Американска фрегата навлезе в Черно море

Мисията на кораба е поддържане на мира и стабилността в региона
23 апр 2014 10:05, Елка Василева
252
Американска фрегата навлезе в Черно море
Фрегатата "Тейлър". Снимка: Reuters

Американската фрегата „Тейлър“ навлезе в Черно море, съобщи телевизия RT, позовавайки се на информационната служба на Военноморските сили на САЩ.

Мисията на кораба е „поддържане на мира и стабилността в региона“, се казва в прессъобщението на сайта на американските ВМС.

Още по темата
„Мисията на „Тейлър“ е да увери съюзниците на САЩ в НАТО в решимостта на американските ВМС да усилват и подобряват взаимодействието за постигане на съвместни цели в региона“, се посочва още в изявлението.

Отбелязва се, че корабът ще действа в рамките на международното законодателство и конвенцията от Монтрьо.

Американските ВМС поддържат активност в Черно море от началото на февруари, когато фрегатата „Тейлър“ беше изпратена в региона заедно с командния кораб „Маунт Уитни“, посочва РИА Новости. Тогава фрегатата заседна в плитчини край бреговете на Турция, поради което превиши срока за легално пребиваване във водите на Черно море. Както съобщиха от ВМС на САЩ, „Тейлър“ е преминала ремонт в гръцко пристанище. След тестове фрегатата се е върнала към изпълнение на задълженията си.

Съгласно конвенцията от Монтрьо за статута на Черноморските проливи военните кораби на страните, които нямат излаз на Черно море, могат да се намират в неговата акватория не повече от 21 денонощия, като за тях са въведени съществени ограничения за класа и тонажа на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
9
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Чиба терористи!
145
3
 
10
 
! Отговори
до 162 преди 10 години
Що ве , има доста аналогови "ръчни" методи за навигация, ама трябва да се мисли и смята, а бай кравар отдавна е отвикнал от тва.. а и трябва да се очаквал "намеса", но като се мисли за непобедим, така е ! Да заседнат в съюзническо пристанище, баси срама! Не се знае какъв бъзик са им подготвили руснаците сега !?
144
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото е по-нова Електронната система за управление - на скъпите американски самолети и кораби , толкова Китайци и Руснаци са се насоки ли да атакуват тези електронни системи от разстояние ?Американците ги обвиняват , че са Хакери ?Но в случая американски кораби влизат в Черно. Море и Руснаците ще ги атакуват с тези методи !
143
1
 
3
 
! Отговори
444 преди 10 години
Георгиев,какво сънува таси нощ?
142
1
 
27
 
! Отговори
СУ-24 преди 10 години
А памперси носят ли достатъчно?
141
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гадове гадни само разпалват света.
140
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
лекувай се момче
139
21
 
5
 
! Отговори
Георгиев преди 10 години
welcome friends!!!!Нямат място руски воени кораби в Черно море.Повечето страни около Черно море са в НАТО и сега и Украйна влиза.Одеса и Варна ще е добре да има бази на НАТО .Те са гарант за мирът в региона.
138
6
 
24
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
Точно "тия" ли ще поддържат мира, дето избиха милиони хора по света, май пак искат да прилапат нещо "дИмукратите"
137
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците да вдигат във въздуха И-16 че от Су-24 американците се ***
136
0
 
0
 
! Отговори
Г преди 10 години
До до севдоисторикаНе беше ли Преславската книжовна школа?
135
3
 
5
 
! Отговори
До 13$. преди 10 години
Тези самолети дето летят над корабите , им разбрицват електронните системите . Руснаците и Китайците са се насочили към такава техника !
134
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Висшите руски съсловия започват да говорят на родния си език едва през 19 век. Преди това говорят на френски. Повечето от големите руски писатели имат европейско образование и живеят в Европа. Че дори съветският Максим Горки. Руската литература всъщност е френска това са думи не на кой да е, а на Достоевски. От големите композитори само Шостакович не емигрира.
133
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историята на Русия не само, че не е велика, такава просто няма. В продължение на десет века по тези земи, няма почти никакви културни достижения , няма никакви обществени движения, няма никакъв обществен напредък- от крепостничество към робство, от робство, пак към крепостничество руските крепостни през 19 век след Христа са дори по-обезправени от славяните на неолита. И диктатори- самодържци, като се почне от Иван Грозни, мине се през Сталин, та се стигне до Путин.
132
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТIbrika da ti n....a laynqna torba idi si podmiy merishesh
131
0
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до РАДКой има полза да стане кървава баня на МегданЯ за да си подаде Украинското правителство приближено на Путин оставката? Путин ли? Не ме разсмивай, бе папагал!
130
0
 
15
 
! Отговори
мешко преди 10 години
Борбата за мир ще е толкова ожесточена, че камък върху камък няма да остане след нея!
129
0
 
16
 
! Отговори
Г преди 10 години
След като международната общност осъжда русия...защо само амеркански кораби и самолети доближиват русия....изкарайте си главите от гъзовете най накрая и проумейте кой иска да експлоатира мините в донбас и зърното в украйна
128
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рад , това е ответния отговор , Правят това което стана в Киев ! Защо се правиш че не разбираш !
127
1
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 135 РадИбрикчийски ***, на тези качулатите дето бяха не 50 , а бяха към стотина ли викаш, че са Беркутаджии, бе? Дето са разбра, че са спонсорирани терористи от бивши съветски републики, спонсорирани от САЩ????