Животът е път и когато ние спрем на него, това не е добре!

Папа Франциск отслужи първата си публична литургия
Обновена: 14 мар 2013 20:49 | 14 мар 2013 20:48,
3
Животът е път и когато ние спрем на него, това не е добре!
Снимка: Reuters

Римокатолическата църква не бива да забравя първоначалната си мисия да разпространява посланието на Исус Христос, защото в противен случай рискува да бъде сведена до една състрадателна неправителствена организация, предупреди днес новият папа Франциск, цитиран от световните агенции.

Светият отец отслужи тази вечер в Сикстинската капела в присъствието на 114-те кардинали електори първата си публична литургия, откакто бе избран снощи. Папата аржентинец говори свободно на италиански език, без да ползва бележки.

Една от бабите на Светия отец е италианка, отбелязва АФП. Първата проповед на папа Франциск бе кратка, само 10 минути, за разлика от тази на неговия предшественик Бенедикт Шестнайсети, която бе дълга и изнесена на латински, посочва Асошиейтед прес.

Още по темата
Франциск отправи призив за пречистване на Римокатолическата църква и подчинение на Христос. Църквата трябва да отбягва светското, подчерта той.

Франциск отбеляза, че "животът е път и когато ние спрем на него, това не е добре", защото "нашата цел е съзиданието".

Планираното за днес частно посещение на новия папа при неговия предшественик Бенедикт Шестнайсети в извънградската резиденция на главите на Римокатолическата църква в Кастел Гандолфо не е отменена, а е отложена за по-късен момент, съобщи говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: папа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаете ли как се доказва "Пита,горовата теорема ? Ъмм,лесно ! Когато запитваният се ослушва като "пръднал заек в люцерна' или отклонява въпросите и темата в друга посока или е безупречен в тезата си без абсолютно никкава грешка или в комбинация и общо заедно.Просто питайте и Лъжите ще "цъфнат" като "бълха на челото"