Разположиха ракети "Пейтриът" в центъра на Токио

С тях Япония ще отблъсне евентуална ракетна атака от Северна Корея
9 апр 2013 09:11, Елка Василева
66
Разположиха ракети "Пейтриът" в центъра на Токио
Ракети "Пейтриът" са разположени в центъра на Япония. Снимка: Reuters

Япония разположи ракети "Пейтриът" в центъра на Токио, за да отблъсне евентуална ракетна атака от Северна Корея, предаде Франс прес, като цитира японското министерство на отбраната.

Две платформи за изстрелване на ракети "Пейтриът" бяха разположени в министерството на отбраната, в центъра на Токио преди разсъмване, за да прехванат евентуална севернокорейска ракета, посочи източник от министерството на отбраната.

Още по темата

Японски медии съобщиха, че ракети "Пейтриът" ще бъдат разположени на още две места в района на столицата. Ракети прехващачи ще бъдат разположени и на остров Окинава.

Министърът на отбраната Ицунори Онодера каза по телевизията, че Окинава е мястото, най-подходящо за ответни действия при извънредни обстоятелства. Той добави, че ракетите "Пейтриът" може да останат постоянно на острова.

Японските сили за самоотбрана са получили разрешение да унищожат всяка севернокорейска ракета, заплашваща японската територия.

Освен ракетите "Пейтриът" Токио разположи ескадрени миноносци с ракетни системи "Иджис" в Японско море, добавя АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Японияракетипейтриът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Стоп преди 11 години
До Анонимен;Най велики са Руснаците особено в ГДР-1953г, в Унгария-1956г,когато мачкаха унгарците с танковете, в Чехия 1968г.в Афганистан където дадоха над 15 000 жертви + 73 български.
58
0
 
2
 
! Отговори
Стоп преди 11 години
До Анонимен;Не си прав Анонимен корейците имат ПРАВА. Основното им право е да плачат колкото си искат на висок глас когато умре някой от вождовете им.
57
0
 
3
 
! Отговори
Стоп преди 11 години
До Чичо;*** са по провокациите. САЩ спряха изпитанията на тяхна ракета за да не провокират ЛУДИТЕ от СЕВЕР.КОРЕЯ. От луди всичко може да се очаква.
56
0
 
5
 
! Отговори
Стоп преди 11 години
До Анонимен;За кави бази говориш бе скапан ***. Къде са ? При комунизма имаше Руски бази и то ядрени. Едната беше до БОРОВЕЦ.Подържахме заради Русия 150 000 армия.Пълно беше с Полковници които сега ни висят на шията с големите пенсии
55
4
 
5
 
! Отговори
Внимание JP преди 11 години
Да внимават японците, защото като виждам как палят кибрита северните корейци, ще вземе да се получи нещо от рода на Хирошима и Нагасаки. С такива и по-офанзивни ходове от тяхна страна и от тази на САЩ и ЮК предизвикват северняците да започнат първи конфликт. Типично по американски, впрочем. Те янките така си действат от втората световна насам. Сега ще сложим едно корабче до тях, една подводница под него, ще направим едно-две учения пред очите им и ще гледаме сеира и ще се пишем победители.
54
3
 
2
 
! Отговори
TRAKIEC преди 11 години
DO 57:KITAICITE,QPONCITE I KOREICITE SA BELI BE TUP EVREISKI CHEREN ***.............. VIJ A TOVA CHE VIE STE CHERNI NQMA NIKAKVO SUMNENIE I SPOR......... VIE EVREISKITE MIJINTURKI STE NAI PROTIVNITE *** V SVETA I NAI DOBRE DA BUDETE ZALICHENI OT LICETO NA ZEMQTA VUZMOJNO NAI SKORO!!!!!!!! VIE STE RAKOV TUMOR KOITO TRQBVA DA BUDE ELIMINIRAN PO VUZMOJNO NAI BRUTALNIQ I BOLEZNEN ZA VAS NACHIN!!!!!!
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе аз ли съм с ниско К.И. или ако тоя комплекс се позавърти на 180градуса ще имаме приятелски огън по панелна сграда.Иначе тоя окинавски фермер как не го е срам да си изтипоса юрганите на балкона ,тц,ъц.
52
0
 
2
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
Те и чайните редовно си гасят тибетски монаси ,но така е силния става силен не с добро ,а със сила.В тоя ред на мисли , СК я имат и си търсят пиедестала за нея.
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Япония всички съседки и точат зъби, заради големи зверства в историята причинени от японците... ние си ги мислим за душици, ама Аушвиц ще ви се стори комедия пред японските зверства ...
50
6
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Shte pazat ministerstvoto na otbranata,a na detskite gradini mainata im,kakto se izrazjavat nekoi evrei.
49
7
 
7
 
! Отговори
bg преди 11 години
Japonia e bita karta.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като вземат другите да се тюхкат колко сме зле от загриженост за нас, тогава да ме занимават с проблемите си. Ако искат може да им изпратим едно две от нашите правителства, да ги парашутират в Северна Корея. Ще за3бът страната така, както и всичките бомби в света не могат.
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затуй едвам не се пребиха американските командоси в къщата на Бин Ладен щото са много велики. Добре че не е имало въоръжени талибани в къщата че щеха да разкажат играта като в Сомалия и на още други места. Където са отивали тюлените винаги са се осирали. Американците са непобедими само по холивудските филми. Много ги бива да фърлят бомби отдалеч ама за пряк бой очи в очи не ги търси.
46
4
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 11 години
Ся, другари-господа, чакаме само една мънииичка провокацийка от страна на кого?? На Сащ! Да пуснат една фиктивна бомбичка - уж северно корейска, и така да имат повод да нападнат тъпите чухчета. Това явно е планът, така ми се види..
45
1
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
Накрая ще ги положи Господ в тинята тия *** долни.
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Война ще има въпроса е кога, до дни или седмици. Третата световна наближава, и тя няма да е само срещу Корея и САЩ.ТЕ ще я започнат но в последствие ще се включат и други.А България от цялата работа ще бъде между *** и наковалнята, няма просто как да се разминем с тези американски бази на наша територия, а за помощ от Русия не може и да става дума. Политиците ни избраха на кого да се "надупят". Лошото е че никой в БГ не знае с какво разполага Сащ на наша територия и как мислят да го използват.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Японците си прострели дрехите и юрганите на балкона... еиии некултурен народ.
42
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...и да метне няколко ракети в околностите на Северна Корея,че тогава Чернобил и Япония ще ни се сторят като "Лека нощ,Деца!" пред това което ще стане..."И какво ще стане?! Те са далечко, нека се бомбят като им е толкова малък акъла. Всеки си решава как да прекарва свободното си време.Виж другите 5 милиарда живеещи в Азия дето не са далечко както нас, може да не са доволни... но на нас какво ни дреме?! Да се оправят. Не съм ги видял да се тюхкат колко сме зле ние.
41
2
 
5
 
! Отговори
тъпа работа преди 11 години
само прочетете в уикипедиа какво воъражаване имат. Това са болни хора, с промити мозъци от малки. Да работиш само за оръжия.Ненормална работа. Нямат никакви шансове - една държава срещу да речем 10. А са пуснали една бомбичка я са зи заминали от лицето на земята.Живеят в една утопия. Имали ядрено оръжие, ча да нямат само те, то ако всеки с ядрена сила тръгне да бръщолеви глупости то земята отдавна да не е част от слънчевата система.
40
3
 
4
 
! Отговори
пот от Вашингтон преди 11 години
КНДР са предупредили америка, че ще атакуват родната страна на Обама - Конго, ако америка се намеси в корейския конфликт