Обама не е сигурен, че Русия ще изпълни споразумението

"Дипломацията може да доведе до намаляване на напрежението“
Обновена: 18 апр 2014 09:44 | 18 апр 2014 07:57,
237
Обама не е сигурен, че Русия ще изпълни споразумението
Барак Обама. Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама изрази надежда, че Русия ще изпълни споразумението за Украйна, но каза, че опитът от миналото го кара да се съмнява в това, предаде Асошиейтед прес.

"Надеждата ми е наистина да видим изпълнение през следващите няколко дни, но не мисля, че можем да разчитаме на това, като се имат предвид действията в миналото. Трябва да сме подготвени евентуално да отговорим на продължаващите усилия за намеса на руснаците в Източна и Южна Украйна", заяви Обама на пресконференция в Белия дом броени часове след като в Женева приключи срещата между САЩ, Русия, Украйна и Европейския съюз.

"Въпросът сега е дали те наистина ще използват влиянието, което оказват по разрушителен начин, за да възстановят до известна степен реда, така че украинците да могат да произведат избори и да придвижат напред предлаганите от тях реформи за децентрализация, да стабилизират икономиката си и да започнат да се връщат към пътя на растежа и демокрацията, и дали суверенитетът им ще бъде зачитан", заяви Обама.

Според него преговорите между Русия и западните сили за спиране на напрежението в Украйна са обещаващи, но САЩ и техните съюзници са готови да наложат санкции на Москва, ако ситуацията не се подобри, посочва Ройтерс.

Още по темата
"Има възможност дипломацията да доведе до намаляване на напрежението", заяви той. Но допълни: "Не мисля, че можем да сме сигурни за каквото и да било на този етап", отбелязва ДПА.

По-късно Обама проведе телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел. Те призоваха Русия да предприеме "незабавни конкретни действия", след като Москва се съгласи, че трябва да се работи за намаляване на напрежението в Източна Украйна, съобщи ДПА.

В изявление, разпространено след разговора между двамата лидери, Обама и Меркел приканиха Москва да използва влиянието си над проруските сепаратисти, обсадили множество градове в Източна Украйна.

Обама и Меркел се съгласиха, че Русия би трябвало да накара "нередовните сили" в региона да "сложат оръжие и да напуснат завзетите от тях сгради".

Двамата лидери обявиха, че са готови да предприемат по-нататъшни мерки, ако в скоро време не се постигне намаляване на напрежението.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
75 че то си е там , много путинска пропаганда всмукваш
51
1
 
22
 
! Отговори
Одесса преди 10 години
Вече ми се повдига от тая физиономия и от тоя маскарад. Не съм чул Путин да е пратил войски в която и да е държава по света за да налага "демокрация". Той е във властта от почти 14. години. Дори и в Крим нямаше нито един загинал човек( с изключение на един нелеп инцидент, за който аз лично много съжалявам). Дайте си сметка в същия момент за последните 16 години САЩ колко държави почерниха и разкъсаха, колко човешки живота затриха. Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия. Повдига ми се вече!!!
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
70 коя система си отива и каква по точно ситема се опитват да направят руснаците , сигурно си портиер в някоя руска фирмащом се изказваш таа некомпетентно.
49
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 63: преди 10 години
То хубаво, ама да вземат да те понаучат малко и на правопис и пунктуация... щом са толкова "ларж"!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
68 Жорка а ти от как се помниш малкия , и като помниш колко страни са анексирали Щатите .
47
1
 
17
 
! Отговори
До Стоян Петров преди 10 години
И аз всеки ден работя с руснаци. Акуратни, точни, по християнски добри. Нямам абсолютно никакви проблеми. Ако са били високомерни с теб, значи са видяли, извини ме, що за стока си. Тоест ти си се отнесъл с тях високомерно, както българите имаме навика да си вирим носа, просто защото сме европейци, а сме задния двор на ЕС. Съжалявам, но ние сме *** в отношенията с хората и затова ни го връщат. Или сме некомпетентни,а се мислим за голяма работа. А американците, мисля че тяхната система си отива
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
65 *** ти да не си от ККК , нали бяхте уж пролетарски интернационалисти , обичахте да се целувате уста в уста с *** от черна Африка , кажи бе *** много ли си падаш по Роберт Мугабе , а .
45
2
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Майната им на САЩ,от както се помня тази страна води само войни и лее кръв,граби страни и прави преврати и след тях само мизерия и разруха,писна ми вече.................
44
3
 
25
 
! Отговори
калвач преди 10 години
Като чуя думата "демокрация" да излиза от устата на американец ми се повръща.
43
1
 
21
 
! Отговори
нагло преди 10 години
,Това е егати и наглото изказване на Майну У слама!Когато фактите говорят - и маймуните трябва да мълчат!
42
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички професори Писатели Радиво Телевизии всички учени хора сте мекерета,никoй не защитава България.България се разпада всеки ден невиждатели не чувате ли.Енергетиката е била в колапсис,***.Москва е наредила че БГ щее руска и те това чакат,Станишев и Доган се юрнаха да заместят бай Тошо.Покойният българин Радой Ралин е казал "ТЪРПИ НАРОДЪТ НАШ, ТОЙ ИМА ПЕТСТОТИН ГОДИШЕН СТАЖ"
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 1992 година съм в англия,не помня да мее спирала полиция.Само за паркиране съм плащал глоби.А в БГ те преследват като куче,под път и над път по автобуси по заведения по площади и пейки в градинките,и накрая може да те гръмнат,ако ДС и са казали нещо измислено.Нищо няма измислено в тези текстове всичко е верно.Които е бил там знае чее така.Ако нете гръмнат то прокуратурата щете арестува но трябва по някакъв начин да те сплашат или дасе гаврат със теб.Или щети вземат здравето.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V4erashnata ( ne znaq kak da go nareka) sedqnka s glavno deistvashto lice - Putin , beshe primer za "demokraciq po ruski".Udobni vuprosi I vsi4ko e "OK" .4e se iz-raha vurhu mejdunarodnoto pravo ,daje I zabraviha.
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка и ЕС мерят всичко с двоен аршин, както за Русия така и за България. Нашата страна не е бедна защото е неспособна, напротив, ние сме много по можещи от дебелите американци. Ние сме бедни защото нито ЕС, нито Америка искат и имат сметка ние да сме на тяхното ниво. Евтинка работна ръка която робува по 12-16 часа на ден за 200 евро на месец. Проблема в БГ не са толкова партиите колкото капана на ЕС, който и да дойде на власт го натискат отгоре. Шанса е ПЕС да вземат мнозинство е европарламен
38
2
 
25
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Кой нормален човек в света вярва на САЩ,те не искат мир,мира е вреден за САЩ те живеят от войната и страданието на хората.
37
1
 
35
 
! Отговори
айде холам преди 10 години
***: Путин не прави военни бази по цял свят, не окраде златото на Украйна, нито на Египет тонове злато и безценни артефакти, а също и на Ирак! Не ми се ще да изреждам всичките мръсотии които направиха в цял свят. Разкарайте тоя безочливец!
36
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 41Ще го изпълни, колкото изпълни това от 1994г, да гарантира териториалната цялост на Украйна !
35
3
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Путин няма влияние над бунтовниците. Да, наричат се бунтовници, които се борят срещу режима на еди-кой-си, нали Петрано? Хаитянският шибек знае това и сега се прави на луд за пенсия! Четох статията за Споразумението, нищо не разбрах... Дайте да го видим това Споразумение, че само си чешем езоците!
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"когато бяхме с Руснаците парното ми беше 15 лв. Днес е 150 лв. а заплатата ми е като тогава!"49, наистина ли заплатата ти е 125 лв?
33
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
.ИЗМИСЛЕНИЯТ КОМОНИЗЪМ СИ ОТИВА С РОДИЛНИ МЪКИ. НА ЗАПАД ПОСТРОЙКИ НЕБОСТЪРГАЧИ,ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ.А В МОСКВА САМО ПИЯНДУРИ И НИЩО ДРУГО,ТАМ МИ МИНАХА НАЙ ХУБАВИТЕ ГОДИНИ ЗА КОЕТО ЩЕ СЪЖЕЛЯВАМ ЦЯЛ ЖИВОТ,СЕГА СЪМ НА ЗАПАД И СЕ КЕФЯ,КРАДЛИВА НЕЧЕСТНИ ИЗБОРИ ВСИЧКО Е ИЗОПАЧЕНО В СОЦЛАГЕРА .КОЙ ЩЕ ОТИВА ТАМ САМО ЗАБЛУДЕНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ.*** НА ЗАПАД ДАСЕ ПОЧУСТВАШ СВОБОДЕН И УВАЖАВАН ЧОВЕК.НИКOЙ НЕСЕ ЗАНИМАВА СЪС ТЕБ СПОКОЙНО СИ РАБОТИШ И СИ ЖИВЕЕШ.А В СОЦЛАГЕРА ДС ТЕ ПОДСЛУШВА ПОД ПРОЗОРЦИ ПО ВРАТИ НА ВСЯКЪДЕ.ИЗВРАЩЕНИЯ.