"Украйна скоро ще подпише споразумението с ЕС"

Украинският вицепремиер Арбузов не уточни срок за това
Обновена: 13 дек 2013 07:43 | 13 дек 2013 07:23, Елка Василева
40
"Украйна скоро ще подпише споразумението с ЕС"
Фюле и Арбузов на срещата си в Брюксел. Снимка: Reuters

Украйна скоро ще подпише споразумение за търговия и асоцииране с Европейския съюз. Това заяви украинският първи вицепремиер Сергий Арбузов след разговори в Брюксел с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле, предаде Ройтерс. Арбузов не уточни нито дата, нито срок за подписване на споразумението.

Той каза, че с Фюле са обсъждали пътна карта за прилагане на споразумението, което президентът Виктор Янукович отказа да подпише миналия месец и това предизвика протести в Киев. "Украйна скоро ще подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз, взимайки предвид националните стратегически интереси", каза вицепремиерът Арбузов, цитиран от Ройтерс.

ИТАР-ТАСС цитира еврокомисаря Фюле, че Украйна и Европейският съюз са се уговорили да водят преговори по споразумението за асоцииране без Русия.

Още по темата

Украинският опозиционен водач Виталий Кличко каза, че ще се кандидатира за президент на страната си, предаде ДПА. Шампионът по бокс тежка категория заяви това в интервю за германската телевизия А Ер Де, дадено от Киев. По думите на Кличко основните му цели като президент ще са създаване на нови работни места и социална сигурност, изкореняване на корупцията. Следващите редовни президентски избори в Украйна са през 2015 г.

Протестиращите в центъра на Киев продължиха снощи да разширяват палатковия си лагер и извън Площада на независимостта, предаде ИТАР-ТАСС. Властите са забранили това, но засега не предприемат нищо. Както каза "комендантът" на палатковия лагер, депутатът от опозиционната партия "Отечество" Андрей Парубий, пристигащите в столицата протестиращи вече не се побират на централния площад.

Според експерти, разширявайки палатковия лагер, опозицията или се готви за продължително противопоставяне, или иска да покаже на властта силата на народа. Вчера митингуващите издигнаха високи барикади от чували със сняг и лед по периметъра на Площада на независимостта, почистиха палатковия лагер и около него, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
1
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
До val 789Тук някой от прехласнатия Запад НАЛЯ ли някога ТАКИВА пари ТУК? -----Е, как да налее като тука има толкова руски лакеи
39
0
 
6
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
До Поп Грующе нарежат газопровода за скраб, а шеврон ще им направят земята на швейцарско сирене и ще им продават газ по 100 е:D:D:D:D:D:D
38
0
 
7
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
Украйна, си гледа интереса,ако толкова много ги искат от ЕС, ще се наложи да платят сметката. Само нас царя ни продаде за 1 евро.
37
1
 
9
 
! Отговори
ко40 преди 10 години
Нищо не подписвайте ***, ами бягайте от ЕС като дявол от тамян.Нищо хубаво не Ви чака там.
36
1
 
9
 
! Отговори
ТОШО преди 10 години
Запомнете ми думата! Нищо няма да се подпише! Украйна, след време, пак ще се изметне, кактопрез ноември месец.
35
3
 
7
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
Ама то не е пожелание! Искаш, не искаш - влизаш в ЕС, че няма да има кой да чисти ***!И като влязат в ЕС, ще се окаже, че газопроводът им е незаконен, сиреч, не отговаря на европейското законодателство...Хи-хи-хи!
34
3
 
7
 
! Отговори
k_g_angelov до 24 преди 10 години
Да, приятел, да... " Защото България щеше голям бой да яде от Турция през 1908 г. и само Господ знае какво можеше да й се случи, ако тъпите руснаци не бяха опростили на турците 125 млн. лв. военна контрибуция по Берлинския договор в замяна на дълга на България към Великата порта. И ако руският звяр Николай II не бе ни дал още 82 млн. златни лева заем , които България никога след това не върна, понеже още по-тъпата съветска власт малко по-късно ни ги опрости
33
0
 
1
 
! Отговори
anony преди 10 години
До аз съм българчедобро утро.
32
5
 
6
 
! Отговори
Кой4о преди 10 години
И на друго място писах:Дръжте се здраво за Русия,защото в ЕС ,жална Ви майка.Т.нар. европейска демокрация е само за богатите страни/т.е тези които могат да си платят за нея/.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна в този си вид няма да влезе в ЕС ,властите в Украйна говорят за асоциране и търговия ,ама не и за пълноправно членство,защото са наясно с това ,че най- богатите индустриални райони на юг и изток населени с етнически руснаци както и Крим също не искат и да чуят за ЕС и накрая да не забравяме руските военни бази и руския черноморски флот в Одеса ,единствено западната част населена с евреи и католици от полско потекло могат след разцепване на Украйна да се отзоват в ЕС
30
4
 
4
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До аз съм българче Докато чакате някой да ви храни няма да стане това което искате,стягайте се през кръста стига по бай ганювски сте живели и ще имате всичко никой не ви пречи вие сами се лъжете и крадете помежду си,кво сте тръгнали Украйна да гледате те са си те вие сте си вие.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук за Бг има само един плюс... има шанс че ще станем втора по бедност и нещастие страна ако приемат Украина:))))) макар че се съмнявам че нашите продажни политици ще дадат първото място на Украина:))
28
2
 
15
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Комисар Рединг и още редица западноевропейски политици открито заявиха, че приемането на България и Румъния е заради чисто политически и геополитически съображения. Какви ли са тези мистериозни "съображения" и защо ли сега наблюдаваме битка със зъби и нокти за Украйна на "прага" на Русия. Вижте колко по-напред са румънците от нас, а ги третират по същия начин. Дори някой ден да извършим подвиг и да ги настигнем, излиза, че винаги ще ни третират като държава втора ръка, сякаш е предопределено.
27
1
 
7
 
! Отговори
цирк! преди 10 години
Гледайте документалния запис на FAZ от 10. Декември, как малкият Кличко се договаря с милицията за сценария за протичането на "сблъсъка" на барикадите! Оказва се, че митингите и битките с милицията са само един цирк!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нема да подпишат. Този на снимката е ниска топка. С тези приказки, леееко си вдигат цената /личната/ преди срещата с Путин на 17.12.
25
3
 
9
 
! Отговори
BUDAOUT преди 10 години
Първото, което пишлегарите от Брюксел могат да направят е да платят да се разчисти КАТУНА ОТ ЦЕНТЪРА НА КИЕВ. ПОЗОР за цивилизацията е този КАТУН, пък била тя и европейска цивилизация. Важното е, че КАТУНЪТ от центъра на Киев трябва да бъде разчистен. Така, както стори паша Ердоган лятото с катуна в центъра на Истанбул разчисти го с водни оръдия с газ, но го разчисти. СЕГА СЛЕДВА рачистване на КАТУНА В ЦЕНТЪРА на Киев. Разните Аштън, Маштън, Квасневски, Пеазневски да търсят за катуна друго място, някъде около техните домове и палати!
24
4
 
4
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Не проумяхте ли,че няма олигархичен,няма европейски модел-има яко наливане на пари не за черни очи,а за ИНТЕРЕСИ!Ще ми давате за пример Полша,Чехия,Унгария,ами там от средата на миналия век ЗАПАДА налива пари-направи революции,създаде"Солидарност"!Те никога не са били в другият отбор,те са си част от Запада!!Тук някой от прехласнатия Запад НАЛЯ ли някога ТАКИВА пари ТУК? Сега,ДА-АМА СИ ГИ ИЗКАРВАТ СТОКРАТНО!!Дал ли е някой,някога на България преди и след 1944 ПАРИ,КОИТО НИКОГА НИКОЙ НЕ ВРЪЩА!!
23
7
 
10
 
! Отговори
Белият Господар преди 10 години
Много ясно че ще подпишат, ама няма да подпише Ярнукович, а Кличко! Сегашният президент е пътник....
22
3
 
8
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Отговорете си на въпроса защо ЕС приема държави като нас, които впоследствие се оказва, че не са готови за него и не покриват никакви критерии, доста странно нали?
21
3
 
11
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Същото ще се случи и с Украйна. В първите няколко години оптимизма постепенно ще се изпари и когато осъзнаят, че са останали голи, боси и беззащитни и зависят изцяло от съюза, тогава вече ще е късно. В един момент ще започнат наказателните процедури, санкциите, ще започнат да ги разиграват за Шенген, гражданите им ще бъдат дискриминирани от запада, който ще започне да си променя законите за да ограничи украинците в импровизирания им резерват.