Лични санкции срещу Путин звучат абсурдно

Президентът не се страхува от в. "Таймс", заяви говорителят му
20 апр 2014 19:55, Александър Попов
180
Лични санкции срещу Путин звучат абсурдно
Снимка: Reuters

Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков определи като абсурд възможността САЩ да наложат санкции, които да засегнат лични активи на руски държавния глава, възлизащи на милиарди долари, предаде Франс прес.

Още по темата

Британският консервативен вестник "Таймс" писа в петък, като се позова на анонимен източник от правителството на САЩ, че Съединените щати възнамеряват да накажат лично Путин, ако Русия изпрати войски в Украйна. Като  замразят негови лични активи за 40 милиарда долара в Швейцария, натрупани от участието му в руския държавен енергиен гигант Газпром и други петролни и газови компании.

"Това е пълна измислица от абсурден вид", заяви лаконично днес Песков в отговор на въпрос на руското радио "Ехото на Москва", пише БТА.

"Нашият президент следователно няма от какво да се страхува", попита тогава интервюиращият журналист.

"Във всеки случай не и от вестник "Таймс". Защо трябва да се страхува от санкции, още повече толкова абсурдни? Човек може само да се смее на толкова абсурдни санкции", отговори говорителят на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Владимир Путинсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 85Нещо твоята логика хич я няма. Стъпваш на погрешната постановка, че САЩ бомбардират наред и за да налагат демокрация. САЩ само помагат на народите да си създадат демократични институции. И то там, където имат възможност. Ако е нужно да се свали някой диктатор - да, но у нас всичко се смени мирно.
46
0
 
8
 
! Отговори
do 82 преди 10 години
До Анонимен И в какво се състои западната хубост -> данъци, лихви, дрога, ***, финансов геноцид, гмо -> тая хубост си я вземи ти. Ако бяхме станали от 9 млн на 12млн, а не на 6-> щях да ти повярвам
45
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 85 В България какво да въдворяват? Нали вече има демокрация? Какво искаш да кажеш, че трябва да ни бомбардират за това ли, не те разбирам? Къде американците са употребили сила без да е било необходимо?
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистическия свят те го разтуриха на макроикономическо ниво. Комунизмът просто фалира. А вътре за какво да се набъркват? Колкото до сегашната власт, тя далече не е толкова лоялна. Те са просто руски троянски коне.
43
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както е казъл ген. Кастър: "Само мъртвият руснак, е добър руснак".
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
82 - хаха...айде стига с тия глупости, открай време Западът и в частност САЩ точно със сила въдворяват "демокрация". И точно в България имат "благородството" да оставят народа да му уври главата. Ако серизоно го мислиш, мога искрено да съжалявам за неспособността ти за елементарно критично мислене
41
1
 
10
 
! Отговори
КрaсиГ. преди 10 години
ПУТИН Е СЛУЖИЛ В КГБ.С МЕДВЕДЕВ СA БИЛИ ШПИОНИ ЗA ИНТЕРЕСИТЕ НA СССР.КОГAТО СЕ ОСВЕТЛЕШЕ/рaзкрие/КОМУНИСТИЧЕСКИ ШПИОНИН БЕШЕ УБИВAН МОМЕНТAЛНО.ТОВA СA ХОРA КОИТО СA ЖИВЯЛИ ПОД ПОСТОЯННО НAПРЕЖЕНИЕ.ХОРA КОИТО И ДНЕС ДЪРЖAТ НA ДЪРЖAВAТA СИ.A ТЕ СA ОПAСНИ ЗA us ОБЩЕСТВОТО.ЗAТОВA ВЕЧЕ В БГ Е МРЪСНA ДУМA ЧЕ НЯКОЙ Е РAБОТИЛ ЗA ДЪРЖAВНA СИГУРНОСТ.НAБУТAХA ЖМУЛЬОВЦИ ЦAРЕ БОЙКОВЦИ ПЛЕВНИ И ЦЯЛAТA *** НA ДЪРЖAВAТA.Е ТAКA Е И В УКРAЙНA .ПРОДAЖНИЦИТЕ ИДВAТ НA ВЛAСТ-ПОСЛУШНИЦИТЕ НA usa .
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...щом имаше икономическата, политическата и т.н. сила да разтури целия комунистически или както и да го наречете свят, как така нямаха силата по един или друг начин да "изчистят" малка България? Аз ще ви кажа как - ПРОСТО им изнася. Битката никога не е била между демокрация и тоталитаризъм. Щом днешния елит, независимо с какво партийно минало изпълнява послушно Западните инструкци, на западните братя им е все тая кой ни управлява, важното е да си подържат техния стандарт
39
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защо същите тези западни братя не разкараха комунистическата върхушка още в самото начало------------------Защото не е редно. Насила хубост не става. Редно е на народа да му уври главата и сам да си ги избеси, както стана в Румъния. Нали виждаш какъв е резултата - на румънците сега им дишаме прахта.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без да съм политически пристрастен, често задавам един въпрос на които никой от про-ЕС и про-US аудиторията не може да ми даде смислен отговор. Нека да се пробвам и тук.Ако приемем за хипотетичено вярно че Западът е "цвете за мирисане" и само нашите бивши комунисти ни пречат да "цъфнем и вържем" икономически под мъдрите напътствия на западните братя, защо същите тези западни братя не разкараха комунистическата върхушка още в самото начало на "прехода"? Щом Западът успя да "разтури" соц. блока..
37
0
 
3
 
! Отговори
до 73 преди 10 години
Спонги имаше пред вид десерт-фиксация:За фиксирани десерти
36
3
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Научно е доказно от Магаданската академия на науките; СДС и САЩ са помогнали на Османската империя да ни звладее !
35
0
 
10
 
! Отговори
хак им е преди 10 години
Сега като изберат Путин за Президент на Сащ/без майтап-тече такава подписка там/ ,да не се сърдят.Хак им е -ще трябва да учат руски
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименОТ 100 ДОЛАРА ПРИВЛЕЧЕНИ В САЩ СЕ ОТДЕЛЯТ 5 КАТО ПОМОЩИ НО ТОВА СЕ ПРАВИ С МНОГО ШУМ И РЕКЛАМА-------------------- От 100 долара привлечени в Русия, 90 се отделят за правенето на танкове и ракети, и това се прави с мнооого шум и реклама колко са "безаналогови". А за руска безвъзмездна помощ досега не съм чул. А, всъщност май помогнаха малко на Северна Корея.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спонгиииии...много си експерт по всичко ама ако вземеш да научиш значението на думичките дето ползваш току-виж те вземат по-насериозно.Не е нито "дисерфикация", нито "дезерфикация" а ДИВЕРСИФИКАЦИЯ. ;)
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Мариците работят с български въглища, които се копаят от български миньори, които получават заплати за това. Ако ги няма мариците, ще даваме стотици милиони за руски уран и ще плащаме заплати на руските миньори. Това е положението.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 68 Тоя дивотия от личните идиотизми нa стaрецa болен от кaрлуково ли ги преписa, или от некой безaнaлогово " обективен" руски сaйт?
30
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тукa вони нa путиниски псетa, бaси отврaтa, БРAВО НA AМЕРИКA, РИТA руски зaдници от 70 г. нaсaм! ВСЕКИ ИСТИНСКИ БЪЛГAРИН Е БЛAГОДAРЕН НA СAЩ ЗA ТОВA СВЯТО ДЕЛО- УНИЩОЖAВAНЕТО НA рускaтa кочинa! СЛAВA НA AМЕРИКA!!! БОГ Е С НAС!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТокът на Мариците е по-скъп, защото от тях се хранят няколко десетки хиляди българи и икономисват на държавата долари.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО СЕДЕСАРИТЕ РАЗРУШИХА ИНДУСТРИЯТА?------------------Работеща индустрия по времето на СДС вече нямаше. Първото правителство на СДС беше 1992 г., а предишната година комунистите под шефството на Луканов вече бяха обявили фалит. Официално отказаха да обслужват държавния дълг.