Австрия победи в песенния конкурс на Евровизия

Освен с песента си Вурст/Нойвирт се изяви с акробатика и брада
Обновена: 12 май 2014 12:41 | 11 май 2014 07:30, Анисия Иванова
557

Победителят Кончита Вурст. Снимка Reuters

Австрийският певец Кончита Вурст спечели тазгодишния конкурс "Евровизия" с грандиозната балада "Въздигни се като феникс" ("Rise Like a Phoenix"). Заключителният етап на проявата бе предаван от телевизиите на 45 държави и гледан от около 180 млн. зрители, предадоха осведомителните агенции.

Освен с песента в стил Джеймс Бонд облеченият в женски дрехи Вурст (с истинско име Том Нойвирт) се изяви със своите спортни качества, акробатичност и брада. Той надделя в конкуренция с холандския дует "Дъ Комън люнетс". Трета се класира шведската певица Сана Нилсен.

Още по темата
Това е първата победа на Австрия в песенния конкурс на "Евровизия" от 1966 г. насам. Това ежегодно европейско телевизионно състезание стартира през 1956 г., припомнят агенциите.

Преди финалния етап на тазгодишния конкурс в Беларус, Армения и Русия имаше петиции сред зрителите с настояване сценичната изява на травестита Вурст да бъде "изрязана" или "редактирана" в телевизионното предаване за тези три страни.

По принцип песенният конкурс на "Евровизията" трябва да бъде напълно лишен от политически елемент, отбелязва АП. Според агенцията изпълненията на руските представителки - близначките Анастасия и Мария Толмачови - и на украинката Мария Яремчук не са дали израз на настоящото напрежение между Киев и Москва. Но всеки път, когато Русия получаваше гласове от съседни на нея държави, мнозина от 10-хилядната публика в Копенхаген викаха "у-у-у!".

Още по-силни такива възгласи се чуваха и когато зрителите в Русия даваха високи оценки за представителите на бившите съветски републики Азербайджан, Армения и Беларус.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чувствам се духовно изнасилен от ЕСАз не искам да живея в такъв ЕС.
394
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Открити са гробници на над 10 хиляди години на мъже погребани със женски дрехи и накити. Индинците също са имали подобни практики. Концепцията за третия пол не е измислена от европейците. В Тайланд трансексуалните са се наричали "Катой" още преди стотици години.. В Китай мъжките хомосексуални *** били разпространени масово чак до 19 век.
393
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обличането на мъже в женски дрехи е старо колкото света. Правили са го Тайландците ,индийците си имат специална каста Хиджра - мъже облечени като жени, канели са ги на сватби защото се е смятало че носят късмет. В китайската опера има традиция мъже да играят женски роли - т.н. дан-оне, даже има филм на тая тема с участието на известният китайски поп-идол и актьор Лесли Чън. Филмът има награда кан. Това имах да кажа на екзалтираните апокалиптици, дето врещят че идвал края на света. Смешни сте!
392
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кончита е много красива жена, макар и трансексуална. Ако беше без брада никой нямаше да разбере че е мъж, има страхотно тяло и роклята и беше чудесна. Честно да си признаем, с брадата е грозна, но пък ако не беше с брада нямаше да я забележат. Щяха ли да забележат Азис ,ако не се обличаше като жена. В сравнение с нашата Мария Попова, Кончита е триста пъти по-хубава от нея, ако я нямаше брадата.
391
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко има само и единствено комерсиална цел и в случая с Кончита комерсиална причина също. Големите Пет решават и от седмици това същество се лансира с маркетингова цел - така карат маймунките като нас да гледаме и коментираме до припадък. Дори коментарите относно Европа са пресметнати в играта. Резултат - догодина ще има още повече любопитни зрители и съответно повече парички за Евровизията. Няма нужда да участваме в това състезание!
390
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврогейзия
389
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Падение. Жалко за Европа, жалко!
388
11
 
4
 
! Отговори
иво преди 9 години
айде да направат един референдум и да присъединят и България към Русия, ако съдя по коментарите 90процента от населението ще гласуват "за", та да пазите християнските ценности... тея години комунизъм са ви изправили съвсем гънките на мозъка на генетично ниво!!!
387
5
 
20
 
! Отговори
До 436 преди 9 години
"Ако бях австриец, щях да изпитвам огромно неудобство и срам от тази /този / това/ нещо, което ме представя пред света"Боже, не знаеш какво говориш. При гласуването, представител на комисията огласява колко точки се дават на страните. Та австрийците, тяхната представителка на комисията се появи със същата отвратителна брада, точно копие на това същество. И всички се кефеха и шум и радост до Бога. Не можех да повярвам на очите си. Абсолютно падение! Така че какъв срам, какви пет лева? Отврат!
386
1
 
18
 
! Отговори
Alvi преди 9 години
Ама Азис много ви кефи?*** народ, слаба държава.
385
4
 
13
 
! Отговори
смисъл преди 9 години
Май не разбрахте скрития смисъл.Докато слушах песента ми направи впечатление ,че пее за преобразяване -трансофрмиране.Ако сте гледали илюминатски клипове ,където пропагандират за машинизирането на хората .Т.е да се създават хора с части от роботи.Тази песен пропагандира смяната на пола.Нищо не е случайно.
384
3
 
23
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Традициите не са това което бяха!Краварите си имат президент полу ***,немците *** за канцлер,бивша комсомолска активистка,католическата черква е пълна с педофили, а сега и травестит от Австрия за победител на песенен конкурс.Отврат!
383
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сбогом ЕС!
382
2
 
15
 
! Отговори
Лора преди 9 години
От 7.30 сутринта тази статия не ви ли омръзна да е на първа страница в новините на фокус и да гледаме някаква транс-сексуална брадата кукумявка?
381
3
 
27
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
От АББА до "Кончита". *** прогреса!!!!
380
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
срам, срам, срам
379
3
 
18
 
! Отговори
az преди 9 години
Егати гнусния*ал.......................... отврат...
378
4
 
20
 
! Отговори
subversion преди 9 години
Това е един от тях - демоните, които са инфилтрирани сред човешката популация с цел да я унищожат.
377
6
 
28
 
! Отговори
за 439 преди 9 години
Никой не ни е питал, вкараха ни в този съюз. И ако това нещо на снимката е мерило за цивилизация, явно търпим регрес и обратно развитие - назад към маймуните. А ако сме създадени по образ и подобие божие "мъж и жена ги създаде", пак газим лука, защото това нещо на снимката не отговаря на никакви определения. Няма "Кончита Вурс", има НЕЩОТО.
376
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за 407 Това не е еволюция, а тотална деградация, насаждана насилствено, преднамерено, методично. И винаги трябва да се задава въпросът: Кой печели от това и какво се цели като краен резултат.