Киев публикува записи за ролята на руски агенти в убийството на Рибак

Записите са на подслушани телефонни разговори
25 апр 2014 16:18, Елка Василева
51
Киев публикува записи за ролята на руски агенти в убийството на Рибак
Володомир Рибак /ляво/. Снимка: Reuters

Украинските спецслужби публикуваха записа на подслушан телефонен разговор, който според тях показва как проруски бунтовнически лидер се съгласява да бъде изхвърлено тялото на местен общински съветник, чието убийство предизвика офанзивата на силите за сигурност в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

"Слава, моля те, изхвърли този труп. Той лежи тук и вони", казва мъж, когото украинската служба за сигурност (СБУ) идентифицира като руски агент. Според СБУ той разговаря с Вячеслав Пономарьов, самообявил се за кмет на Славянск - военната крепост на бунтовниците в Донецка област.

Още по темата
"Тялото ли? Да, тъкмо приключвам с журналистите и ще се погрижа за него, отговаря идентифицираният като Пономарьов. Ще видя къде ще заровим тази "голяма уста".

Ройтерс добавя, че Пономарьов не е могъл да бъде открит за коментар. Гласът в записа прилича на неговия, но няма нищо в репликите, което да насочва, че става дума за убития политик - Володимир Рибак. Съветникът от партията на украинския премиер беше отвлечен миналата седмица, а обезобразеното му тяло бе открито в река край Славянск.

В друг аудиозапис, разпространен от СБУ, се чува мъж, за когото се твърди, че е друг руски агент и който на явен московски жаргон нарежда на свой подчинен в съседния град Горловка да залови съветника "Рибак", след като "ни писна от него" в общината.

Миналия четвъртък Рибак попадна в обкръжение от враждебна тълпа, сред която имаше и маскиран мъж в камуфлажно облекло, след като се опита да свали знаме на сепаратистите в Горловка, където бе съветник. Този инцидент беше записан на видео. След това следите му се изгубиха.

Рибак, чиято смърт бе наречена от временния президент Олександър Турчинов "убийство на един украински патриот", бе погребан в Горловка вчера, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
top преди 10 години
До вергилne boi se
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До преценкa!А, личи, личи, американската експертна помощ вече 7-8 убити цивилни... Ама, ако кажеш от коя американска държава е помощта, може и да ти повярваме от Бразилия ли, Чили ли, Панама ли... ? Че засега се забелязват присъствия само от САЩ, не от други АМЕРИКАНСКИ държави, и то не на експерти, а на висши държавни мъже и маркитанки вицепрезиденти, шефове на ЦРУ, зам.-министърки(по разбираема за европееца скала на административните длъжности). Та-а, ... защо ги понижаваш? Ще ти се разсърдят и няма да ти платят.
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 12Е те това е вече довод, безспорна улика, и то не от Дивотино, а от Долно нанагорнище, дошло да живее и развива София. *** те руснаците са едни *** същества, дето не могат да различат опера от кметство, те опера не са видели, Большой театр е рибна борса, бъркат нотите с наредбите, изпратили са ги и са им казали, че кметство на украински е опера. Е може ли да сте толкова плитки и платени, бе...
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 42Ама диалогът от подслушания (даровити украинските фашисти бе, колко бързо са усвоили подслушвателската наука, явно учителят е ненадминат в тази област) разговор прекрасно може да служи като образец на текст от филмов сценарий за Джеймс Бонд толкова е изтънчен и достоверен.
33
0
 
0
 
! Отговори
Ами сега ? преди 10 години
Абе хора кавиги пишите . Убит ли е човека ? Измъчван ли е ? А тук сама простотии. Ама ако сте на негово място ?
32
2
 
0
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
До БобиГРУ никога не е било наследник на КГБ или ЧК.От както съществува винаги е било друга ,,бира".Но за опита и наследството си на 110% прав. Те самите кравари си казаха, че не са разбрали кога и как се е взело решението за Крим и той за няколко дни усъмна с безброй вежливи и мълчаливи зелени човечета.Та това тук е пълно дези.Не си заслужава коментара.
31
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От три месеца съм в Донецк,и преди седмица ходихме за риба близо до Славянск.На блокпостовете стояха обикновени хора без оръжие.Проверяваха автобуси,и то само които не са по междуградските линии.На около километър от Славянск видяхме кола на Украинската телевизия .Там на фона на града снимаха един облечен в руска униформа ,така наречените"зелние человички".Тия същите ги видяхме на следващия ден на друго място.Та вервайте на Ураинската тв.
30
3
 
11
 
! Отговори
сценарии преди 10 години
Съобщението на Киевските терористи ,че започват"антитерористични операции"е причината да се съсредоточат руски войски на границата.Путин ще защити етническите руснаци.Само,че целта е да се обвърже Русия...Остава да се види дали топ сатанисти са вече обсебили изцяло върховете.В момента когато Русия не би била вече в Съвета за сигурност,всички маски и ръкавици се свалят.Това е един сценарий.Другият е невиждан досега фалшив флаг и война,която може да ескалира в световна.
29
0
 
0
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До !око и Боко 31Е, ако искате, съгласен съм да призная, че целият свят и дори диви слонове настъпили само от древните българи. И че ние имаме за това? Наистина, ние не живеем ВЧЕРА, но ние живеем ДНЕС! България има днес каква стойност? Помислете за ДНЕС, умолявам ви!
28
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой вярва на глупостите от Киев? А да, нашите *** и пионки политици.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ало-Ало А не е ли нормално да подслушват точно "народния кмет"?
26
1
 
4
 
! Отговори
Daboia russelii преди 10 години
А бе не знам ако имаше толкова Българи кво щеше да е ама определено ако продължават така нещата Войната ще е нейзбежна
25
6
 
20
 
! Отговори
Ало-Ало преди 10 години
Мноо добри тез украински служби бре - как записват точно каквото им требва! И веднага го пускат в медиите! хахаха А ришняците говорят ли говорят по телефоните и само секретни работи! Преди време беха си говорили разни шефове от ГРУ как да превземат Украйна! хахаха! Те руснаците ядат доматите с колците - нали ги видехме в Крим колко са назад с матряла... хахаха!*** клоуните им се паднаха на горките украинци! Спомням си и за нашите пошман-ченгета Богомил Бонев и Кирчо Радев - янките побелеха!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пич,ако на този свят имаше 100 млн българи ,със сигурност щеше да има 3-та световна война.Той Господ си знае работата и такова зло семе не го разсажда.
23
0
 
10
 
! Отговори
!око и Боко преди 10 години
До Анонимен 26Муааааахахахаха! Къдети - най-малко половин милиард бе брато! Ти не знаеш ли, че и Китай е бил България некога? Даже египтяните са били българи! Имало е само още един нарог на земята - македонците! хахахаха!!!!
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еееее ама за Убитият Шеф на Полицията в Донеск по изключително варварски метод пред очите на своето семейство от хората на Украйнският десен сектор няма никаква информация Що така
21
6
 
12
 
! Отговори
Ристе преди 10 години
Шея па смешници! Дали остана некой да им верва на тъпите самоделки! Записали това, записали онова - те руснаците специално за кратуните в Киев си говорят открито по телефоните, за да нема съмнение кой какво прави в Украйна!Само *** като гъба *** от населеното място *** може да поверва на такава партенка! Все некакви тайнствени руски агенти, вече били напълнили мазетата на СБУ с тех, ама що не вземат да покажат поне един по телевизията - с име, длъжност, чин, самопризнания...
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ако ги нямаше руснаците,днес в източна Европа щяха да живеят поне 100 милиона българи!
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тероризма си е тероризъм...няма руски няма арабски..
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямало руски агенти .. то по вертолета дето се взриви сигурно извънземните са стреляли