Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка

Върховната Рада обаче острани президента от длъжност
Обновена: 22 фев 2014 18:55 | 22 фев 2014 16:53, Красимир Ангелов
240
Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка
Виктор Янукович. Снимка БТА

Украинският президент Виктор Янукович заяви в телевизионно интервю, че няма да подава  оставка, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Не съм напуснал страната. Нямам намерение да подавам оставка. Аз съм легитимно избраният президент", обяви той в интервю за телевизионен канал, базиран в големия източен град Харков.

Още по темата

С думите си държавният глава на Украйна лично отхвърли информацията на украински депутати от опозицията, че готви своята оставка.

В интервюто Янукович съобщи още, че вчера колата му е била обстрелвана, когато е пътувал за летището, за да замине за Харков. „Но аз не се страхувам и нося отговорност за страната“, посочи държавният глава на Украйна.

По думите му всички решения, които приема в момента Върховната Рада, са незаконни, а депутатите са малтретирани на изхода на парламента.

"Всичко което се случва там е бандитизъм. Няма да подписвам законите, приети във Върховната Рада, няма да подам ставка”, заяви Янукович за телевизионния канал UBR. 

В телевизионното си изявление Виктор Янукович подчерта още, че очаква "реакцията на международната общност" и това как тя "ще изпълнява своите ангажименти.

Същевременно въпреки думите на Янукович, украинската Върховна Рада прие постановление за отстраняване от длъжност на държавния глава. За това решение са гласували 328 народни представители (общият брой на местата в Радата е 450).

Депутатите решиха още да свикат предсрочни президентски избори на 25  май, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Решението бе прието с мнозинство. След това депутатите се  изправиха на крака, аплодираха и запяха националния химн.

Новоизбраният днес председател на Върховната Рада Олександър Турчинов заяви, че президентът се е отказал от конституционните си задължения и това "заплашва функционирането на държавата, териториалната цялост и суверенитета на Украйна". Следващото заседание на украинския парламент бе насрочено за 10 ч. сутринта утре местно време.

В същото време украинската армия обяви, че няма да се намесва по никакъв начин в политическия конфликт в страната. В комюнике на министерството на отбраната, цитирано от "Франс прес" се подчертава, че "военните остават верни на украинския народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
8
 
3
 
! Отговори
Що преди 10 години
ли ми е толкова готено.Комунистите бягат.Много гот.СЛАВА НА УКРАЙНА.
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Selqnite iskat da sprat toka , mejdu dva derni naroda Rusiq i Ukraino ! Nqma kak da stane .
115
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е лесно да си диктатор аз също мога да съм. Не се изискват никакви умения само да тормозиш хората и да ги заплашваш със сила и насилие. Друго нещо е да си народен президент , да се мъчиш да развиваш държавата и да работиш с всички сили за това. Точно за това Русия и Украйна са държави от третия свят. Управлявани от комуно-болшевишки маймуни.
114
0
 
6
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 139 ХАхаха.То тей се гонят 7млн. .Ей тей. А до 137: Еми пич,виж каква беше Русия по времето на пияницата Елцин,виж сега каква е . Значи все пак Путин е направил доста. А това че западните *** не им харесва това ,си е техен проблем. Ако имахме такива лидери като Путин,които все пак и за народа си малко да мислеха,то нямаше да станем такъв *** ,като на снимката на аватара ми
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никва оставка пич,виж в България какво става! Само се редуват,мутри,царе,демократи..ни мамата от сякъде!
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Телеканал "Россия 24" обяви Янукович за слаб политик, който така и не е успял да стане истински президент на Украйна.Но тук безмозъчни същества пишат ли пишат - Давай Янукович!
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази фашистка рада кога ще си дадат оставките.
110
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито на смелия украински народ. Свалиха от власт тая про-руска болшевишка ***. Сега са на ред руските граждани. Крайно време е диктаторите да заминат на бунището на историята.
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лвов да го дават на поляците, всичко останало е руска територия. Украйна е изкуствена държава, създадена от Сталин. Това е решението на украинския проблем.
108
3
 
4
 
! Отговори
Много тролове преди 10 години
червенички пишат за оръжие,танкове,Путин-отъждествявят го като атомна бомба,май,но тъй като няма с какво да разберат древната мъдрост,че ,,Оръжието е силата на слабите''.И в БЪЛГАРИЯ искаха ,,Танковете са дойдат'',ама те не дойдоха,а милиони БЪЛГАРИ напуснаха страната,а колко ще напуснат никай не знае.Днес съобщиха,че само 5 процента от завършващите лекари нямат нагласата да напуснат ком-***.E-,,Партията дет никога не греши,дори да сгреши'' ще им лекува онова,дет го нямат в главите-бомби.
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Избирателите са гласували за Янукович за 4 години и само те могат да го махнат с избори или Янукович да подаде доброволно оставка. Може депутатите да подадат оставки а Янукович да остане президент докато има нови избори за депутати.
106
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 106 ТИ ДА НЕ СИ ОТ ТРИТЕ 666
105
4
 
4
 
! Отговори
Наталия преди 10 години
До Анонименняма да се върне, повярвайте! вие не знаехте каде е Украйна, сега вече ще научите. Винаги съм се обиждала, когато ме наричаха "рускиня"
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИМА ПРОТЕСТИ АМА ТИЯ *** МЕДИИТЕ ГИ КРИЯТ И НЕ ЗАЧИТАТ ПРАВАТА НА ХОРАТА КОГАТО НАЦИОНАЛИСТИТЕ ПРОТЕСТИРАТ В ГЪРЦИЯ,ИСПАНИЯ,АНГЛИЯ,ФРАНЦИЯ,ИТАЛИЯ,ДАНИЯ,ГЕРМАНИЯ,СКАНДИНАВИЕТО ВСИЧКО СЕ СКРИВА ХОРАТА НЕ ИСКАТ ЕВРОПА НАИ ВЕЧЕ ЗАРАДИ ИМИГРАЦИЯТА ТОЗИ НАРОДЕН ГНЯВ МОЖЕ ДА ОТПРИЩИ ГРАЖДАНСКА ВОИНА СРЕЩУ ДОСЕГАШНО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЕВРОПА
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изглежда на много българи им пука повече за Русия и Украйна, отколкото за собствената им страна. Не се притеснявайте за украинците! Каквото и да стане, те ще пребъдат и винаги ще са по-добре от нас, погледнете си собствената *** и топящия циганизиращ се народ, защото никой в Украйна и Русия не се занимава така с България, както вие с тях!
102
0
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До ама че народ Да,те не искат Янукович,но не искат нацисти да ги управляват.А в момента става точно това. Може да не се обичат руснаци и украинци,ама като чуят за нацисти-поляци, ще си стиснат ръцете ,в това съм сигурен.Каквото и да ми плямпат троловете.Нацистите са абсолютно ненавиждани.Укрианци и руснаци,ще се разберат все някак си,ама с нацисти е абсурд .
101
2
 
5
 
! Отговори
демос преди 10 години
Как ще напусне Украйна.Нали трябва да окрадат държавата и украинския народ,па тогава да се изнесат в Швейцария или някоя друга екзотична страна.Вече ще вървят по отъпкана пътека по примера на братските компартии.
100
0
 
3
 
! Отговори
ahah преди 10 години
cheta vi komentarite i pla4a....
99
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-вероятно Украйна ще бъде разочоравана от бедния и фалирал ЕС и ще се върне при по-големият си брат - дядо Иван.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Запознатпреброени с атвоите дни ***