Двама иранци били в изчезналия самолет с чужди паспорти

Все още не е открита никаква следа от Боинг 777
11 мар 2014 14:45, Елка Василева
42
Двама иранци били в изчезналия самолет с чужди паспорти
Двамата иранци. Снимка: БТА

Двама иранци са се качили с чужди паспорти в изчезналия самолет Боинг 777-200 на компанията Malaysia Airlines. Те не са свързани с терористични групировки, предаде Би Би Си, като се позова на полицията в Малайзия. Генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл съобщи, че е установена самоличността и на двамата.

Единият е 19-годишният Пуриа Нур Мохамад Мердад. Той е пътувал за Германия, където се е надявал да получи политическо убежище. Вторият човек, използвал чужд паспорт, е 29-годишният иранец Делавар Сайед Мохамадрез.

Органите на реда съобщиха, че са се свързали с майката на Мердад, която очаквала сина си на летището във Франкфурт.

Още по темата
Междувременно спасителните служби на Малайзия разшириха района на издирване на изчезналия самолет. До момента не са открити никакви следи от самолета, в който са се намирали 239 души.

В издирвателната операция, обхващаща територията от Малакския пролив до Южнокитайско море, участват девет страни. 

Боинг 777-200, експлоатиран от една от най-големите в Азия авиокомпания, излетя от летището в Куала Лумпур в 00,41 часа в събота /петък българско време/ за Пекин.

Лайнерът изчезна от екраните на радарите около два часа след излитането. В този момент той е летял над Южнокитайско море във въздушното пространство на Виетнам. Преди да изчезне, самолетът не е подал никакви сигнали за тревога или информация за технически проблеми на борда.

Властите в Малайзия съобщиха в неделя, че преди да изчезне от екраните на радарите, Боинг-ът най-вероятно е направил обратен завой към летището, откъдето е излетял, което прави нещата още по-мистериозни. 

На борда на самолета са се намирали 12 души екипаж и 227 пътници, граждани на 14 страни.

Различни версии

Експертите посочват няколко версии за загадъчното изчезване на самолета. Най-разпространените причини са пилотска грешка, технически проблеми и лоши атмосферни условия.

Атмосферните условия по време на полета са били нормални, капитанът на самолета е бил опитен пилот – той е работел в Malaysia Airlines от 1981 г. и е имал над 18 000 часа нальот.

Малайзийската авиокомпания има добри показатели по отношение на сигурността, а благодарение на високотехнологичното си оборудване Боинг 777-200 е смятан за един от най-безопасните в света.

Авиокомпанията не изключва възможността за терористично нападение, но САЩ заявяват, че засега не са открити каквито и да са признаци за подобно нещо.

Присъствието на борда на двама пътници с чужди паспорти не е изключение, което да сочи зъл умисъл. Възможно е те просто да са се опитвали да емигрират. През 2010 г. слез разбиването на самолет на авиокомпания Air India, извършвал полет от Дубай, беше установено, че 10 пътници са летели с фалшиви паспорти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Терорът служи като средство эа натиск и преди всичко трябва да раэпространи несигурност или страх!!! Терористите се стремят да эавладеят мисленето на всички нива!!! Това представлява най-високата степен на криминална дейност!!!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интерпол казва, че откраднатите паспорти са в базата им данни. откраднатите паспорти светят червено на всяка граница в света ама с тях се качват на самолетa ?? кой може да бъзика базата дани на интерпол[преди ползване на паспортите] ??
36
0
 
1
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Евреи няма ли?
35
0
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 10 години
Търсете го на сушата, глупци!
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко сочи терористична акция !
33
0
 
4
 
! Отговори
любопитен преди 10 години
И още нещо, супер интересно - близки твърдят, че са видели пътници от самолета да са отбелязани като онлайн в социални мрежи, но съобщенията оставали без отговор, както и телефонните обаждания! Това е меко казано странно! Близките нямат абсолютно никаква причина да си измислят...
32
1
 
3
 
! Отговори
любопитен преди 10 години
Отсъствието на сигнал от черната кутия означава, че самата тя, която е проектирана да оцелява при мощни експлозии, трябва или да се е изпарила, или да е дала дефект и да не е сработила, което е почти невъзможно! Освен това много от частите на самолетите са изработени от материали, които не потъват във вода! Отломки на повърхността биха се забелязали лесно, такива няма! Няма никакво обяснение за това, което се е случило! Все едно самолетът буквално се е изпарил!
31
0
 
4
 
! Отговори
любопитен преди 10 години
Това е най-голямата мистерия в историята на авиацията! Ако е бил уцелен от ракета, това няма как да не е било забелязано от радарите! Бойна ракета би оставила ясна следа в радарите, а такава следа няма! Ако е бил отвлечен, радарите нямаше да го изгубят! Ако е паднал в морето телефоните на пътниците нямаше да дават свободно и черните кутии щяха да изпращат сигнал в продължение на 30 дни, такъв сигнал няма! Черните кутии издържат на всякакви експлозии!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oceanic Airlines Flight 815
29
2
 
0
 
! Отговори
haha преди 10 години
До АнонименНяма никакви сателити. Вярвайте в пропаганда и в глупости като ви се иска. Това, което наричате сателити изобщо не лети в космоса.
28
2
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
НАЙ-ВЕРОЯТНО НОВАТА УКРАИНСКА АРМИЯ НА ХУНТАТА ПАК Е ИМАЛА ВОЕННО УЧЕНИЕ!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Евреин 2Kakva HANUKA balnuvash bre pishman evreino? To veche e PURIM a sled mesec i PASHA (PESAH)
26
2
 
2
 
! Отговори
Ben преди 10 години
До АнонименAmerikancite ne sa ogranicheni v patuvaniata si kakto iranci.Amerikaneca ot kade da biaga ? Ot Amerika ? Da biaga ot tam na kadeto vsichki sa huknali !!?
25
7
 
3
 
! Отговори
Евреин 2 преди 10 години
Освен това сутринта имах запек! И смятам че Иранците и Палестинците са абсолютно виновни за това мое страдание в тоалетната! Искам Американските ни приятели да ме защитят с едно "Демократизиране" на Иран ;) ТИП " ПУСТИННА БУРЯ" ! ;)......... Благодаря за вниманието и ЧЕСТИТА ХАНУКА! :) :) :)........
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗоаNE VSICHKI MUSULMANI SA TERORISTI, NO POCHTI VSICHKI TERORISTI SA MUSULMANI !
23
3
 
5
 
! Отговори
Евреин преди 10 години
Иранците , Палестинците , Севернокорейците и Китайците са виновни за всичко! Това разпадането на Римската Империя...... Пуническите войни........ Стогодишната война.... Османското робство.... Балканската война......Ядрените бомби.... Двете световни войни......... ВИНАТА Е ТЪРСЕТЕ ТАМ! ИРАН И ПАЛЕСТИНА - ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО! Вервайте ми! Или ако не на мен... вервайте на Световните медии... които изобщо... ама изобщо.... НЕ са Еврейска собственост и не им казват какво да говорят!........ ;) !
22
3
 
6
 
! Отговори
иван к. преди 10 години
До YankeeВъншната политика на Америка вече стана за смях с дразнещите двойни стандарти и обяснения за децата.
21
1
 
16
 
! Отговори
Зоа преди 10 години
Щом е мюсюлманини значи е потенциален терорист. Това, че няма инфо да са терористи, не означава, че не са...
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено че или ще са иранци или северно корейци, кубинци, ах да и руснаци. Но американци не може да са, това е изключено, те са добрите, а ония са лошите.
19
1
 
2
 
! Отговори
2010 преди 10 години
Фалшиви паспорти е опасно нещо,ето Австралия беше предупредила израел срещу фалшиви паспорти,като един пример. haaretz/news/report-australia-already-warned-israel-against-faking-passports-1.266265