Американска фрегата навлезе в Черно море

Мисията на кораба е поддържане на мира и стабилността в региона
23 апр 2014 10:05, Елка Василева
252
Американска фрегата навлезе в Черно море
Фрегатата "Тейлър". Снимка: Reuters

Американската фрегата „Тейлър“ навлезе в Черно море, съобщи телевизия RT, позовавайки се на информационната служба на Военноморските сили на САЩ.

Мисията на кораба е „поддържане на мира и стабилността в региона“, се казва в прессъобщението на сайта на американските ВМС.

Още по темата
„Мисията на „Тейлър“ е да увери съюзниците на САЩ в НАТО в решимостта на американските ВМС да усилват и подобряват взаимодействието за постигане на съвместни цели в региона“, се посочва още в изявлението.

Отбелязва се, че корабът ще действа в рамките на международното законодателство и конвенцията от Монтрьо.

Американските ВМС поддържат активност в Черно море от началото на февруари, когато фрегатата „Тейлър“ беше изпратена в региона заедно с командния кораб „Маунт Уитни“, посочва РИА Новости. Тогава фрегатата заседна в плитчини край бреговете на Турция, поради което превиши срока за легално пребиваване във водите на Черно море. Както съобщиха от ВМС на САЩ, „Тейлър“ е преминала ремонт в гръцко пристанище. След тестове фрегатата се е върнала към изпълнение на задълженията си.

Съгласно конвенцията от Монтрьо за статута на Черноморските проливи военните кораби на страните, които нямат излаз на Черно море, могат да се намират в неговата акватория не повече от 21 денонощия, като за тях са въведени съществени ограничения за класа и тонажа на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
20
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
Този кораб има ли психолози на борда да не последва съдбата на предишния кораб Донълд Дък,когато един Руски Су-24 без въоръжение побърка екипажа!?
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идват са защитават газовото ни находище Хан Аспарух...хвърлили са му око и ще го лапнат
24
1
 
18
 
! Отговори
Бъзик Изток преди 10 години
Как сладко се вее турското знаме върху мачтата му, тоя кораб, фрегата дето му викат ще бъде живо доказателство, че САЩ са потъваща сила!!!
23
2
 
21
 
! Отговори
ВКР-ВМФ преди 10 години
Май е крайно време крайцера "Москва" да излезе да се поразходи малко из Черно море. Стига е седял в базата на Севастопол. Тогава гаранция - насраните ще бъдат 99.99 % от америкаските екипажи
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ооо тва е нещо като "Дръзки" само дет има и хеликоптер.Треперете врагове!.. Само не правете големи вълнички ,че да не потъне морската ни армада.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези американски люспи в морето нямат шанс да опазят нищо, целта им е да стоят като мишени за потапяне, че да дадат повод на краварите да пратят нещо по-сериозно от корито с радар.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кога американската фрегата "Тейлър"/видно от снимката по-горе/,ГОРДО РАЗВЯ ТУРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ФЛАГ!!!!!То,че САЩ подкрепят Турция е ясно,ама чак турско знаме ГОРДО ДА СЕ ВЕЕ на АМЕРИКАНСКА ФРЕГАТА или е за заблуда на ТЪПИТЕ РУСНАЦИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 14 ДНИ В ЧЕРНО МОРЕ!!!Иначе,следва РУСКИ УДАР без предупреждение в изпълнение на международен договор!!!ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААААА!!!!!!
19
2
 
26
 
! Отговори
кико преди 10 години
Айде,още едни *** идват.....а стига вече,че морето ни стана кафяво.
18
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе защо руските спец части ги обучават ГЕРМАНЦИ КАТО СА ТОЛКОВА ДОБРИ
17
3
 
2
 
! Отговори
USA преди 10 години
United we stand!
16
0
 
18
 
! Отговори
атом преди 10 години
Всички тези маневри и политически договорки между европейските страни странно ни напомнят за навечерието на 1 и 2 световни войни. Този път искрата може да е Украйна.Под предлог че се грижи за населението на еди коя си страна едрият капитал скрит зад гърба на политически управници търси нови пазари за стоките си,а също така и достъп до ресурси.Дано да се лъжа,но ако политиците не внимават може и да стане белята.
15
0
 
23
 
! Отговори
. преди 10 години
Пускаме черните фелфини да обработват фрегатата , е сега да видят как ще заседне , ни в Гърция , ни в Атлантида ще могат да я ремонтират , като приключат племето *** , яе трпбва да се докара направо нов кораб , ако все пак американското правителство потърси отговор на въпроса какво стана с кораба ще чуе официалната позиция на ромската общност в България: "Дойдахми тука да си берем Титаник , туй не е кражба , ний си зимами"
14
2
 
26
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
А утре като прелети над фрегатата Тейлър някои СУ-24 и личният състав на американските ВМС решително се изпонасеае, ще е необходимо нашите самолети Спартан моментално да излетят за доставка на памперси и тоалетна хартия Е-мека, а върховният главнокомандващ *** ще ревне, че летели извънредно.
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да им пускаме ли елитните джипсоси ,че да го нарежат в движение?
12
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те сега на *** му се *** името
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А къде е зас#аното корито "Доналд Кук"? Нищо не се чува за него. Да не си е "обрало крушите"?
10
2
 
22
 
! Отговори
mango преди 10 години
leleee, mnogo skrap sha ima bre, bravo na usa, misli za gladnite ***!
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая фрегата дали ще издъжи на ескадрила самотети минаващи звуковата бариера на 400м?
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисията на Тейлър е да увери съюзниците на САЩ в НАТО в решимостта на американските ВМС да усилват и подобряват взаимодействието за постигане на съвместни цели в региона, се посочва още в изявлението. След това изявление какво още да се добави: ВАЖНИ СА ЦЕЛИТЕ, А НЕ ГРИЖА ЗА НЯКОГО СИ!
7
1
 
37
 
! Отговори
цинизъм преди 10 години
"Мисията на кораба е поддържане на мира и стабилността в региона"и това - военна фрегата, на другия край на света?!