В Киев чакат оставка от Янукович

Бившият премиер Юлия Тимошенко все още не е на свобода
22 фев 2014 16:29, Красимир Ангелов
44
В Киев чакат оставка от Янукович
Снимка: Reuters

В украинския парламент чакат писмено изявление на президента Виктор Янукович, в което той обявява, че подава оставка, съобщи ИТАР-ТАСС.

Това заяви днес пред журналисти депутатът от опозиционната партия "Баткившчина" Николай Катеринчук. "Вече получихме устно изявление от Виктор Янукович. Сега очакваме писмено", каза той.

Оставката е била поискана от името на протестиращите от лидера на опозицията Арсений Яценюк, допълни Катеринчук, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Противно на твърдението депутатът от украинската Партия на регионите и съветник на президента на Украйна Анна Герман опроверга слуховете, че Виктор Янукович е подал оставка. По нейните думи Янукович продължава да изпълнява своите задължения като държавен глава.

Конгресът на Партията на регионите на президента Виктор Янукович, който се провежда в източния индустриален град Харков, осъди случващото се в Киев и го определи като преврат, наречайки действията на опозицията "въоръжено завземане на властта”, предаде АФП.

Зам.-председателят на ПГ на Партията на регионите в украинския парламент Олег Царев призова участниците в конгреса на партията да обсъдят по-нататъшни действия, „за да не допуснат разруха в онези региони, където ситуацията още е стабилна и на първо място в Днепропетровск, Харков и Крим. "Нашата задача е да се организираме и да не допуснем хаос", подчерта той.

Въпреки че по-рано днес Върховната рада гласува и постановление за освобождаването на бившия премиер на страната Юлия Тимошенко от затвора, където тя се намира в момента, тя все още не е на свобода. Говорителката на Юлия Тимошенко - Наталия Лисова, оттегли твърдението си, че бившият премиер на Украйна е освободена, предаде Асошиейтед прес.

По-рано Лисова заяви пред Асошиейтед прес, че Тимошенко е пусната от затвора, където излежава седемгодишна присъда за злоупотреба с власт. По-късно обаче говорителката уточни, че е имала предвид само, че е взето решение, според което Тимошенко трябва незабавно да бъде пусната на свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изтокът се мобилизира и въоръжава, сега бандерките ще получат според заслугите!
37
4
 
3
 
! Отговори
КВО ,ЧАКАТ ,БЕ... преди 10 години
..ДА ГО БЕСЯТ!!!!!АКО НЕМА ЖЕЛАЕЩИ ДА МУ РИТНАТ СТОЛЧЕТО ...ВИКАЙТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!МЪРТВИЯ КОМУНИСТ---Е НАЙ-ДОБРИЯ КОМУНИСТ!
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що чакате бе? Застреляйте го. И Станишев може. И Доган. И Болен. И Борисов. Ще сме ви благодарни.
35
1
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 10 години
А ти чукча, да си разбрал, че от вчера действа конституцията от 2004 г. според която президентската власт е ограничена?
34
1
 
3
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Ей ,не я дочакаха,вече са приели резолюция,че той не е президент и са обявили дата за нови избори. Е па как ей тей от нищото в президенска република парламента ще гони президента без негов подпис че и са обявили дата за нови избори 25 май? Бооже,тия техни депутати са пълни ***(изключвам тия дето са били принудени да гласуват). Наистина някой се мъчи да я раздели тая страна .Найстина някои хора искат гражданска война .*** са тия хора,*** са
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СивияПравилно, очаквайте в понеделник, да ги гази "Руска мечка" тия на Мегдана , идат Танковете и този път няма да има компромиси
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинските националисти са обречени на успех, защото следват само своята национална линия и искат да са еднакво отдалечени и от Русия и от ЕС!Сега очаквам Янукович и Кличко да се прегърнат, след като вчера само си стиснаха ръцете в ущърб на истинските украински патриоти!Русия и Запада (уж както не могат да се понасят) ще бъдат заедно срещу националистическа Украйна, защото истинските патриоти по чужда *** не играят!
31
4
 
2
 
! Отговори
Слава преди 10 години
Другарю Янукович, вече крайно време да извадите танковете и да направите тези непокорни граждани на палачинки, нека да разберат кой управлява Украйна, вие и другаря Путин ! Слава, вечна Слава
30
3
 
8
 
! Отговори
varg преди 10 години
Аз пък очаквам оставката на Плевнелиев.
29
9
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Всички *** заслужават само смърт и нищо друго. Тяхната лелеяна руска дупка ще продължи да запада с невероятно темпо и ще бъде превзета арабското малцинство. Русия е марка синоним на невероятен ***, много по-зле даже от китайските ***.
28
6
 
11
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
Споко, нема да има оставка. Обаче ще има бой по чутурите на протестиращте разбойници.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито едно решение на украинската рада не е в сила, докато не е подписано от президента Янукович. В затвора в Харков спазват конституцията. Ще си изгние там таз шавлива булка.
26
10
 
5
 
! Отговори
Мойсей преди 10 години
И само *** и то некадърни във форума.Този който ви плаща е крайно безмозъчен
25
2
 
2
 
! Отговори
cukim преди 10 години
begaj be hasane
24
6
 
10
 
! Отговори
Да живее Русия ! преди 10 години
До Сър ПичукТи, олимпиадата гледаш ли я или се радваш на нагласените фотоси с двойните тоалетни ?Защото, ако я гледаш ще видиш, че Русия е мнооого по-напред от редица Западни държави като Гърция, Португалия и дори Италия. След още 10-20 години ще бъде напред дори от *** Великобритания и Франция.За България да не говорим ...Е, имаме поне една утеха. Ако набутат Украйна в ЕС ще има поне едни по-големи прошляци и бедняци от нас.
23
13
 
10
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Русия е най-безправовата държава в целия свят, синомим на посредственост, бедност и мърсотия.Тя е съвременната империя на злото. Украинският народ трябва да бъде много щастлив, че успява да се измъкне от отровната хватка на Москва.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че си имаме Волен Сидеров, та тези неща се разминаха при нас!НА ТЕБ ЮВИГИ НИЕ ДЛЪЖНИ СМЕ,ЧЕ С НАС СИ В БИТКАТА ДОКРАЙИ ТВОЙТО ИМЕ НАМИ ЗНАМЕ ЕВОЙВОДО, ЛЪВ ДОСТОЕН ТИ!
21
4
 
11
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
До СЛАВА УКРАН !Много се моля да ви набутат в Еврейския съюз. По-точно да ви го набутат от Еврейския съюз !Ние сме минали по този път вече и знаем. Бяхме прости като вас през 90-те и ни излъгаха, че ще имаме свобода и демокрация. Нито имаме свобода, нито демокрация, но заживяхме още по-бедно.Държавата ни е колониално зависима от Брюксел. Народът ни изчезва и се топи като ланския сняг.Мургавелите и *** стават все повече и повече.Това ви очаква и вас, *** !
20
2
 
3
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До . Еми тъпите шматки са южна Украйна,заедно с Крим и източна. За твое сведение източна Украйна са с най-високи заплати . Сам си прави сметката . В момента Янукович е на обиколка точно в тези райони.Ще направи каквото те му кажат.Щом се съгласи на споразумението със опозицията и да си ограничи правомощията и т.н.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сър ПичукБрюксел е най-*** град в Европа. Мръсотия и *** навсякъде из центъра.