НАТО обезпокоена от заплахите на Русия

Руските войски са готови да нахлуят в Източна Украйна при заповед
Обновена: 24 апр 2014 08:04 | 24 апр 2014 07:11,
128
НАТО обезпокоена от заплахите на Русия
Снимка: Reuters

НАТО е обезпокоена от заплахите на Русия, че ще използва военна сила срещу Украйна, заяви заместник-генералният секретар на организацията Александър Вършбоу, цитиран от Франс прес.

Вършбоу осъди Москва за, по думите му, възпламенителната й риторика и я призова да подкрепя изпълнението на постигнатото миналата седмица в Женева споразумение за успокояване на обстановката в Украйна, пише БТА. "Прибягването до завоалирани заплахи и започването на нови военни учения близо до украинската граница засилва напрежението в една и без това нестабилна ситуация и нарушава духа на споразумението от Женева", предупреди той.

Русия изрази готовност да изпрати войски в Украйна, ако, по думите й, нейните легитимни интереси в страната бъдат нарушени, след като новите украински власти в Киев започнаха "антитерористична операция" срещу проруските сепаратисти в източни региони.

Главнокомандващият обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви в интервю за румънската агенция Медиафакс, че руските войски, разположени по протежение на украинската граница, са "многобройни, добре екипирани и готови, ако им бъде дадена заповед, да нахлуят в Източна Украйна", предаде още Франс прес.

Фактът, че Приднестровието, молдовският проруски сепаратистки регион, който граничи със Западна Украйна, поиска да бъде признат от Русия, "очевидно усложнява нещата" в сегашната криза, отчете висшият американски военен. Попитан за желанието на Румъния и Полша НАТО да има постоянно военно присъствие на тяхна територия, генерал Брийдлав посочи, че този въпрос трябва да бъде обсъден на срещата на върха на алианса наесен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
38
 
6
 
! Отговори
До 75 преди 10 години
На Русия само Северна корея и остана съюзник.Не е така колега.И българските продажни политици- Сергей, Гоце, Р.Петков, Р.Овч и Доган също са съюзник на РУсия.Също и още хиляди промити български мозъци, обвиняващи САЩ и Европа за мизерния си живот.
60
1
 
6
 
! Отговори
bg преди 10 години
Hazarskata sataninska smrad Larry Silverstein otkradna 4 milijarda dolara na 11 septemvri,2001,koeto e 21-vi vek.
59
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наскоро в официално обръщение Путин благодари за "подкрепата на китайският народ"сащ и еврогейовете нямат шанс
58
33
 
5
 
! Отговори
Do 74 преди 10 години
Големи политически анализатори се извъдихте всички!Значи САЩ и НАТО искат руския газ?!!Мисля, че до този момент никой е нямал проблем с руския газ, още повече, че цяла Европа си плаща за него и никога не е повдигала въпроса за това.Ноо...когато джуджето Путин започва да се държи като империалист и завзема чужди територии, тук вече въпроса за газа не е на първо място.А това, че Путин използва газа, за да рекетира Европа е съвсем друг въпрос.Но, нали...важното е да обичаме Русия и Путин :)
57
1
 
6
 
! Отговори
bg преди 10 години
Sataninskata narkomanska *** Bush poseti Kosovo prez 2003-ta godina,koeto e 21-vi vek.Ne e 19-ti vek.
56
3
 
20
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 74 Само,че забравяш,че руснаците като видят зора,ще изпепелят цялата земя ,и няма да остане кой да й ползва богатствата. САЩ,вече не са застраховани. Хайде да нападнат ако искат .
55
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Русия само Северна корея и остана съюзник.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aЕто сам стигаш до извода,че САЩ иска руския газ.Ако НАТО,САЩ,Китай и Япония нападнат Русия,то само повода ще е Украина,а реалната цел газа и петрола.
53
0
 
6
 
! Отговори
bg преди 10 години
A pa Jirinovski kazva 4e kitaicite trebva da se razshirat kum Malaizia,Filipinite,Indonezia,Avstralia.Angliiskite varvari da se iznasat.
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом и нашите политици започнаха макар и съвсем плахичко да се путят на евроамериканските си господари значи статуквота се променяДано скоро се освободим
51
15
 
5
 
! Отговори
31 преди 10 години
Големи военни тактици сте! Шматки! Дано да няма война в България, че ще забравите ....тактиките и любовта към "братушките". Ама като виждам колко сте прости, тук толкова лесно могат да ни спретнат вътрешен конфликт. Без това се псувате и се млатите по форуми, улици, дискотеки, мачове... много изпростя българина, по-нормалните емигрираха.
50
2
 
15
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 55 Еми да бе. Американската армия се грижи за това опиума да бъде грижливо прибран и пласиран където трябва. А в Ирак нахлуха заради петрола. То трябва да си *** като твоя милост,че да си помисли друго. А п*те на НАТО и те отидоха,барем малко опиум остане и за тях
49
0
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
V Evreiskia sataninski Talmud ne pishe 4e evreite trebva da sprat da lajat v 21-vi vek.Takova ograni4enie nema.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, много демократично действат САЩ. Нападат и завземат една държава, разрушават инфраструктурата, държавното управление и реда (хубав или лош) и ги оставят хванати гуша за гуша да се избиват един друг, справка Либия и Ирак. Единствената отговорност която САЩ поемат е за петрола и газа на тея страни. Анексирането ми се струва къде къде по-добра переспектива защото анексиращата държава дава на гражданите същите права като на своите и поема отговорност за всичко в анексираната територия
47
9
 
5
 
! Отговори
Одисрй 1 преди 10 години
Написаното от 58 е признак на тотална неинфирмираносг, чудя се как е въьможно в 21 век да има подобни хора ,ако беше през 50-те и стВаше дума за конфликта в Корея бих разбрал , но днес
46
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плюйте НАТО, плюйте и ЕС. На вас жалки *** все гнилия Запад ви е виновен. Защо тогава ви избягаха децата в този прогнил Запад, а? Защо не избягаха в Русия? Такова рускопоклоничество не бях виждал никъде. Тези 70 години комунизъм са осакатили ментално българина. В гените на *** се е пропил комунизъма. Жалък е българина и си заслужава съдбата. Дано помните кой е написал: "Не сме народ, а ***!" Слагайте фесовете или ушанките и халал да ви е. Такова изпростяване не бях очаквал!
45
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китайците ще нахлуят в Русия на малки незабележими групи от по 10 милиона души и за нула време ще я превземат с жива сила!
44
3
 
17
 
! Отговори
ха-ха преди 10 години
НАТО се представя като малко дете- може да плаши, може с камъни да замеря и да плюе, но когато му се отвърне по подобен начин е обидено и наплашено.
43
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ едва сега започват да осъзнават колко са изостанали.Но май вече е късно. Руснаците действат перфектно
42
3
 
31
 
! Отговори
titoti преди 10 години
Първите изстрели в Украйна бяха на Майдана. Стана ясно, че първите убийства, са дело на платени привърженици, изпратени от НАТО. Настана ПЪЛНО ИНФОРМАЦИОННО затъмнение по този въпрос. Всички, ПОВТАРЯМ ВСИЧКИ, западни страни млъкнаха.Та нали именно страните от ЕС / НАТО /,заповядаха на убийците да избиват невинни. В името уж на демокрацията.Когато те избиват, значи е демократично. А когато една страна защитава суверенитета си, е терористична.Нищо ново. САЩ така избиват милиони невинни.