Москва настоява: Да не се оскверняват съветски паметници

Председателят на Държавната дума възмутен от кощунството
Обновена: 23 авг 2013 21:55 | 23 авг 2013 21:51, Елка Василева
281
Москва настоява: Да не се оскверняват съветски паметници
Снимка: БТА

Председателят на долната камара на руския парламент, Държавната дума, Сергей Наришкин призова днес да не бъдат допускани нови случаи на оскверняване на съветски военни паметници в България, предаде РИА Новости.

Паметта на падналите по бойните полета е свещена, подчерта Наришкин пред журналисти навръх 70-ата годишнина от победата в Курската битка - едно от главните сражения през Втората световна война. "Не може да не ни възмути кощунственото отношение към паметниците на съветски воини. За съжаление, неотдавна в столицата на България стана поредният случай на оскверняване на (Паметника на Съветската армия)", подчерта председателят на Държавната дума.

Още по темата

Наришкин отбеляза, че "на такива постъпки могат да се решат само страхливи и подли хора". В Русия запазват увереност, че "българският народ почита паметта на съветските воини освободители", изтъкна той.

"Спасяването на паметниците от повтаряне на подобни инциденти, това е важна задача за нашите български колеги, за чието решаване е необходимо и историческо просвещение", даде да се разбере Наришкин, пише БТА.

Не е нужна крайна реакция по повод случилото се с Паметника на Съветската армия, заяви по-рано днес министърът на външните работи Кристиан Вигенин. "България има международни ангажименти да поддържа тези паметници. Тук не става въпрос за политическа целесъобразност. Оскверняването на паметник е нещо, което не трябва да се случва. Смятам, че не бива да се предизвиква кой знае колко крайна реакция по този въпрос, защото институциите в България взеха незабавно мерки и Паметникът на Съветската армия беше почистен". Министър Вигенин каза това, помолен да коментира искането на Русия да има наказания за виновните за оскверняването на паметника и предприемане на незабавни мерки за недопускане това да се случва в бъдеще.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
0
 
! Отговори
Спиридон преди 10 години
Е, това вече е простотия ... детска му работа. Ало, Милиционерите, размърдайте си гъзовете!
203
2
 
6
 
! Отговори
Ицо преди 10 години
До РозовХайде само се опитай да го събориш, LaJно смачкано! Руснакът може да бъде и много корав и в сърцето ме за миг са се разтопят топлите чувства към "болхарите" Нещастнико, Грузия вече изпита гибелния гняв. Заради едно изречение на *** министър Окруашвили (преди 5-дневната война) им нанесоха серия щамари - от спиране на тока и газта до спиране на прехвърлянията на парите на грузинските гастарбайтери в Грузия. *** като теб се пънат да влошат отношенията ни с РФ. Няма да успеете!
202
10
 
3
 
! Отговори
чичо тричко преди 10 години
НЕ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ИЗВИНЯВА,ДА СЕ ИЗВИНЯВА РУСИЯ, ЗА ТОВА ЧЕ СИ ПОДЕЛИ ВЕЛИКА БЪГАРИЯ С ИЗМИСЛЕНАТА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ.И СДЕХМЕ 500г ПОД ТУРСКО.ПОНЕ 33 ПЪТИ СЕ Е СЪБИРАЛА ВОЙСКА ОТ БЪЛГАРИ КАЗАЦИ /ДОКУМЕНТИРАНО Е ОТ ВАТИКАНА/ И РУСКИТЕ ГАРНИЗОНИ ТРЪГВАТ СРЕЩУ ТЯХ С ОРЪЖИЕ И ИЗБИВАТ МНОГО КАЗАЦИ ИСКАЩИ ДА СЕ ОСВОБОДИМЕ И ДА СИ ВЪСТАНОВИМЕ НА НОВО ВЕЛИКАТА НИ ДЪРЖАВА.РУСКИЯ ЦАР СЕ ПОДПИСВА С РЪЦЕТЕ И КРАКАТА САМО И САМО ДА ОСТАНИМЕ РАЗДЕЛЕНИ,ДОБРЕ ЧЕ ТУРЦИЯ НИ СЪЖАЛИ И НИ РАЗРЕШИ СЪЕДИНЕНИЕТО.
201
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТИЛАти, пълен *** и балкански ***, не се прави на българин, щото си по подразбиране достоен потомък на хамавия албански башибозук, вилнял пет столетия на наша територия. върви да поднасяш цветя и да пръскаш слюнка в екстаз на паметника на терористите от гара Буново.
200
10
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Кога направихте разследване, кога намерихте виновниците, та вече имаме цяла теория за руските паметници. Аз пък твърдя, че рубладжиите сами са си го омазали. Трябваше да се затрупа гафа със смачканите хора в задръстването на магистралата и това са измислили да пуснат като димна завеса. Моля, Цветлин, проверете за розова боя под ноктите на Моника!
199
12
 
3
 
! Отговори
Розов преди 10 години
Гузен негонен бяга. Порозовяването на *** е срещу Съветската армия. Какво бъркат тук Русия..Съветските войници не са били само руснаци. Що не питаме Казахстан, Азербайджан, Таджикистан, Грузия, Армения, Украйна...и т.н бивши съветски републики какво мислят за паметника. Защо те не привикват Вигенин да му четат конско, защо те не се дръвчат на българските правителства като на слуги..Какво се изживяват като СССР. ССССССР УМРЯ. Ако искаме ще му пазим паметника, ако не ще го съборим.
198
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вземете си грозния паметник и си го пазете, поддържайте, радвайте му се или най-добре си го заврете някъде и не ни се бъркайте повече!!!!
197
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не трябва да се оскверняват, но мен сериозно ме притеснява факта, че паметник на руски цар гледа към българския парламент. Да се премести и да се направи паметник на български цар...
196
9
 
15
 
! Отговори
до геьовете преди 10 години
***, някога гордо наричан БЪЛГАРИЯ беше създаден с кръвта от кръвта на хиляди руски, финландски и румънски войни герои, след време фашистка българия обяви война на ссср като слугинаж на хитлер и съответно беше,, превзета,, без да гръмне пушка защото както казва БУРОВ, НИЕ ГЛЕДАХМЕ КАКТО МИШКА ГЛЕДА БОА, И ДОБАВЯ НЕ ХАРЕСВАМ КОМУНИСТИТИТЕ НО КОЙ ГОВОРИ ПРОТИВ РУСИЯ Е *** И ТРЯБВА ДА ДА БЪДЕ ТРЕПАН , ЗАЩОТО ТЯ САМО МИСЛИ ЗА НАС, НЕЗАВИСИМО КАКЪВ Е РЕЖИМА ТАМ../колко българи останаха ?
195
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 10 години
Dnes cheshkite *** sa izpolzvali sulzotvoren gaz sreshtu patrioti,protestirashti sreshtu ciganskata papla4.
194
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами някой да е чувал че руснаците са победители във ВСВ. А някой да си спомня България от страната на кои е била по него време. Да сме благодарни че е само паметника а не говорим на руски в момента. За руснака това е паметник на неговия близък който не се върнал от фронта. В това отношение различно мнение при руснаците няма. Едва ли руските паметници са основния проблем в БГ-то. По скоро простото население което мисли така
193
2
 
3
 
! Отговори
чичо пейо преди 10 години
оппа ...'що бе и за бира ли не ви отпуснаха-ми много евтино сте се продали..,.така е едни за два лева. други за бизнес в доменикана...квото е за камиларя,камилата му може само да си го мечтае
192
13
 
5
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Гледайте си русия нас не ни гледайте русия и пияници хахахахахах.
191
5
 
8
 
! Отговори
чичо пейо преди 10 години
и ще ти кажа още нещо-при нас такива като теб не са на почит,дори не ги плюем....скапаните ви протести събират от 20-до 100 човека(лошо няма всеки има право на мнение...аз имам мнвението че се протестира стрещу конкретния човек ,не еи така за спорта)ние живеем уважаваики се българи,арменци турци,македонци-*** ни са проблем(най -голямото гето е при нас) но все си мисля че там нещата са или или-те ще се очовечат или ние ще се изнесемтова определено не те засяга
190
10
 
20
 
! Отговори
чочо преди 10 години
до 211: ако не беше русия да се бие за свободата ни, нас нямаше да ни има като държава, а щяхме да сме търска губерния
189
5
 
11
 
! Отговори
чичо пейо преди 10 години
маузера-как да разговарям с теб не споделям твоите възгледи и слава богу не ми се и налага....за мен вашето си е чиста проба вандализъм-под закрилата на софииската кметица и поощрявано от нечисти мерациреално ме боли дали ще си унищожавате града -моя е красив и с хилядолетна историяи хората не са плебос и нещата са по реални
188
14
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ако не беше Русия щяхме още да сме си под турско робство!...Българина е неблагодарен човек, затова изнемогва, чудя се как може да съществува България..вие не сте народ вие сте едно глупаво неблагородно племе, коетоп заслужава да не съществува..буклуци...дано някой ден да стане война и ще стане, тогава руснаците да ви *** едно хубаво та да ви видим тогава
187
19
 
14
 
! Отговори
Mаузер преди 10 години
До чичо пейо--219; Никъде не строят паметници на окупатори.В. Червенков го постри за да плаши българите /ГОРЯНИТЕ/ със СеСеРе.
186
10
 
12
 
! Отговори
Mаузер преди 10 години
До Татяна до ***--203 ;Те комунистите унищожиха много неща и паметници и книги. И Иван Вазов бяха забранили след ДЕВЕТИ.Фашизма е по-прогресивен от комунизма ,защото имаш еднопартийна с--*** с частна собственост,което си е икономическа свобода.
185
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Берлин срещу казармите на Хитлер има руски паметник за Освобождението на Германия!Има всякви паметници и на загиналите еврей един декар до брандербургската врата!Там хората са директни не си го изкарват на паметници!Ако някой се е ядосал на Бойко да го върже за паметника на Живков в Правец да го пази...