В Китай задържаха над 1000 души за трафик на бебета

При полицейска операция са спасени 382 новородени
28 фев 2014 13:45, Елка Василева
3
В Китай задържаха над 1000 души за трафик на бебета
Снимка: архив, Reuters

Китайската полиция е задържала 1094 души и е спасила 382 бебета при операция за разбиване на онлайн мрежа за трафик на новородени, съобщи Ройтерс, като се позовава на местни медии.

Трафикът с деца е широкоразпространен в Китай, където строгите правила за контрол над раждаемостта засилиха традиционното предпочитание на семействата да имат синове, защото се смята, че те ще се грижат по-добре за възрастните си родители, а и ще продължат името на рода. Демографският контрол доведе до аборти, убийства или изоставяне на деца от женски пол.

В най-населената страна в света се раждат средно 118 момчета на 100 момичета, докато в световен мащаб този показател е между 103 и 107 момчета на 100 момичета.

Дисбалансът доведе до престъпен трафик с отвлечени или купени деца, като трафикантите вече правят сделките си онлайн и прикриват престъпната си дейност чрез сайтове с имена като "Мрежа за сираци в Китай" или "Мечтан дом за осиновени".

Агенция Синхуа съобщава, че китайските власти предупреждават родителите да внимават за похитители на деца, които може да се представят като медицински работници или да дебнат край училищата.

Миналия месец китайски съд произнесе смъртна присъда срещу лекар, който продал седем новородени на трафиканти, посочва Ройтерс.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Китайтрафик на бебета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
натурал преди 10 години
Миналия месец китайски съд произнесе смъртна присъда срещу лекар, който продал седем новородени на трафиканти, посочва Ройтерс.Айде сега и в БГ , *** с русия ангел кога? К
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трафикът на хора си е чисто престъпление срещу човечеството. Хората не са виновни за това какви се раждат - момичета, момчета, с някакви проблеми и т.н.