Украйна нарушава споразуменията от Женева, обвини Лавров

"Опитите да бъде изолирана Русия са безперспективни"
Обновена: 22 апр 2014 11:43 | 21 апр 2014 14:20, Анисия Иванова
196
Украйна нарушава споразуменията от Женева, обвини Лавров
Сергей Лавров. Снимка БТА

Руският външен министър Сергей Лавров обвини днес Украйна, че нарушава споразумението за избягване на по-голям конфликт между двете съседни страни, постигнато миналата седмица в Женева, предаде Ройтерс.

"Предприемат се действия - преди всичко от онези, които завзеха властта в Киев, които не само не водят до изпълнение, но и нарушават постигнатите договорености в Женева", каза Лавров на пресконференция в Москва.

Още по темата

Той подчерта, че завършилата с човешки жертви престрелка във великденската нощ близо до украинския град Славянск, контролиран от проруски сепаратисти, показала, че Киев не желае да контролира "екстремистите".

"Украинските власти не желаят да си помръднат пръста дори, за да се справят с причините зад дълбоката вътрешна криза в страната", каза Лавров.

Най-малко трима души бяха убити при престрелката, което още повече разклати и без това крехкото съгласие, постигнато миналата седмица между Русия и Украйна с посредничеството на САЩ и ЕС. То предвижда незабавно прекратяване на насилието в Украйна, където според западните сили Русия формира проруско сепаратистко движение, което Москва отрича.

Споразумението предвижда също незаконните въоръжени групи да се приберат у дома под наблюдението на ОССЕ. Сепаратистите обаче не показват никакво намерение да напуснат окупираните от тях държавни сгради в населените предимно с рускоезични жители източни и южни украински градове.

Лавров нарече "смехотворен аргумент" твърденията, че в района на конфликта е струпано голямо количество руско оръжие. 

"Там просто никога не е имало друго оръжие", напомни той, и  нарече "новина" появата на въоръжени формирования с американско оръжие. Руският външен министър заяви също, че нападенията на въоръжени бойци в югоизточните райони на Украйна говорят за желание да се предизвика гражданска война. Той подчерта, че Москва ще пресече всички подобни опити.

Лавров каза, че опитите да бъде изолирана Русия са безперспективни, тъй като досега изолацията не е донесла нищо добро за никого и защото все по-голям брой страни по света са против изолация на Русия. Той призова Вашингтон вместо да поставя ултиматуми и да заплашва със санкции да осъзнае отговорността си за онези, които е довел на власт в Киев, предаде ИТАР-ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевАбе ти голям агент се извъди бе ***........хахахахаха
69
6
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Oхооо. Троловете са се развилнели . Откакто работите зациклиха за запада ,си пуснаха троловете,барем малко позамажат унижението Ама какви обиди,какви псувни,а после тия същите се пишат за големи християни и много големи патриоти. Явно НПО са включили целия си наличен състав в плюене на Русия
68
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам ноу хау американско у нас. Виждам само американско лихварство. Къде са големите инвестиции,който се обещаваха? През 2006г, 80% от Българите биха гласували за ЕС. Сега, ако има референдум, едва ли ще съберете и 40%.
67
6
 
6
 
! Отговори
za ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
Христов Тодор, ...кой ти е внушил, че хомосексуализма е най-важната черта на запада ?Подобни твърдения са плод на Гьобелсовата - кремълска пропаганда ...Въпрос - по колко часа на ден гледате руска телевизия в вашето семейство ?Вече се изясни, че баща ти е възрастен комунист ... но ти собствен мозък нямаш ли ?
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 92САЩ е поробила над 100 държави икономически и една от тези държави е България
65
7
 
6
 
! Отговори
до 92 преди 10 години
Ти българин ли си или руско-сръбски ***?Сащ ли окупира крим,дегестан,грузия,чечня и прати спец части да превземат казарми и административни загради в съседна държава?
64
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не обича сърбите които убиха стотици хиляди хървати босненци черногорци и словенци в югославия! За руснаците избили милиони в източна европа полша катин чехия прага 68 унгария 56 гдр 53-та България белене!!!Смърт на комунизма!
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКуфар, терминал Б,гейропа! Айде
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"" НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ ОБИЧА ДЪРЖАВАТА САЩ КОЯТО УБИ СТОТИЦИ МИРНИ СЪРБИ ПО ВРЕМЕ НА БОМБАДИРОВКА "".......................................................................................................съгласен съм ... и аз не обичам Америка, но за разлика от те не обичам и Русия !
61
3
 
8
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен91 ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ- ГЕЙ ПАРАД В КИЕВ!
60
4
 
4
 
! Отговори
българофил патриот преди 10 години
ПРИ ЖИВКОВ СССР НИ ДАВАШЕ НЕФТ.ГАЗ ЕВТИНО НО И СТОКИТЕ КОИТО ИМ ДАВАХМЕ БЯХА ЕВТИНИ.МАМА НА ТАТИ НЕ ДАВА БЕЗ ПАРИ ИМНАЙ ПРОМИТЯ МОЗЪК ДА РАЗЬЕРЕ,ДА МИСЛИ ,ЗА БЪЛГАРИЯ/,А НЕ ЧРЕЗ РУСИЯ ,САЩ .НАШЕТР БХДЕЩЕИЕ ПРИ ЕВРОПА ЗАИДА СЕОТХРВЕМ ОТ БАЛКАНСКИЯ МАНИАЛИИЕТ/КРАДЕНЕ,УБИИСТВА,ОМРАЗА КЪМ СВОТЕ И СЪСЕДИТЕ,ЖЕСТОКОСТ/,ТОВА ПОНЕМЛАДИТЕ ДПЪА ГО РАЗБЕРАТ.ТО НИКЪЕ СМЕ ОТРРВЕНИ ОТ ЧЕРЕНАТА ЧУМА
59
4
 
13
 
! Отговори
87 преди 10 години
НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ ОБИЧА ДЪРЖАВАТА САЩ КОЯТО УБИ СТОТИЦИ МИРНИ СЪРБИ ПО ВРЕМЕ НА БОМБАДИРОВКА
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Недей да мънкаш а стягай куфара за рфЧемодан вокзал россия! Айде!
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормалните хора са със семействата си, празнуват най-светлия празник. Други коментират под статии в някоя свободна минутка своите политически виждания. Само КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ полови *** са 24ч дени нощ, празник и делник и се заяждат нон стоп. Защо не са със семействата си, защо не празнуват най-светлия празник, защото са ***.
56
2
 
8
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен80 ЩОТО СА БОСИ ПЛАМЕНЕ, ЩОТО СА БОСИ! НАЛИ ТИ МИ ДАДЕ ИНФОТО ЧЕ САЩ ПЕЧЕЛЯТ ПО 40$ САМО ОТ ТРАНЗАКЦИИ ОТ СМЯНАТА НА КУРСА ЛЕВ/ДОЛАР ЗА ВСЕКИ 1000 КУБИКА ГАЗ? ТОВА ОБАЧЕ НЕЗАПОЗНАТ ЧОВЕК НЯМА КОЙ ДА МУ КАЖЕ ЗАЩОТО НЕ ИМ ОТТЪРВА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ!
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормалните хора са със семействата си, празнуват най-светлия празник. Други коментират под статии в някоя свободна минутка своите политически виждания. Само атлантическите 3то полови *** са 24ч дени нощ, празник и делник и се заяждат нон стоп. Защо не са със семействата си, защо не празнуват най-светлия празник, защото са ***.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевТози агент да не ти шепне на уше само на теб ....................хахахахаха
53
6
 
4
 
! Отговори
бъдгарофил приятел н преди 10 години
ТОВ.ЛАВРОВ.МЯСТОТО НА РУСИЯ/Е В ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА С ДЕМОКРАТИЧНИ ТРАДИЦИИ И ЗАКОНИ,А НЕ С ДИКТАТОРСКИ.ЕВРОПА ОТ ПЕТ ВЕКА Е ЦЕНТЪР НА НАУКАТА,ИЗКУСТВОТО,И СЕГА Е.ОТИНЕЯ КРАДЯХА РУСИЯ ,САЩ,АЗИЯ КОЕТОГО ИМАТ Е ОТ ЕВРОПА..ВАШАТА СТРАНА ОЩЕ ОТ ПЕТХР ПЪРВИ ДО ДНЕС НЕ Е БИЛА ДЕМОКРАТИЧНА.ВАШАТА СТРАНА ЩЕ СЕ ОПРАВИ КАТО СЕ ОБЕДИНИ С ЕВРОПА.ТЯ С НАУКАТА ВИЕ С РЕСУРСИТЕ.,А НЕДА ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ КАТО ОРЪЖИЕ КОЕТО ЩЕ СЕ НАСОЧИКЪМ ВАС.ЖАЛКОИЗА ДОЬРИЯ РУСНАК СТРАДАЩ ОТ УПРАВНИЦИТЕ ,ДОВЕЛИ ГОИДО АЛКОХОЛИЗЪм //
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
старото поколение офицери са КОМУНИСТИ и русофили, който при един конфликт ПЪРВИ ще забият нож в България добре е това да се има в предвид от БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ ...да не стане като в Украйна
51
6
 
7
 
! Отговори
монархист преди 10 години
Трайчо костов искаше малко независима българска икономика и сталин го привика след което бкп му спретна съд във военния клуб в софия и го осъдиха на смърт !Какъв нефт е продавал тодор живков на запада за долари??? Тодор живков предложи България от народна република да стане 16 република в състава на ссср? !Смърт на комунизма! Да живее България!