Нападението в Найроби е дело на терористи

Един от нападателите е задържан
21 сеп 2013 20:58,
3
Нападението в Найроби е дело на терористи
Войници влязоха в търговския център. Снимка: Reuters

Терористична групировка от десетина души е отговорна за днешното нападение срещу търговски център в Найроби. Един от нападателите е ранен и задържан, съобщиха полицейски източници, цитирани от Франс прес.

Още по темата

"Стилът на нападението и начинът, по който нападателите говореха на мишените си ясно показват, че става дума за добре подготвена атака на терористична групировка", заяви полицейски източник. Той уточни, че нападателите са десетина души.

"Няма как това нападение да е обикновен обир, защото всички оцелели разказват как нападателите са застанали срещу тях и са открили огън", обясни друг полицейски представител, пожелал анонимност, пише БТА.

По-рано днес престрелка избухна в луксозен търговски център в кенийската столица Найроби. Над десет души загинаха, а над 20 бяха ранени при кървавия инцидент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кения е страна която изпрати военни части в Сомалия във войната срещу Ал Кайда и те все още се сражават там. Без тях и американските дронове, които почти унищожиха елита на терористите в Сомалия, вече АлКайда щеше официално да си има собствена държава. Вероятно този акт е отмъщение на Ал-Кайда срещу Кения. Не зная дали Обама има все още роднини в Кения, но няма да се учудя ако и те бъдат застреляни.
1
4
 
5
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Черни терористи! По бели ли стреляха! Според мене са расисти!