Жена е открита жива под рухналата сграда в Бангладеш

Отървала се е без сериозни наранявания
Обновена: 10 май 2013 17:10 | 10 май 2013 15:27, Елка Василева
1
Жена е открита жива под рухналата сграда в Бангладеш
Оцелялата под развалините на сградата жена. Снимка: архив, Reuters

Жена бе открита жива под останките на рухналата преди 17 дни сграда в покрайнините на столицата на Бангладеш Дака, съобщи Би Би Си, като се позова на армията.

Жената била открита в сутерена на осеметажната сграда. Спасителите веднага спряха работата на крановете и булдозерите, разрязаха отломките с триони, докато стотици хора, работещи на местопроизшествието, вдигнаха ръце в молитва, отбелязва Ройтерс. "Боже, ти си най-великият, ти можеш всичко. Моля те, позволи ни да спасим току-що откритата оцеляла", каза мъж по високоговорител и се помоли за опрощение на греховете.

Когато жената бе извадена изпод отломките след 40 минути, множеството бе обзето от бурна радост. Тя бе превозена във военна болница, като състоянието й е изненадващо добро въпреки преживяното.

Още по темата

По-рано армията съобщи, че загиналите при злополуката са над 1000 души. Броят на жертвите на трагедията се увеличи, след като армейски спасителни подразделения измъкнаха изпод развалините нови тела на загинали.

В срутилата се сграда в град Савар, на около 30 км северозападно от столицата Дака, са се помещавали пет шивашки цеха, магазини и банка, в които, по различни данни, са работели над 3000 души. След трагедията бяха спасени близо 2400 души. Точният брой на намиралите се в сградата по време на срутването така и не беше установен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ДакаБангладешсграда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
? преди 10 години
Как е оцеляла без вода? Това е уникално