Обявиха Донецка народна република

Ще правят референдум за влизане в Русия, искат войски от Путин
Обновена: 7 апр 2014 15:25 | 7 апр 2014 13:35, Елка Василева
750
Обявиха Донецка народна република
Снимка: Reuters

Депутатите от Донецкия областен съвет обявиха държавната независимост на Донецката народна република, съобщи ИТАР-ТАСС. Актът за това беше прочетен на заседанието на областния съвет.

„Републиката ще гради отношенията си в съответствие с международното право и на основание равенството и взаимната изгода“, се казва в документа.

„Територията в пределите на признатите граници е неделима и неприкосновена“, се подчертава в изявлението.

Още по темата

Депутатите приеха също така решение за провеждане на референдум за влизане на региона в състава на Русия не по-късно от 11 май. „Тази дата е съгласувана с Луганска и Харковска област“, каза участник в заседанието.

Депутатите се обърнаха към руския президент Владимир Путин с молба да изпрати временен миротворчески контингент.

Франс прес отбелязва, че заседанието в областната администрация е било организирано от демонстрантите, които от вчера окупират сградата. На журналистите не е било позволено да влязат в сградата, но представител на демонстрантите е обявил пред входа, че е създадена "суверенна република". Качен в интернет видеоклип, представен като отразяващ заседанието, показва мъж, който заявява: "Обявявам създаването на суверенната държава Донецка народна република."

Пред сградата на Донецката областна администрация се провежда митинг. Събралите се скандират „Русия, Русия!“. Окаченото вчера на сградата знаме на Русия беше заменено с по-голямо.

В неделя в Харков, Луганск и Донецк се проведоха митинги под руски знамена в подкрепа на федерализирането на Украйна.

В Харков над сградата на областната администрация беше издигнато руското знаме. Преди това демонстрантите свалиха знамето на Украйна от покрива на сградата. В Донецк демонстрантите превзеха сградата на областната администрация. През нощта митингуващи в Донецк завзеха и сградата на областния отдел на Службата за сигурност на Украйна.

В понеделник привърженици на федерализацията и противници на настоящата власт в Украйна издигнаха барикади пред входа на сградата на Харковската областна администрация, като използваха включително и автомобилни гуми. Това съобщават местни медии, като уточняват, че влизането на служители на администрацията остава частично ограничено. В Луганск неизвестни лица, които се намират в сградата на областното управление на Службата за сигурност на Украйна, превзеха стая, в която се е съхранявало оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
491
19
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Май на9- май 2014 ден победа на Европа ще превземе новата фашистка столица-Москва
490
4
 
27
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 10 години
До Анонимен577аве ей ***??? Сам ли ще се гръмнеш или да помогна?Руснаците дадоха и заем на Украйна, и купуват украинските стоки и маса украинци работят в Русия!!!! Какви "***" си "насрал" в интернет?????
489
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЛЕМИ БРАТЯ СА РУСНАЦИТЕ С УКРАИНЦИТЕ КОИТО СА СИ ДАЛИ ЖИВОТА ЗА ТЯХ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СПОР НЯМА!~ТИРАНИНА ЛИЛИПУТ-ТУТУРУТ ГО ЧАКА НЕ САМО ПАДАНЕ ОТ ВЛАСТ СЪС ИЗТИЧАНЕТО НА МАНДАТА МУ ОЩЕ ГОДИНА И НЕЩО А МИ И СМЪРТНА ПРИСЪДА ВЕЧЕ ПОДПИСАНА ОТ СОБСТВЕНИЯ МУ НАРОД!!!В РУСИЯ ВЪРЛУВА ЧИСТ КОМУНИЗЪМ ПО-ЗЛЕ Е И ОТ КИТАЙ ДАЖЕ!
488
3
 
17
 
! Отговори
до Българин преди 10 години
Аз не бих си спрял тока, защото АЕЦ работи с руско ядрено гориво.Не бих спрял да купувам хляб, защото хлебозаводите са на руски природен газ.Не бих спрял да ходя на работа, защото колата зависи от руския петрол. Няма да продължавам повече
487
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавна измяна в Донецк!~!!Арест за всички виновни там и съд Всички терористи разстреи ако се съпротивляват!Краят на предателя Пръцникович и господаря му Лилипутан ще е до няколко години!
486
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 569:Приятелю, населението с турско самосъзнание е различно от българския народ, така че опасност има, и то реална! Май не си ходил скоро в Родопите, затова не знаеш за какво иде реч.Е, аз имам преки наблюдения от този район, и да ти кажа, ако им дадат знак от Турция, още утре са готови да се вдигнат!
485
8
 
35
 
! Отговори
Апостол Български преди 10 години
Всеки българин трябва да намери време през живота си да направи две неща. Първото - да се качи на Шипка, да огледа земята и да види останали след 136 години шрапнели от турските снаряди на върха, съвсем изгнили- но там. И да осъзнае, че ако има свободата да се качи там като българин е платено с живота на русите. Второто- да иде поне веднъж в Русия. да каже, че е българин- и да види как руснаците се отнасят към нас - като към братя.И ще разберете, че барут се пали не с огън, а с искра от очите.
484
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бати колко *** има тук. Айде, една част са от поколението, образовано с комикси и с макдонълдси, една друга част са статистическият *** от нацията, но дори и това не ги оправдава за пълното прието с готовност зомбиране от презокеанския повелител
483
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по-безочливи и нагли от руснаците явно няма щом вътре в Украйна ще се делят да се присъединяват към Турция искам да кажа Русия!!!Отвратен съм
482
7
 
15
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Молете се само Кърджали и Източните Родопи да не решат да се отцепят към Турция!!!!Иначе искрено се радвам на населението на Донецк и Крим - хората знаят какво искат, и ще го постигнат!
481
4
 
16
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Ruski gadini mrysni Айде стига с това черноморие бе ***. Стига и с тия Родопи. Стига сте писали подобни простотии.Напълнихте форумите с подобни "опрни точки" ,та чак се оливате. Никой няма да анексира българска територия. На никой не му трябва народ като нашия.
480
22
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Всеки с българско самосъзнание ще спре да купува руски стоки.Да им врътнем ние кранчето!
479
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЪВ МОМЕНТА ВЪВ ЦЯЛ СВЯТ РУСНАЦИТЕ БЯХА ПРЕВЪРНАТИ ВЪВ НАЙ-ОБИКНОВЕННИ ПРЕСТЪПНИЦИ, ТОВА СВЪРШИ ДОСЕГА ЛЯЛЯЛУТИН
478
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до от америкаЗащо Косово може да обяви независимост, а Донецка област не
477
6
 
13
 
! Отговори
do 557 преди 10 години
мий чиниите на чернокожите и не се натягай , те там и без това не знаят че има такава държава като нашата но Русия всички я знаят, смехурник
476
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТУТУРУТИН ОФИЦИАЛНО ПРИЮТИ И ПОДКРЕПИ УБИЕЦА ПРЪЦНИКОВИ!ТУТИ-*** СИ ПОДПИСА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА!ИЗМИСЛЕНИЯ МУ ГЕРБЕРАСТКИ РЕЙТИНГ НЯМА ДА ПОМОГНЕ И РОБСКА РУСИЯ ЩЕ Е С 30% НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ КОЛКОТО И ДА ФАЛШИФИЦИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ!
475
7
 
12
 
! Отговори
Волен преди 10 години
ако българия се присъедини към Русия минимална пенсия 500лв,минимална заплата 1000лв
474
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА СЕ ГОТВИ КЪРДЖАЛИ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ТУРЦИЯ!!!!!!!!!!!!ДА СЕ ГОТВИ ГРАД-ТРЪН ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ МАНГАЛИЯ ПУНО Е С МУНГАЛИ!
473
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РУСИЯ СИ ВРЪЩА СВОЕТО ВЕЛИ4ИЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ А САЩ И ЕС СИ БЪРКАТ В ЕВРОГЕЙСКИЯТ *** И СИ БРОЯТ С БРОЕНИЦА ОСТАВАЩИТЕ ДНИ НА ТЯХНОТО ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНИЕ А НАШИТЕ ЗАПАДНИ КУРВИ4КИ /ПОЛИТИЦИ/ ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ И СЕДСРАСИТЕ КОЛКОТО И ПЪТИ ДА СИ СМЕНЯТ ИМЕТО НА ПАРТИЯТА СЕГА РЕФОРМАТОРИ ВСЕ СИ ОСТАВАТ ЦИОНИСКИ ***.ТАКА 4Е ИЗВОДА Е 1 САМО АТАКА А НЕ ИЗМИСЛЕНИ ПАТРИОТИ ПЛАТЕНИ ОТ САЩ КАТО НФСБ И ДР. ЗА ДА РАЗБИЯТ НАЦИОНАЛИСТИ4ЕСКИЯТ ВОТ И ДА ПРОДЪЛЖАТ ОГРАБВАНЕТО НА СТРАНАТА
472
16
 
7
 
! Отговори
Ruski gadini mrysni преди 10 години
Oтносно коментар 557:-на нацъкалите минус ,значи ли че сте руснаци,щом нямате нищо против българското черноморие да бъде анексирано от полудялото кремълско хипофизно джудже?боже,колко мъка има по този свят,боже.....