Американска фрегата навлезе в Черно море

Мисията на кораба е поддържане на мира и стабилността в региона
23 апр 2014 10:05, Елка Василева
252
Американска фрегата навлезе в Черно море
Фрегатата "Тейлър". Снимка: Reuters

Американската фрегата „Тейлър“ навлезе в Черно море, съобщи телевизия RT, позовавайки се на информационната служба на Военноморските сили на САЩ.

Мисията на кораба е „поддържане на мира и стабилността в региона“, се казва в прессъобщението на сайта на американските ВМС.

Още по темата
„Мисията на „Тейлър“ е да увери съюзниците на САЩ в НАТО в решимостта на американските ВМС да усилват и подобряват взаимодействието за постигане на съвместни цели в региона“, се посочва още в изявлението.

Отбелязва се, че корабът ще действа в рамките на международното законодателство и конвенцията от Монтрьо.

Американските ВМС поддържат активност в Черно море от началото на февруари, когато фрегатата „Тейлър“ беше изпратена в региона заедно с командния кораб „Маунт Уитни“, посочва РИА Новости. Тогава фрегатата заседна в плитчини край бреговете на Турция, поради което превиши срока за легално пребиваване във водите на Черно море. Както съобщиха от ВМС на САЩ, „Тейлър“ е преминала ремонт в гръцко пристанище. След тестове фрегатата се е върнала към изпълнение на задълженията си.

Съгласно конвенцията от Монтрьо за статута на Черноморските проливи военните кораби на страните, които нямат излаз на Черно море, могат да се намират в неговата акватория не повече от 21 денонощия, като за тях са въведени съществени ограничения за класа и тонажа на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
7
 
! Отговори
Г преди 10 години
И най ми е интересно....след като ти дават милиарди долари...правиш военен преврат....разберте украйна не е българия където американо-*ски могат да диктуват какво ще става....по голямата част от населението на украйна не иска да са в ес
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 58"..Руснаците са с 1000 годишна история..." Млади, човече, преди хиляда години никой за никаква Русия не е чувал! такава държава се появява за първи път през 1547г., когато Иван Грозни(между другото от българската династия, ДУЛО), е коронован за РУСКИ цар. Едва от тогава в историята се споменава за такава държава.
124
1
 
5
 
! Отговори
До Рад преди 10 години
Пропуснал си последната империя :Американската .Ще ги обидиш , те знаят че са Империя !
123
1
 
14
 
! Отговори
Фрегатчик: преди 10 години
Очаква се при първия полет на руски самолет над нея същата скоропостижно да... излезе от акваторията на Черно море!
122
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименKak shte otidat na turski pristanishta Erdogan otkrito podkrepq Putin
121
6
 
5
 
! Отговори
Рад преди 10 години
До АТАКИСТСега сериозно:Ако 50 000 човека на Майдан-а,дето протестираха първо мирно с месеци, докато не излязоха беркута-джиите са платени, не знам какво да кажа за тия 40-50 качулки с тежко професионално въоръжение,подкрепени от няколко стотин човека в няколкото източни украински града, които "случайно" съвсем по идентичен начин и по едно и също време превзеха администрациите.Хич не са платени и хич не са агенти ще знае
120
7
 
0
 
! Отговори
Г преди 10 години
До РадА руската империя на романови забрави ли я? Благодарение на грабежите които направиха англичани и американци ...се пръкнаха болшевиките.
119
2
 
11
 
! Отговори
nemam nervi преди 10 години
Каква е тая американска фрегата с турски флаг
118
11
 
8
 
! Отговори
Хо преди 10 години
Нас****е се с този Су-24, който апропо е копие на F-111 и е отдавна в музея на авиацията на САЩ!
117
3
 
2
 
! Отговори
Г преди 10 години
До RAD...и да допълня...никой никога не е обещавал че ще маха войска от собствената си територия
116
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТАз ще ти кажа кои са по-големи *** - ние, защото ги пускаме доброволно в нашите пристанища. Защо не отидат в Турция, която е най-логичният вариант с втората си по големина армия в НАТО и с огромния си излаз на Черно море? И пак ние - защото за пореден път ще ни замесят във война, която не е наша, която всъщност е ничия друга, освен на САЩ (и това без значение кое правителство е на власт в България).
115
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли още някой,който да вярва на олигофренните аргументи на американските управляващи,че изпълняват "омиротворителни"функции?Не е ли време българските медии да спрат да промиват мозъците на широката аудитория с клишета като"жизнено важни интереси","запазване на мира"и "защита правата на човека".Представяйте нецензурирана информация.Българския народ,в поголямата си част, е здравомислещ и бързо ориентиращ се.
114
11
 
3
 
! Отговори
РАд преди 10 години
До ГНе знам колко съм прав, ама ще изброя няколко империи,дето са се сгромолясали:РимскаВизантийскаОсманскаАвстро-УнгарскаФренскаТретият РайхСССР...Не съм фен на САЩ, но те са отдавна федерализирана държава-конгломерат, така че не попадат в графата на изброените.С поведението си обаче *** рискува да обрече руснаците на дълга , дълга световна изолация, ако не броим Сев.Корея, Иран, Куба и Сирия
113
4
 
13
 
! Отговори
Г преди 10 години
До RADКой направи военен преврат ? Всяка държава която има армия и в съседната на нея държава се извърши военен преврат събсидиран в американски долари....е нормално да имаш военни сили по границите си...утре може и теб да нападнат
112
0
 
5
 
! Отговори
До 106. преди 10 години
Не се бой , те ходят по плитчините ! Първият кораб е заседнал на плитко при Турция !Тази фрегата може истински да заседне у плиткото до Крим ,нещо се объркват . Местните дето си знаят Черно море трябва да им помогнат !.
111
1
 
2
 
! Отговори
и аз преди 10 години
Мъртво пиян и дрогиран си ти кюфтеобразни анонимнико 99
110
4
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 121Хамерикански ***, ако не си забравил платените терористи от МегданЯ започнаха първи, спонсорирани щедро от вашингтонските и брюкселските ти господари.
109
3
 
17
 
! Отговори
Г преди 10 години
До RADДа прав си...време е вече Америка да се сгромоляса
108
16
 
7
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До ГЯ да питам кой започна първи а ?Кой вкара зелените си човечета в Крим и за нула време проведе "демократичен" референдум и за още по-нула време анексира чужда територия?Кой първи струпа войска на границата с Украйна?Кой излъга,че ще си прибере войниците от границата , а още стоят 40 000 руснаци там а ?Кой ?
107
5
 
18
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Су-24,вече лети към кораба да ги посрещне, с добре дошли в ада!!!