В Киев започна кръгла маса за намиране на изход от кризата

Янукович обеща да уволни чиновниците, подготвили договора за асоцииране с ЕС
Обновена: 13 дек 2013 15:51 | 13 дек 2013 15:50, Елка Василева
10
В Киев започна кръгла маса за намиране на изход от кризата
Украинският президент Виктор Янукович на срещата си с бившите президенти Виктор Юшченко, Леонид Кравчук и Леонид Кучма на 10 декември. Снимка: Reuters

Кръгла маса по инициатива на бившия президент Леонид Кравчук започна в Националния дворец на изкуствата "Украйна". Това е третото заседание в последните три дни, посветено на намирането на изход от кризата, предаде ИТАР-ТАСС.

В събитието участват президентът Виктор Янукович, бившите държавни глави Леонид Кучма, Леонид Кравчук и Виктор Юшченко, опозиционните лидери Арсений Яценюк, Виталий Кличко и Олег Тягнибок, а също и представители на политически партии, синдикални организации, на студентското движение, експерти и хора от творческите и научни среди.

На срещата Янукович обеща да уволни чиновниците, подготвили договора за асоцииране с Европейския съюз. Той обясни решението си с недостатъци в подготовката на документа.

Още по темата

Държавният глава заяви също, че протестите на площад "Независимост" са станали причина за "нови инициативи за нарушаване на стабилността" в страната. По думите му в Украйна са се натрупали много проблеми, "различни хора защитават различни позиции", но било необходимо исканията на протестиращите да бъдат чути и да се вземе предвид тяхната гледна точка.

Възмутен съм от тези радикални събития на Майдана, както от страна на провокатори, така и от страна на силовите структури, чието поведение невинаги беше адекватно, заяви Янукович.

В тази ситуация емоциите, които имаше и все още има, често надделяват над здравия разум, посочи държавният глава.

На кръглата маса Янукович предложи също да обяви амнистия за всички задържани по време на масовите протести в Киев, добавя агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
youtube/watch?v=h65QAIdmmyE#t=216
7
0
 
5
 
! Отговори
PERSEJ преди 10 години
da vidim dali Ukraina shte vleze v kapana na evrosujuza , kakto Balgaria. mislia , che ukraincite sa po umni ot nas
6
4
 
4
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Местя го от едини в другия за Украйна хехехехехехе.
5
1
 
4
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
На ЕС и САЩ благодарим за участието. хахахаха
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ve4e pora4va muzikata ne tozi v koito e neobezpe4enata valuta a v tozi v koito sa resursite .... chestito na pechelivshite
3
0
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен НЕ ПИТАЙ КАТО ЗНАЕШ? ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ МАСОНЕРИЯТА И НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД ПО ЕВРЕЙСКИ !!!!!! В КОГО СА КАПИТАЛИТЕ? ТОЙ СЪЩИЯТ ПОРЪЧВА И МУЗИКАТА!
2
0
 
10
 
! Отговори
7 преди 10 години
На нашата "кръгла маса" и берем плодовете вече 23 год.И тяхната няма да е по -различна.
1
13
 
3
 
! Отговори
Кошевой преди 10 години
Ей,навсякъде комунистите са лицемери. Това било, онова било. Само искат да загаваличкат работата, да омаломощат протестите, както стана у нас. Кличко, не им вярвай, засилвай протестите, викай повече хора и измети тия червени ***!