Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна

Расмусен: Намеси ли се Русия още в Украйна, това ще е историческа грешка
8 апр 2014 14:00, Елка Василева
273
Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна
Снимка: Reuters

Москва е готова за преговори във формат Русия-САЩ -ЕС и Украйна, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Русия е готова да обмисли варианта за преговори за Украйна, така както бяха предложени от САЩ - с участието на европейците, но рускоезичните югоизточни райони на страната също трябва да бъдат представени, посочи руският дипломат номер едно.

Но Русия има много въпроси по предлаганите от САЩ срокове за провеждане на многостранната среща за Украйна, допълни Лавров, имайки предвид предложението на Вашингтон преговорите да са след 10 дни.

Още по темата

Когато американската страна говори за планове за провеждане на многостранна среща след 10 дни, за когато Яценюк обеща да завърши работата по проекта на украинска конституция, възниква въпросът: Не се ли планира организирането на преговорите тогава, когато този проект бъде готов и районите са поставени пред свършен факт, а нас просто са ни поканили на среща, за да присъстваме на узаконяването на един проект на конституция, който досега не сме виждали, посочи Лавров.

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че събитията в Източна Украйна са повод за сериозно притеснение и призова Русия да изтегли войските си от руско-украинската граница, предаде Ройтерс.

"Всеки следващ ход в посока Източна Украйна би представлявал сериозна ескалация", каза Расмусен на пресконференция в Париж и добави, че Русия трябва да изтегли "десетките хиляди войници", струпани по украинските граници.

"Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, би имало тежки последици за нашите отношения с Русия и би изолирало още повече Русия в международен план", допълни Расмусен, цитиран от ДПА.

"Незаконната агресия на Русия срещу Украйна е най-голямото предизвикателство за сигурността на Европа за едно поколение", каза Расмусен във връзка с установяването на контрол върху Крим през февруари от руски войски, отбеляза Франс прес.

Генералният секретар повтори, че украинската криза принуждава НАТО да преразгледа отбранителните си планове. Расмусен е на посещение във Франция и днес ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
13
 
5
 
! Отговори
vbm преди 10 години
Трябва руските футболни клубове да бъдат спрени от учасия в Шампионската лига и Лига Европа за няколко годинки!! Да си направят една местна *** Лига или ЕврАзиатска лига или един олигопол, като синоним на ***!!! Тази архи Империалистическо-Олигархична държава с малоумно население трябва да бъде изолирана от всичко и всички!!!
168
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ei tova rusofiliata e psihologichen problem koito tria se lekuva.. ot koga rusofilaita e ravna na nacionalizym?
167
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЗащо пак така се нахъса!!!!Виж на какво дередже е България след 25 години преход и *** на подметките на запада.Защо е тази пяна на устата срещу Русия.Какво ти е дала Америка????Ами ние изчезваме като народ.Знаеш ли ,че от 7 години новородените българчета са малцинство?Знаеш ли какво означава това???И пак Русите са виновни!!Ние сме неблагодарно племе и си заслужаваме съдбата!!!
166
2
 
6
 
! Отговори
до 179 преди 10 години
Да живее ама колко години?С тоя рак на кръвоностната -транспортна ситема ,доста петролец ще му се прелее ,а е наедрял от ГМО то и е 300 милиона доджа дебел.На ЕС муе писнало,на арабкста лига и е писнало ,на индииците,на Лат. Америка ,за Китай,Азия и Япония да не говорим.Както става с големите империи ,в един момент идва криза и трудно я преодоляват.
165
0
 
5
 
! Отговори
< преди 10 години
Трудно е да се повярва но сатанисткия култ ще обяви демокрацията за преходен период и ционизмът за тоталитарна идеология.Това ще заблуди много хора,затова християните да си отварят ушите.На земята ще става това което е предсказано от нашия Господ чието Възкресение отбелязваме сега.Сатаната се бори за душите ни но му е разрешено определено време отгоре,както и време за хората да изберат Исус пред антихриста.Води се антихристиянска революция.
164
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Расмусен: Намеси ли се Русия още в Украйна, това ще е историческа грешка"Размусен пак се прави на умен и лее западняшка помия.
163
1
 
5
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Отново ще повторя, РФ не желае и не провокира разпадането на Ук, нито присъединяването на части от нея към РФ. Подобен акт не ще бъде от полза за населението на югоизточните ройони, част от което е прорусийски настроено и част проукраинско.РФ застъпва идеята за Федерализация на Ук, по подобие на Швейцария, ГФР и самата Русия.Това е единствено възможния вариант за мирно решение на гражданското напрежуние и противопоставяне на обществото в Ук.
162
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички русофилски бачкаторски панелни изчадия- ВЪН! Всеки богат човек с добра професия ненавижда ***, наречен Русия. Това е една долна голташка дупка.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 178Taka stoiat neshtata :D V BG vsichki mnogo znaiat za tova sme v takova jalno polojenie :D
160
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гледах снимки на тези които окупират сгради в източна украйна. с маскси на лицата и бръснати глави. става дума за криминални и фашистки про руски елементи платени от руските служби. мисля че русия си вкара голям автогол. от сега нататък украйнския народ ще вижда в тях окупатор и враг
159
12
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Да живее САЩ!!!
158
0
 
4
 
! Отговори
до 177 преди 10 години
Айде накарай ме да си събера "парцалите" бе пъпчив форумен гном. :)
157
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си ***.
156
2
 
2
 
! Отговори
8888 преди 10 години
До 169--пояснявам за умните като теб---Още в самото начало на кризата в Украйна,Москва предложи на Е.С. да седнат да преговарят.Е.С. тогава отказа-чакаше заповеди от ЦРУ и НАТО. А когато Путин разговаря с Меркел и Обама--Джим Кери завъртя самолета си на 180 градуса и притича в руското посолство в Париж---схвана ли???
155
2
 
7
 
! Отговори
до пожелание преди 10 години
Имай малко уважение към генералния секретар на НАТО, *** Расмусен!
154
1
 
7
 
! Отговори
до 175 преди 10 години
Кой ще "пусне" китайците на Путин бе ***, марсианците ли? :D
153
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз като ви казвам ,че не трябва да се хващат за д...та жените на 160 килограмовите горили вие не!Е тоя "умник' дето реши да се бие с мечките в гората ,да си сърба попарата.
152
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ами ела ме събери , само че тогава ще си сбъдваш мечтите на оня свят ;)"Ех тези клавиатурни битки, ех тези наизустени цитати от треторазрядните екшън филми, целият треперя от страх. :)
151
1
 
6
 
! Отговори
9 преди 10 години
Сатанисткият задкулисен култ контролира събитията.Той обедини демокрациите с най-кървавия режим болшевизма избил 20+милиона руски християни от вносни превратаджии и идеолози срещу Германия,противопоставя големите един на друг за да контролира силите им,най-големия му враг е национализма защото пречи на тотален контрол,един свят с един мечтан насочен енергиен призив за излизане на антихриста.Християнството в Европа бе заменено с култове.
150
2
 
6
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 165Ама кажи и защо Русия спря вноса - заради случаи на АФРИКАНСКА чума в него! А от ЕС се жалват, че мярката била непропорционална! Е, какво, да чакат всичкото месо ли да стане такова, че тогава да го спрат? Ха сега познайте накъде са се насочили невнесените в Русия пратки със заразено месо! Можете ли?