Марин льо Пен иска референдум за излизане на Франция от ЕС

Влизането на България и Румъния в Шенген щяло да е опасно
3 мар 2013 09:10, Елка Василева
98
Марин льо Пен иска референдум за излизане на Франция от ЕС
Поискаха референдум за излизане на Франция от ЕС. Снимка: архив, Reuters

Лидерката на френската крайнодясна партия Национален фронт Марин льо Пен призова френския президент Франсоа Оланд да организира референдум за излизането на Франция от Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирана от електронното издание на в. "Фигаро".

Според Льо Пен референдумът трябва да се организира през януари 2014 г.

Призивът беше отправен след заседание на Националния съвет на НФ, състояло се вчера вечерта в Севр.

 "Ние призоваваме избирателите да гласуват на този референдум за излизане на Франция от ЕС, освен ако френското правителство не успее междувременно да започне стабилни преговори и да получи гаранции за извършването на четири основни реформи", каза Марин Льо Пен.

Четирите реформи са организирано завръщане към националните валути, разпускане на Шенгенската зона, разрешаване на така наречения икономически патриотизъм и връщането на протекционизма, както и отдаване на преимущество на националното право над европейското законодателство.

Льо Пен обаче подчерта, че не вярва, че френското правителство иска или може да постигне резултати по тези четири основни реформи.

Лидерката на НФ предупреди, че ако призивът за референдум не бъде удовлетворен, то тогава европейските парламентарни избори през 2014 г. ще се превърнат в своеобразен референдум за френското членство в ЕС.

Марин льо Пен подчерта, че през януари 2014 г. Франция ще бъде на кръстопът, изправена пред изчезването на границите, пред мерките за икономии и пред заличаването на всички защити.

Льо Пен, която е и депутат в Европейския парламент, няколко пъти в миналото настояваше за подобен референдум и изтъкваше, че влизането на България и Румъния в Шенгенската зона ще представлява опасност, ако на това влизане не бъдат наложени някакви лимити, припомня електронното издание на в. "Фигаро", цитирано от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
23 преди 11 години
До Франсетата=#57- за теб конкретно-21 см от мен/имам предвид в дебелото ги черво/
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne iskame cherna EVROPA tam nimame nikakvi prava osobenno chistite BALGARI
76
5
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Чудесна идея. Нека по-скоро да се разпадне сатанисткият съюз!
75
2
 
6
 
! Отговори
до Коко преди 11 години
Защо да стига с изразите "мръсни комунисти". Страх ли те хваща нещо? Може би се разтреперахте от евентуална справедливост по отношение на пресстъпленията ви. Не само че не стигат тези изрази, ами и действия трябват, защото ви позволихме да ни прекарате през прехода, без да ви потърсим сметка за престъпленията преди 89-а, а вие си продължихте по старо му, а сега стига с тези изрази... Не... Стига мутро-комунистически престъпления, това стига... И съд за всички престъпни продажници!!!
74
6
 
2
 
! Отговори
Надежда преди 11 години
Ще излязат га *** няма...
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се радвате, че *** се размножавали в Западна Европа?Нали пак ще се върнат тук с огромна челяд, какво щ ги правим?Решението на проблема е българките отново да запонат да раждат. Да въведем норма по 4 деца на семейство. Само така България ще се оправи.
72
8
 
6
 
! Отговори
Licov Radostin преди 11 години
Може да си плямпа колкото иска.Още една откачалка като Волен,но в женски вариант :)
71
3
 
3
 
! Отговори
Licov Radostin преди 11 години
Koko :) Тя е жена
70
3
 
17
 
! Отговори
еръф преди 11 години
България също трябва да излезе от ЕС, защото тази шайка в Брюксел граби и мачка българите!
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Посланието към българите е ясно!Избирате партии и правителства,които размножават ***.Тогава нямате място в Шенген ***.
68
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Излезте! И като ви натряскат митата за стоките, които изнасяте и почнат да ви правят гранични проверки на камионите и искат визи, на бързо ще запееш друга песен!
67
4
 
12
 
! Отговори
@ Коко преди 11 години
Откачалка си ти комунистическо синче малоумно , вие трябва да висите по дърветата *** продажни. Именно вашето мислене ни докара до най-бедната страна в Европа , *** закостял съвестски мозък.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега стана ли ясно защо ни приеха в ЕС?И то беше без да ни питат.Същото беше и с НАТО.Властта се страхува от народа. 23-годишната власт на постоянните политици уреди себе си в ЕС и НАТО, пък на нас ....Има виц как Иванчо направил разказвателно изречение с "ананас". Изречението е:"Татко си изпи заплатата," а на нас " ни се...мамата".
65
10
 
11
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Стига с изрази като "мръсни комунисти"! Аман от откачалки с неандерталско мислене.
64
7
 
12
 
! Отговори
.). преди 11 години
Доста враждебно настроено голямо европейско "семейство" бих казал, мръсните комунистически *** унищожиха царска България и ни поставиха на колене да се доказваме пред хора , които винаги са ни ненавиждали.
63
4
 
1
 
! Отговори
@ ИВАН преди 11 години
А защо ще се получи така ? Как ?
62
3
 
9
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
Излизането на Франция от еврозоната както и на друга членка на съюза и последиците от йо йо ефекта струва на света понижение на БВП на 42 развити страни с близо 17,2 трлн. евро (17 трлн. долара) до 2020 г. Най-сериозно ще се отрази подобен сценарий на Франция (спад с 2.9 трлн. евро), САЩ (2,8 трлн. евро), Китай (1,9 трлн.) и Германия (1,7 трлн.).официални доклади на Федералния резерв и Дойче банк.
61
5
 
38
 
! Отговори
. преди 11 години
Ами да направят референдум бе , да видим на кой му се излиза от съюза , да си хващат пътя с британците и да престанат да хленчат. Лесно е да защитаваш *** от хиляди километри , но не е толкова лесно когато ги срещнеш отблизо , всякакво лицемерие се изпарява !
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искат ***.Усилията трябва да са в посока на ограничаването на популацията им.Френската *** го знае много добре,ама и по лесно да се жертват и правата на нормалните българи.
59
6
 
13
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
Моля изданието БГДНЕС да не публикува такива глупости и изказвания на луди хора по света-Тази жена много добре знае колко милиарда струва излизането на Франция от ЕС може би и трилион и нагоре.