НАТО обезпокоена от заплахите на Русия

Руските войски са готови да нахлуят в Източна Украйна при заповед
Обновена: 24 апр 2014 08:04 | 24 апр 2014 07:11,
128
НАТО обезпокоена от заплахите на Русия
Снимка: Reuters

НАТО е обезпокоена от заплахите на Русия, че ще използва военна сила срещу Украйна, заяви заместник-генералният секретар на организацията Александър Вършбоу, цитиран от Франс прес.

Вършбоу осъди Москва за, по думите му, възпламенителната й риторика и я призова да подкрепя изпълнението на постигнатото миналата седмица в Женева споразумение за успокояване на обстановката в Украйна, пише БТА. "Прибягването до завоалирани заплахи и започването на нови военни учения близо до украинската граница засилва напрежението в една и без това нестабилна ситуация и нарушава духа на споразумението от Женева", предупреди той.

Русия изрази готовност да изпрати войски в Украйна, ако, по думите й, нейните легитимни интереси в страната бъдат нарушени, след като новите украински власти в Киев започнаха "антитерористична операция" срещу проруските сепаратисти в източни региони.

Главнокомандващият обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви в интервю за румънската агенция Медиафакс, че руските войски, разположени по протежение на украинската граница, са "многобройни, добре екипирани и готови, ако им бъде дадена заповед, да нахлуят в Източна Украйна", предаде още Франс прес.

Фактът, че Приднестровието, молдовският проруски сепаратистки регион, който граничи със Западна Украйна, поиска да бъде признат от Русия, "очевидно усложнява нещата" в сегашната криза, отчете висшият американски военен. Попитан за желанието на Румъния и Полша НАТО да има постоянно военно присъствие на тяхна територия, генерал Брийдлав посочи, че този въпрос трябва да бъде обсъден на срещата на върха на алианса наесен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
29
 
! Отговори
морски преди 10 години
САЩ никога няма да се докопат до руския нефт и газ колкото и да дърпат натам,това са единствените природни богатства в света които още не са заграбили и от това ги боли,бесни са че има сила която им противостои.Слава наРусия!
80
4
 
24
 
! Отговори
Патрик Бюканън преди 10 години
... обсъждайки въпроса за изпращането на войски в Източна Европа.Но ако ние не сме си загубили акъла, няма да започнем война с Русия заради земи, които нито един президент никога не е смятал за важни за Америка. Според него в действителност, ако Путин присъедини Източна и Южна Украйна чак до Одеса, той просто ще възстанови руската власт над територия, която е принадлежала на Русия, откакто първият президент на САЩ Джордж Вашингтон положи клетва, та чак до заклеването през 1989 г. на Джордж Буш.
79
2
 
29
 
! Отговори
аз преди 10 години
американска военна и национална доктрина:където има амер.граждани -има амер. интереси!Амер.военни,каквато й гадост да направят-до убийство или изнасилване,местните закони не ги ловят,по амер.закони амер.имат право да изискват и съдят чужди граждани за нещо,което не е направено в САЩ.Но НИКОЙ ДРУГняма право да защитава себе си от тяхната безгранична наглост!Това е съвременна САЩ-международни терористи!Приличният човек не трябва да има нищо общо с тях, ако иска да запази честта си!
78
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия каза, че ще предприеме военни действия ако има насилиенад техни граждани. ова завоалирани заплахи ли са според Запада. Или Русия няма правото да защити своите граждани ?????
77
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След всяка такава новина усещам, как ставам все по-върл американофоб. Време е да се капичнат дупедавските правителства в Европа и да престанат да се държат като васали на великоимперските мераци на задокеанските престъпници.
76
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Патрик Бюканън - ""... Но ако Източна Украйна заяви на изборите през май своето намерение да се отдели и присъедини към Русия или да стане самостоятелна държава, защо ние автоматично трябва да се обявим срещу това? Та нали ние самите сме горди наследници на борците за независимост от 1776. Ако срамежливо наблюдаваме стремежа на Шотландия да се отдели от Англия, Каталуния от Испания, Венеция от Италия и Фландрия от Белгия, защо отделянето на Донбас от Украйна трябва да бъде проблем за нас ...
75
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците не ги боли да правят света по-хубаво място. Те си гледат собствените интереси, за което едва ли може някой да ги съди. Продължаващата елементарна пропаганда срещу руснаците започва да ставя смешна.
74
33
 
8
 
! Отговори
До 88 преди 10 години
Ти нормален ли си?Ще разчиташ на Русия да направи света по-добро място!Ами, свободен си, отивай да живееш там, да видиш какво хубаво място за живеене е създал Путин.Баси и промитите мозъци комунистически!
73
3
 
24
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
До ВСИЧКИ дето хвалят ЗАПАДА и ИЗТОКА са ДУПЕДАВЦИ и ПРОДАЖНИЦИАз казвам СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ и Многая Лета да пребъде българското и пращам на майната всички продажници дето са готови да робуват на едната или на другата сила.Преди всичко България и българите.
72
3
 
49
 
! Отговори
detelina преди 10 години
ВСИЧКИ , ЯДОВЕ СА ОТ ГАДОВЕ!МРЪСНИ ЯНКИ, ТЕ СА КАТО ***, КРАДАТ ВСИЧКО ОТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ , ЗА ДА СА ДОБРЕ ТЕ!ЗНАЧИ , ТЕ МОГАТ ДА ДА НАПАДАТ , ДА БОМБАНДИРАТ СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ, А СЕ ВЪЗМУЩАВАТ АКО, НЯКОЙ ДРУГ ИСКА ДА ГО ПРАВИ!?КРАДЕЦА , ВИКА -ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!?АЗ, КОЛКО СМЕ ВЪЗМУТЕНИ, ТИ ДА ВИДИШ!!!!!
71
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*БЕМ ТИ НАТО ПРЕД РУСИЯ!!!ТУКА ВЕЧЕ ИМА УРИСИЯ!!!ПИТАТЕ ЛИ СЕ ЗАЩО СА ТЕЗ ОБИЛНИ ВАЛЕЖИ В НАШАТА СТРАНА И В СЪРБИЯ?АМИ ЗАЩОТО САМОЛЕТИТЕ НА НАТО(РЕАКТИВНИТЕ)ДЕТО ЛЕТЕХА И СЕ ВИЖДАХА С ПРОСТО ОКО КАДЕТО ОСТАВЯХА ДИРЯ СЛЕД ТЯХ ВЕЧЕ НЕ ЛЕТЯТ ПО ТОЗИ КОРИДОР !!!ЯВНО СА ПРЕНАСОЧЕНИ КЪМ ДРУГИ СТРАНИ И КОРИДОРИ (ДОСЕТЕТЕ СЕ САМИ НА КЪДЕ) ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА РАЗБИВА ОБЛАЦИТЕ НА СЪРБИЯ И НАД НАШАТА СТРАНА И ЗАТОВА СА ТАКА ОБИЛНИ ВАЛЕЖИТЕ!!!ДАНО НА ТЕЗИ *** ПУТИН ДА ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА ...
70
2
 
55
 
! Отговори
не на нас преди 10 години
Какво прави частната? американска армия в Украйна,какво правят американските кораби в Черно море,какво правят американски войници в Полша и какви ще ги дирят в прибалтииските държави.Значи Америка ще разполага войски на хиляди километри от границата си, а Русия не може на границата си,Америка ще предлага дупчене на украинската плодородна земя за шистов газ за да унищожат и земя и вода с химикали, а Русия не може да изнася газ за Европа?САЩ докога ще се месят в чужди държави,ще прекрояват света
69
4
 
64
 
! Отговори
морски преди 10 години
Докато я има Русия има и надежда света да стане по-добро място за живеене.Слава на Русия!!!
68
3
 
37
 
! Отговори
Пропагандна статия преди 10 години
""Американски войници провеждат учения в Полша, руснаците отговарят с маневри близо до границата с Украйна"" - това ЗАЩО не се пише. Като и дигнахте полата на дамата, сега я спуснете за да И видим и лицето.
67
4
 
55
 
! Отговори
морски преди 10 години
НАТО обезпокоена.......значи НАТО е от женски пол,ясно,затова и половината им армия е от травестити и хомосексуалисти,ще ги скъсат от бой руснаците,че и друго ще им правят.Жалки са натовци.
66
31
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 10 години
До ранобуднитепияндетаАбе, вие комунистите-рубладжии сте хем неуки и прости, хем давате компетентни мнения!Знаеш ли кога Русия ще започне да търгува газа и нефта в рубли??! Никога! Чак толкова не са прости!Но, явно ти си, за да пишеш подобни коментари.
65
41
 
10
 
! Отговори
До 83 преди 10 години
сащ и европа унищожиха българската икономикаХаха...да, точно те!А не българските комунисти?!!Не Луканов, Беров, Гоце, Доган, Сергей и др- руски слуги?Много сте заблудени вие комунистите! Цял живот ви лъжат и държат в мизерия, но пак вярвате, че Запада и САЩ са ви виновни.
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ако не им дадат заповед ко прайм ?И да бяхте цитирали заплахата. Само цитирате тоя Брийдлав. А пък той само лъже.
63
3
 
46
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Картинката е много проста.. От 60те години на 20ти век долара няма златно покритие и държавния резерв на САЩ си печатат колкото им скимне. Единсвеното нещо, което крепи долара е това,че цял свят е длъжен да търгува газта и нефта в долари. В момента, в който Русия скъцне със зъби и каже,че ще търгува в рубли или в евро тоалетната хартийка наречена долар ще се обезцени до хартията от която е направена. За това САЩ водят безброй войни и всичко е свързано с петрола
62
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сащ и европа унищожиха българската икономика