Украйна нарушава споразуменията от Женева, обвини Лавров

"Опитите да бъде изолирана Русия са безперспективни"
Обновена: 22 апр 2014 11:43 | 21 апр 2014 14:20, Анисия Иванова
196
Украйна нарушава споразуменията от Женева, обвини Лавров
Сергей Лавров. Снимка БТА

Руският външен министър Сергей Лавров обвини днес Украйна, че нарушава споразумението за избягване на по-голям конфликт между двете съседни страни, постигнато миналата седмица в Женева, предаде Ройтерс.

"Предприемат се действия - преди всичко от онези, които завзеха властта в Киев, които не само не водят до изпълнение, но и нарушават постигнатите договорености в Женева", каза Лавров на пресконференция в Москва.

Още по темата

Той подчерта, че завършилата с човешки жертви престрелка във великденската нощ близо до украинския град Славянск, контролиран от проруски сепаратисти, показала, че Киев не желае да контролира "екстремистите".

"Украинските власти не желаят да си помръднат пръста дори, за да се справят с причините зад дълбоката вътрешна криза в страната", каза Лавров.

Най-малко трима души бяха убити при престрелката, което още повече разклати и без това крехкото съгласие, постигнато миналата седмица между Русия и Украйна с посредничеството на САЩ и ЕС. То предвижда незабавно прекратяване на насилието в Украйна, където според западните сили Русия формира проруско сепаратистко движение, което Москва отрича.

Споразумението предвижда също незаконните въоръжени групи да се приберат у дома под наблюдението на ОССЕ. Сепаратистите обаче не показват никакво намерение да напуснат окупираните от тях държавни сгради в населените предимно с рускоезични жители източни и южни украински градове.

Лавров нарече "смехотворен аргумент" твърденията, че в района на конфликта е струпано голямо количество руско оръжие. 

"Там просто никога не е имало друго оръжие", напомни той, и  нарече "новина" появата на въоръжени формирования с американско оръжие. Руският външен министър заяви също, че нападенията на въоръжени бойци в югоизточните райони на Украйна говорят за желание да се предизвика гражданска война. Той подчерта, че Москва ще пресече всички подобни опити.

Лавров каза, че опитите да бъде изолирана Русия са безперспективни, тъй като досега изолацията не е донесла нищо добро за никого и защото все по-голям брой страни по света са против изолация на Русия. Той призова Вашингтон вместо да поставя ултиматуми и да заплашва със санкции да осъзнае отговорността си за онези, които е довел на власт в Киев, предаде ИТАР-ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен119 НЕ СЕ ХАБИ ДА ОБЯСНЯВАШ НА ,,ГЛУХ КОЙТО НЕ ИСКА ДА ЧУЕ'' А ПО-ДОБРЕ ДА МУ ПРЕПОРЪЧАМЕ НЯКОЙ МАТЕРИАЛ ОТ РОДА НА ДНЕШНИЯТ: ВЗГЛЯД/ НАДУВАТЕЛИ <<ПУЗЬРЕЙ>> КЪДЕТО ЯСНО СЕ КАЗВА ЧЕ $ ИМА ОЩЕ МАКСИМУМ ГОДИНА ЖИВОТ ПРЕДИ ДА БЪДЕ ЗАСИЛЕН ЗДРАВО ПО НАНАДОЛНИЩЕТО ЗАРАДИ СГРОМОЛЯСВАНЕТО НА ХАМЕРИКАНСКИЯТ ФОНДОВ ПАЗАР! ПОСЛЕ ПАК ЩЕ РЕВАТ ЕВРОГЕЙОВЕТЕ ЧЕ НЕ СМЕ ИМ КАЗАЛИ И НЕ СМЕ ГИ ПРЕДУПРЕДИЛИ! СИГУРЕН СЪМ!
89
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възстановителят на Православието разведения с любовница гимнастичка Лилипутин ще прави от крим игрална хазартна зона и пуска монета със свой образ?! Нема такава пародия ! Комунизма е мн вреден. Смърт на комунизма!
88
10
 
3
 
! Отговори
До т Христов преди 10 години
На рускии ще пишеш в руските сайтове, *** такъв!Дори не ти четем глупостите, само като ти видя логото и следващият...
87
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо РУСИЯ НАРУШИ СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ 1994г с което УЖ гарантира териториалната цялост на Украйна !
86
2
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Има и друго,че от Запад,не доидоха никакви милиарди а само голи обещания. Не знам до колко са зле украинците,ама само знам че са много зле Не знам колко важи виденовата зима при тях в момента. До 25 май има още месец кажи-речи,ама ако си седят само до тогава ,нищо няма да постигнат. А референдума в Донецка област е още по-близо и благодарение на тази антитерористична операция,шансовете да загубят Донбас се увеличиха
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВ голяма грешка си пич. България може да има левове само толкова колкото долари има в резерв. За всеки закупен долар плащаме комисионна,за всяка транзакция плащаме комисионна на някоя американска банка. ***
84
8
 
5
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
В основата на всички злодейства в света през последните 100 г. е комунистическа Русия.
83
2
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Леле че народ УСЕЩАТ ЧЕ РУСИЯ НЕ СИ ПОПЛЮВА И ЩЕ ИМ СТЪЖНИ ЖИВОТА ОЩЕ ДОСТА.НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ВЕЧЕ ИМ ДЪЛЖАТ ПОЧТИ 17 МИЛИАРДА $ А ОСВЕН БЕЗ КРИМ МОГАТ ДА ОСТАНАТ И БЕЗ ОЩЕ ОКОЛО 1/3 ОТ ТЕРИТОРИЯТА СИ И БЛИЗО 1/2 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СИ АКО ОЩЕ Я КАРАТ ПО ТОЗИ НАЧИН СЪС ВОЙСКА СРЕЩУ НАРОДА СИ КОЙТО НА ТОЗИ ЕТАП ИСКА САМО ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ НО АКО ГО ЯДОСАТ ХУНТАДЖИИТЕ ОЩЕ МАЛКО ГИ ЧАКА ОЩЕ ПО-НЕПРИЯТНА ИЗНЕНАДА- МАЛОРОСИЯ/ВЕЛИКОРОСИЯ!
82
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добрият българин е мъртвият българин.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"САЩ е поробила над 100 държави икономически и една от тези държави е България "Ti ne si v red bre pishlionko.Daze niamame ikonomicheski vryzki sys USA
80
1
 
4
 
! Отговори
учен на 85 г преди 10 години
НА МРАЗНИТЕ ДЪРРЖАВИ СА САЩ,РУСИЯ,КИТАЙ.Т.К СА ГОЛЕМИ НО АЛЧНИ ЗА ОЩЕ ТЕРИТОРИИ,И БОГАТСТВА.ТЕ СА ОПАСНИ ЗАЩОТО ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И АКО ГО ИЗПОЗЗВАТ ЩЕ УНИЩОЖАТ СВЕТА И СЕБЕ СИ.ТЕ ОТКРАДАХА МНОГО НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ/ОТ ЕВРОПА/РАКЕТИ ,СПЪТНИЦИ/ГО ВЗЕХА ОТ ГЕРМАНСКИТЕ УЧЕНИ/БРАУН,АЙНЩАИН И МНОГО ДРУГИ/САЩ ГИ ИЗПОЛЗВАХА,СССР ОТКРАДНАХА ОТ САЩ/ПРОЦЕСА НА ЕНАТА И МЪЖЪТ ДАЛИ ДАННИТЕ НА СССС,ГИ ОСЪДИХА НА ЕЛ.СТОЛ.,А ККИТАЙЦИТЕ ГИ ОТКРАДНАХА ОТ САЩ/ТЯХНИ УЧЕНИ ИЗБЯГАХА ОТ САЩ И ГИ ЗАНЕСОХА В КИТАЙ.МЛАДИ
79
2
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен111 СЪЩОТО ГО ТВЪРДИ ВИНАГИ И БАЩА МИ И РАЗБРАХ ЧЕ Е ИМАЛ ПРАВО!
78
1
 
4
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Защо според тебе ,Киев не продължава с тази антитерористична операция? Няма никакви признаци да правят нещо Защо бездеистват?
77
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с турция,англия и сащ в един военен съюз е пагубно за БЪЛГАРИЯ. турция и англия винаги са били враговае на БЪЛГАРИЯ и няма да мирясат докато не ни унищожат
76
0
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
В Сирия ще избират президент на 3 юни 2014 г ! Да им е честито !
75
2
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Леле че народ АНЕКДОТ ДНЯ: МУЖИК ЗАХОДИТ В АВТОБУС И ГРОМКО КРИЧИТ: ,,СЛАВА УКРАИНЕ!'' ЕМУ ХОРОМ ОТВЕЧАЮТ:,, ПОШЕЛ НА Х ***!'' ОН ОБЛЕГЧЕННО ВЗДЬХАЕТ: ,,ОЙ, НУ СЛАВА БОГУ, ВСЕ-СВОИ!''
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимени къде ще отидете...
73
3
 
4
 
! Отговори
До Тодор Христов преди 10 години
А бе ти си по-*** от Т.Живков!
72
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно НПО са включили целия си наличен състав в плюене на Америка
71
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** лъже повече от ***!