Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка

Върховната Рада обаче острани президента от длъжност
Обновена: 22 фев 2014 18:55 | 22 фев 2014 16:53, Красимир Ангелов
240
Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка
Виктор Янукович. Снимка БТА

Украинският президент Виктор Янукович заяви в телевизионно интервю, че няма да подава  оставка, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Не съм напуснал страната. Нямам намерение да подавам оставка. Аз съм легитимно избраният президент", обяви той в интервю за телевизионен канал, базиран в големия източен град Харков.

Още по темата

С думите си държавният глава на Украйна лично отхвърли информацията на украински депутати от опозицията, че готви своята оставка.

В интервюто Янукович съобщи още, че вчера колата му е била обстрелвана, когато е пътувал за летището, за да замине за Харков. „Но аз не се страхувам и нося отговорност за страната“, посочи държавният глава на Украйна.

По думите му всички решения, които приема в момента Върховната Рада, са незаконни, а депутатите са малтретирани на изхода на парламента.

"Всичко което се случва там е бандитизъм. Няма да подписвам законите, приети във Върховната Рада, няма да подам ставка”, заяви Янукович за телевизионния канал UBR. 

В телевизионното си изявление Виктор Янукович подчерта още, че очаква "реакцията на международната общност" и това как тя "ще изпълнява своите ангажименти.

Същевременно въпреки думите на Янукович, украинската Върховна Рада прие постановление за отстраняване от длъжност на държавния глава. За това решение са гласували 328 народни представители (общият брой на местата в Радата е 450).

Депутатите решиха още да свикат предсрочни президентски избори на 25  май, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Решението бе прието с мнозинство. След това депутатите се  изправиха на крака, аплодираха и запяха националния химн.

Новоизбраният днес председател на Върховната Рада Олександър Турчинов заяви, че президентът се е отказал от конституционните си задължения и това "заплашва функционирането на държавата, териториалната цялост и суверенитета на Украйна". Следващото заседание на украинския парламент бе насрочено за 10 ч. сутринта утре местно време.

В същото време украинската армия обяви, че няма да се намесва по никакъв начин в политическия конфликт в страната. В комюнике на министерството на отбраната, цитирано от "Франс прес" се подчертава, че "военните остават верни на украинския народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
7
 
! Отговори
seira преди 10 години
Я ПО-КРОТКО ... ЦИРКА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ ...
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес и еврейската общност от Одеса изяви становище ,че случващото се в Киев е неприемливо ,защото върлуващите нео-нацисти Бандеровци издигали освен анти руски и антисемитски призиви...Значи кога нео нацисти са против Русия са приемливи за запада,кога обаче националисти искат свобода от ЕС както тези от златна зора ги вкарват в затворите и се забраняват маршове в чест на национални герои като този с в чест на Христо Луков
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 113Аз се спуквам от пътуване и такова нещо няма. Телевизиите на съсела и прасето показват някоя куца статия в дейли фейл и тука наливат масло в огъня. В европа е тихо и спокойно - който е искал да емигрира го е направил отдавна. Телевизиите на съсела и пеевски и червените *** от позитано за 10 лева на ден и 3 кебапчета.
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мирише на война и Русия, Крим и Беларус ще блокират Украйна.
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бая бой се задава по жидовските, а и католишките тикви. Следващите поне. 50 години, нема да сиспомнят, кой им е господа.
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обаче много хора тука пишат без никаква връзка с главния мозък. Никой в Украйна все още не е победил и тепърва ще има изненади. Украйна за Русия е това което е Канада за САЩ - все едно Канада да иска да се съюзи с Русия и щатите да кажат -- Ооо добре щом така искате МОЛЯ - ние сме демократи и ви желаем успех ! Подкрепям народа на Украйна но ще е много трудно да се отърват от хватката на Путин.
91
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ *** ЧЕРВЕНИ - ЩО СИ ВЯРВАТЕ, ЧЕ СЪСЕЛА И КОМПАНИЯ ИМАТ КАКВОТО И ДА Е ПРОТИВ ЕС-ПОЛУЧАВАТ ДЕБЕЛИТЕ ПАЧКИ ОТ ТАМ И ИМ ДРЕМЕ НА ***. ЕТО ИМАТ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО-БАТАКА, БКП И ТУРЦИТЕ ВЕДНАГА МОГАТ ДА НИ ИЗКАРАТ, АМА НЕ ГО ПРАВЯТ И ЧАКАТ ДА СТАНАТ ЕВРОДЕПУТАТИ. *** СТЕ ТЪПИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТВЕТЕ УКРАИНА НАВСЯКЪДЕ ПО ЕВРОПА ИМА МИТИНГИ И ДЕМОНСТРАЦИИ ПРОТИВ ИМИГРАЦИЯТА НО ТОВА НЕ СЕ ДАВА ПО НОВИНИТЕ КАТО СЕ РАЗПАДНЕ ЕВРОПА БЪЛГАРИЯ КАДЕ ЩЕ ХОДИ САМО С ЕДНИ АМЕРИКАНСКИ БРИГАДИ РУСИЯ НИ МРАЗЯТ ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВАТА И АНТИРУСКА ПОЛИТИКА
89
5
 
4
 
! Отговори
янукович БЯГА преди 10 години
Комунистическите водачи все бягат-Чаушеско бягаше,Ерих Хонeкер-и той,че си отиде някъде по Южна Америка.Дай им само оръжие да дрънкат,но ,,Който нож вади,от нож умира''.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да влизат "Беркут"-ците с автоматите и танковете и да изриват бардака, издигнат в точка на модерната революция - Евромегдана!!!
87
8
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Станалото в Украйна е генерална репетиция за предстоящото в Русия, Путин да се готви дните му са преброени.
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно вече е сигурно - ЕС е мъртъв.
85
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошата новина за Запада е, че Олимпиадата свършва днес и Путин почва да действа! Сега е момента русофоби и американофили да се криете като мишки, защото Русия е готова да мачка, а Русия никога не се предава и никога не губи! Така че подготвяйте си вазелина и се стягайте в кръста!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na kade utiva sveta ? Prezidenta na Ukraina ONUKOVICH e izbran s mnozinstvo ot milionniq Ukrainskiq narod ! A psihqlaliq Klichko , e izbran ot kompaniq MILIARDERI platili na okolo 20 hiledi ALKOHOLICI i TERORISTI ! Parite sa chudno svoistvo (:( $$$$ DDDDD !
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЛЕДАЙТЕ ПО РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НОВИНИТЕ ДА ВИДИТЕ КАКВО СТАВА В ИЗТОЧНИТЕ ЧАСТИ НА УКРАЙНА НАВСЯКЪДЕ ХОРАТА ИЗЛИЗАТ НА ПЛОЩАДИТЕ И СЕ ОБАВЯВАТ ПРОТИВ СТАВАЩОТО НА МАЙДАНА ,НА ИЗТОК СЕ СФОРМРА ГРАЖДАНСКА ПАРА ВОЕННА ГВАРДИЯ ,КОЯТО ДА БРАНИ НАСЕЛЕНИЕТО ОТ БАНДЕРОВЦИ,КАКТО СЕ ИЗРАЗЯВАТ ХОРАТА
82
3
 
7
 
! Отговори
лумпенизация преди 10 години
Тимошенко, осъдена за злоупотреба, ужасна комунистка от тъмно червен болшевишки род нарича другите комунисти!Болшевагите са западни европейци, кървави милитизирани прревратаджии, които превзеха Русия.Днес същите *** искат Сирия и Украйна.И на всичкото отгоре наричат другите комунисти.
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович остава президент и няма да има избори докато не подпише.
80
0
 
3
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До neni4aТочно това се казва, че няма да се подчиняват на това управление. Пак пояснявам, не са казали, че Янукович е единственият, просто не им харесва как действа запада.
79
5
 
1
 
! Отговори
Така се прави преди 10 години
Янукович-долу,Шефа на Радата,болен бил-долу,Глав-прокурора -долу.НАРОД.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
обаче българските медии оправлявани от ЦИОНИСТКИТЕ ГРУПИРОВКИ НЕ ПИШАТ НОВИНИ КАТО ТАЗИ И СИГУРНО ЩЕ Я ИЗТРИЯТ ДВЕ ТРЕТИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ГЕРМАНИЯ ИСКАТ ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСА ЗА ОГРАНИЧЕНИЕТО НА ИМИГРАЦИЯТА ПО ПРИМЕРА НА ШВЕИЦАРИЯ ЗА ОГРАНИЧЕНИЕ И НА АФРИКАНСКИ И АЗИАТСКИ ИМИГРАНТИ НО ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА ДОКАТО НЕ СЕ МАХНАТ *** NA USA ЦИОНИЗАМА TРЯБВА ДА СЕ ПРЕДПРИЕМЕ ЕВРОПЕСКИ МАИДАН ПО ПРИМЕРА НА УКРАИНА