Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка

Върховната Рада обаче острани президента от длъжност
Обновена: 22 фев 2014 18:55 | 22 фев 2014 16:53, Красимир Ангелов
240
Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка
Виктор Янукович. Снимка БТА

Украинският президент Виктор Янукович заяви в телевизионно интервю, че няма да подава  оставка, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Не съм напуснал страната. Нямам намерение да подавам оставка. Аз съм легитимно избраният президент", обяви той в интервю за телевизионен канал, базиран в големия източен град Харков.

Още по темата

С думите си държавният глава на Украйна лично отхвърли информацията на украински депутати от опозицията, че готви своята оставка.

В интервюто Янукович съобщи още, че вчера колата му е била обстрелвана, когато е пътувал за летището, за да замине за Харков. „Но аз не се страхувам и нося отговорност за страната“, посочи държавният глава на Украйна.

По думите му всички решения, които приема в момента Върховната Рада, са незаконни, а депутатите са малтретирани на изхода на парламента.

"Всичко което се случва там е бандитизъм. Няма да подписвам законите, приети във Върховната Рада, няма да подам ставка”, заяви Янукович за телевизионния канал UBR. 

В телевизионното си изявление Виктор Янукович подчерта още, че очаква "реакцията на международната общност" и това как тя "ще изпълнява своите ангажименти.

Същевременно въпреки думите на Янукович, украинската Върховна Рада прие постановление за отстраняване от длъжност на държавния глава. За това решение са гласували 328 народни представители (общият брой на местата в Радата е 450).

Депутатите решиха още да свикат предсрочни президентски избори на 25  май, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Решението бе прието с мнозинство. След това депутатите се  изправиха на крака, аплодираха и запяха националния химн.

Новоизбраният днес председател на Върховната Рада Олександър Турчинов заяви, че президентът се е отказал от конституционните си задължения и това "заплашва функционирането на държавата, териториалната цялост и суверенитета на Украйна". Следващото заседание на украинския парламент бе насрочено за 10 ч. сутринта утре местно време.

В същото време украинската армия обяви, че няма да се намесва по никакъв начин в политическия конфликт в страната. В комюнике на министерството на отбраната, цитирано от "Франс прес" се подчертава, че "военните остават верни на украинския народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
26
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дръж се Янукович, до часове ще излезе истината за снайперистите и западът ще подвие опашката като бито псе! Русия няма да ви изостави сами в бедата!Долу еврофашистите и хамериканските убийци на народи! Долу лъжата и лицемерието, долу двойните стандарти на ЕС и САЩ!
16
7
 
17
 
! Отговори
Двойните стандарти преди 10 години
Може да си легитимно избраният президент, но двойните стандарти на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД казват друго:Ако застреляш милиционер в услуга на ционистко-юдейската световна мафия, това не е тероризъм и дори не е престъпление.Изборите важат само, когато избраният е слуга на Световният елит. В противен случай изборните резултати са невалидни и могат да бъдат отменени от шепа *** събрани на площада.Да се взимат заложници е тероризъм по цял свят. Не и когато се взимат заложници от слугите на НСР.
15
3
 
10
 
! Отговори
Тъмна работа преди 10 години
1243 : Не бързай със заключенията си. Че Янукович е пичка ***, ясно е. Да има на разположение цялата власт и да блее в пространството на обещанията на чужденци. . Тъй като Янукович вероятно е на Юг или на Изток, то неподаването на оставка може да усложни нещата. Още повече, че и министърът на отбраната е извън Киев. Събитията може да се нагнетят отново. Югът и Изтокът са милионите несъгласни с този преврат. Така че съдбата на Украйна засега неясна.
14
14
 
12
 
! Отговори
глас народен глас бо преди 10 години
янукович, *** такъв, до понеделник да си подал оставка, и от март месец те искам в градината на село . Ще копаеш, поливаш, ще храниш животните, ще хвърляш *** докато си откупиш греховете. Да се готвят сергей, ахмед, бойко и волен. Останалите да не се чувстват пренебрегнати, не са забравени, а само отложениГлас народен глас божи
13
6
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До STARBUCKS-USA Дрън-дрън ярина.Подписал е вече.Избори ще има до края на годината.И то не само пред представител на Путин а пред ЕС и Полша.Ако го убият,то веднагически влизат в графата терористи и няма да има къде да се скрият. Нали знаеш,че Украйна граничи със страни от ЕС,Беларус и Русия? Ама точно в момента се намира в Харков ,а там майдановците ,няма и носа си да подадат,щото Беркут може да бие лошо,ама руснаците там бият още по-лошо
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в EU боб фарлят за вас
11
16
 
18
 
! Отговори
шоп преди 10 години
Мястото му е редом до Чаушеску, Милошевич и Кадафи. Студен и с много свещи около него!
10
2
 
1
 
! Отговори
pepi преди 10 години
vse sa intrigi , koga ne e bilo
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович сравни преврата на Кличко с преврата на нацистите в Украйна през 1942 г.
8
10
 
13
 
! Отговори
1243 преди 10 години
Когато комунистите са в опозиция, предсрочните избори и погромите са наложителни - протестиращите са милиони, оставката е задължителна. Когато се качат на власт същите тези протестиращи са платени, ***, те са шепа платени хора, а от предсрочни избори няма нужда. Оставката не е наложителна, нашите хора държат положението в ръце. Все едно слушам Сиргей!
7
18
 
12
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Следва , Чаушеску втора серия !
6
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безстрашен ***, също като нашия Сииргей.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без оставка няма да има избори, защото трябва подписа на Янукович.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки си носи отговорността.
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този защо се страхува-донецкия клан ще го защити.Ето още един клониран Милошевич.
2
29
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво достоен президент на украинския народ и приятел на Бългатия.
1
20
 
12
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
"Титушките" (мутрите),които пребиваха невинни жени и деца на Майдана, масово бягат от Киев на изток - към Мордор.