Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна

Расмусен: Намеси ли се Русия още в Украйна, това ще е историческа грешка
8 апр 2014 14:00, Елка Василева
273
Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна
Снимка: Reuters

Москва е готова за преговори във формат Русия-САЩ -ЕС и Украйна, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Русия е готова да обмисли варианта за преговори за Украйна, така както бяха предложени от САЩ - с участието на европейците, но рускоезичните югоизточни райони на страната също трябва да бъдат представени, посочи руският дипломат номер едно.

Но Русия има много въпроси по предлаганите от САЩ срокове за провеждане на многостранната среща за Украйна, допълни Лавров, имайки предвид предложението на Вашингтон преговорите да са след 10 дни.

Още по темата

Когато американската страна говори за планове за провеждане на многостранна среща след 10 дни, за когато Яценюк обеща да завърши работата по проекта на украинска конституция, възниква въпросът: Не се ли планира организирането на преговорите тогава, когато този проект бъде готов и районите са поставени пред свършен факт, а нас просто са ни поканили на среща, за да присъстваме на узаконяването на един проект на конституция, който досега не сме виждали, посочи Лавров.

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че събитията в Източна Украйна са повод за сериозно притеснение и призова Русия да изтегли войските си от руско-украинската граница, предаде Ройтерс.

"Всеки следващ ход в посока Източна Украйна би представлявал сериозна ескалация", каза Расмусен на пресконференция в Париж и добави, че Русия трябва да изтегли "десетките хиляди войници", струпани по украинските граници.

"Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, би имало тежки последици за нашите отношения с Русия и би изолирало още повече Русия в международен план", допълни Расмусен, цитиран от ДПА.

"Незаконната агресия на Русия срещу Украйна е най-голямото предизвикателство за сигурността на Европа за едно поколение", каза Расмусен във връзка с установяването на контрол върху Крим през февруари от руски войски, отбеляза Франс прес.

Генералният секретар повтори, че украинската криза принуждава НАТО да преразгледа отбранителните си планове. Расмусен е на посещение във Франция и днес ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
3
 
23
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 210:) Не знам "раздвоението на личността" в Русия не е ли за предпочитане пред "разтроението на пола" в ЕС.
188
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Седем години след "Аншуса" Хитлер капитулира,...но днес днес събитията текат по-бързо !
187
2
 
6
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 206Бил съм: В Италия, във Франция (там наистина за кратко), в Германия, в Чехия, в Унгария, в Прибалтиките (без Естония), в Украйна, в Русия. И в Македония, ама там си е България и не се брои. Като казвам "бил", значи месеци пребиваване.
186
3
 
18
 
! Отговори
seira преди 10 години
КРИЗАТА В УКРАЙНА ОНАГЛЕДЯВА ИЗВЕСТНИЯ ОЩЕ ОТ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ПРИНЦИП: "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!""ВЕЛИКИТЕ" СИЛИ СИ ИГРАЯТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА ИГРА ЗА СМЕТКА НА УКРАИНЦИ, РУСНАЦИ И "ВЕЛИКИЯ" ЕС...ЗА "ДЕМОКРАЦИЯ" ИЗОБЩО НЕ СТАВА ДУМА!ДЕМОКРАЦИЯТА, КАТО ПОНЯТИЕ И ПРАКТИКА, БЕ УПОТРЕБЕНА ПО НАЙ-ДОЛЕН НАЧИН, КАТО ПАРАВАН, ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ПСЕВДООПРАВДАНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЯТА НА ЕДНА ИЛИ ДРУГА "СИЛА".МОРАЛНОТО ПРЕДИМСТВО НА РУСИЯ ПРЕД САЩ Е В ТОВА, ЧЕ НЕ Е ПЪРВАТА ОТ ДВЕТЕ "СИЛИ", КОЯТО УПОТРЕБИ ДЕМОКРАЦИЯТА!
185
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Организирани отвън банди неокомунисти безчинстват в Източна Украйна. Трошат, палят, бият, псуват и викат *** да глоби народ поробен. Абе, русофилчетата... що не емигрирате в Русийката, а все на Запад бягате? Имаше някакъв медицински термин за раздвоението на личността, ама не го помня, тюх.
184
8
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен 193Стига бе, средната заплата била 1000 долара, пък за второ дете се давали 12 хил долара. А пък един станиол завива мармота в шоколад. Това ли са новите опорни точки от Кремъл? Аз защо никъде ни съм чел в Русия да се дават 12 бона за второ дете? Нито един международен специалист не е казал такова нещо. Само шепа форумни *** разнасят слухове. За средната заплата - същата работа. Ако беше вярно, руснаците щяха да се продят повече от ***, но такова нещо няма. Капиш?
183
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 201А бе при вас няма ли бездомни кучета, които да се мотаят "случайно" на пистите преди кацане и излитане на хахамерикански и/или НАТО-вски самолети? ;)
182
21
 
7
 
! Отговори
niki преди 10 години
Путин го хвана шубето от предстоящият фалит на Русия. Ще клекне, не ами ... след време ще дойде да лиже задниците от ЕС ама няма да му мине номера вече. ЕС си направи изводите и консумацията на руски газ ще спадне до минимум.Честито .. страна агромная пълна с огромно невежество.
181
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Запасен A ти някога излизал ли си извън пределите на НРБ ? :))
180
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКЪВ,ЗА КОЙ,В ЧИЯ ПОЛЗА И ЗА ХВАЛБА коментар да пишеш,след като всички ще излязат на печалба от цялата каша само България и българите ще изядат мамула,сапа,дръвцето както ВИНАГИ в последните 25 години!!!Вечна политика за нас от всички-3 В 1,свити два пръста с гордо стърчащ и показан ни среден!!!Коментирайте,да е....коментаторите!!!
179
5
 
10
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 182кенефа, наречен Русия. Това е една долна голташка дупка----Ти някога ходил ли си в Русия? А в САЩ бил ли си? Или си говориш просто така, да си чешеш езика. Не плюй, а посочи факти за това, което твърдиш.
178
2
 
20
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
10 750 евро вече ще получават жените, родили второ или следващо дете в Русия, заяви премиерът Владимир Путин, цитиран от Лайф Нюз. На толкова ще се равнява т.нар. майчински капитал от 2014 г. В момента родителите, допринесли за демографския ръст в страната, вземат по 9125 евро. От 2000 до 2008 г. икономиката на страната расте, средно със 7% годишно. В края на 2011 г. средната месечна заплата в Русия е 810 $, а е била 80 $ (щатски долара) през 2000 година.. Русия вече не е старо жигули..
177
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблемът на НАТО е, че при евентуален конфликт с Русия, голяма част от населението на евро-атлантическата общност ще премине на страната на Русия.Ще започнат саботажи в САЩ, Западна Европа, партизанска война.Ако българи и румънци все още си мечатаят да имат собствен бизнес, то населението на Запад отдавна е на ясно, че не Русия им разруши жизнения стандарт на половина.
176
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а какво правят войските на НАТО в прибалтика?Тези дни обявиха ,че се провеждат ,,учения'' там.Какво правят американските самолети в Граф Игнатиево? Иднес ги следах ,че летят и кацнаха няколко транспортни самолета.Няма как да се засилва военното присъствие на НАТО по границите с Русия и руснаците да не предприемат нищо в защита на своите територии.Според US законите,америка е там ,където има и един американец,но вероятно не важи ако има няколко милиона руснаци...прости въпроси с прости отговори
175
4
 
9
 
! Отговори
Хр. Смирненски преди 10 години
Москва, Москва, ти пак пламтиш ти пак туптиш! Ти пак си огнено сърце, и с ясна пурпурна усмивка бдиш над братски стиснати ръце............Москва Москва пред твоите стоманени врати разби се вражеска вълна.........
174
0
 
4
 
! Отговори
, преди 10 години
Ограничените хора говорят за руски,американски,български форуми и глуповати умозаключение.Във всяка страна живеят хора ,които мразят лъжата,войната и уважават хората по света ,които споделят виждането им.Само езика на омразата говори за"нас"и "останалите" и осъжда даже в съд тези които не се покланят на лъжите на"нас"срещу каквото имат да кажат"тях".Eзикът на единствената истина и път до Бог е Исус Христос -единствения Господ и Спасител.Йоан 14:6,1Йоан2:22
173
0
 
2
 
! Отговори
до 188 преди 10 години
Мерси за образователния коментар, явно не е нужно да питам кое те е боляло повече- дупето или устата.
172
0
 
12
 
! Отговори
до vbm преди 10 години
Леле трябвало да изкарат Русия от футболните първенства, недей така бе, трябват по- тежки мерки: да санкционират чистачките на санитарния отдел на Кремъл! хахаххаха
171
6
 
3
 
! Отговори
До 188 преди 10 години
Хахаха, по-тъпо сравнение от това "вкаране а сухо" надали има. Ако вообще си го вкарвал на някоя-трябва да ти е ясно, че болката е голяма и за двете страни след някое време!! Така че, да-руските бляди ще ги боли също, щото яко са се претъркали!!!***, 1-во се научи да вкарваш, пък после да знаеш!!!
170
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВ Русия средната раб.заплата е над 1000$ а за второ дете се дава 429 000 рубли = 12 000$ Както искаш така си ги смятай..