Кремъл изяснява ситуацията с "Южен поток"

Сърбия е принудена да отложи началото на строителството
Обновена: 9 юни 2014 12:18 | 9 юни 2014 12:18, Елка Василева
62
Кремъл изяснява ситуацията с "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Преди да се каже каквото и да е за изявлението на България за „Южен поток“, трябва да се изясни ситуацията. Това заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков пред РИА Новости.

Още по темата
От Кремъл смятат за преждевременно да се коментира изявлението на България за спиране на работата по проекта за газопровода „Южен поток“, каза Песков. „Трябва да се изясни, засега е рано да се каже каквото и да е“, обясни той.

Българският министър-председател Пламен Орешарски заяви вчера след среща с делегация от американски сенатори, че е разпоредил спиране на всички действия по изграждането на "Южен поток", докато не се постигне разбирателство с Европейската комисия за газопровода.

Междувременно стана ясно, че Сърбия ще трябва да отложи началото на строителството на „Южен поток“ на своя територия. Това съобщи сръбският вицепремиер Зорана Михайлович пред сръбския вестник „Блиц“.

„България е възлово място, следователно докато не приключат разговорите на България с Брюксел и на ЕС и Русия, и ние чакаме. Или докато Русия не промени маршрута. Във всеки случай обаче резултатът и от единия, и от другия сценарий означаване отлагане на работата в нашата страна“, заключи Михайлович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Атанас преди 9 години
До Анонимен 51Искаше да кажеш нещо, ама не се получи. Причина - отчайващо *** си! Знаеш ли от коя година не съществува КГБ? Давай, опитай се да сглобиш нещо като мисъл!
46
0
 
6
 
! Отговори
До кк - продължение преди 9 години
Имахме армия. Нашите момчета не ходеха да слугуват на чужди интереси. С изключение на позорните събития по време на Пражката пролет, но това е друг и дълъг въпрос. Имахме невероятна концесия в Коми - само ние! Внасяхме горива за копейки от СССР и продавахме за долари на 6-ия американски флот. Бяхме фактор в международната политика - например в отношенията м/у Гърция и Турция. Неши специалисти работеха в Куба, Алжир, Либия, Ирак. Най-важното - не се мислехме за най-нещастните хора на планетата!
45
0
 
8
 
! Отговори
До кк преди 9 години
Ние, драги, даже не сме колония. България стана подмандатна територия. Нямаме икономика. А имахме! Произвеждахме какво ли не. Изнасяхме, печелехме. За Източна Европа в селското стопанство бяхме емблематични - с нашето производство на плодове и зеленчуци хранехме хората от ГДР до Урал - имахме мелиорация, техника.Имахме корабостроене на световно ниво, работеща на пълна пара АЕЦ.Електроника, оръжейна промишленост, кари, телфери, електромотори.
44
0
 
7
 
! Отговори
77777 преди 9 години
докато политиците ни се правят на голяма работа и се чудят как да си подлеят вода един на друг така ще бъде,ще сме слаби и податливи.Голяма борба за власт,голямо чудо и за мангизи естествено.От това природно явление Борисов няма да можем лесно да се отървем.Пак е САЩ-те го знаят що за мутра е и го държат за да може да им прокарва политиката в България,а народа *** като в развиващите се държави така че номерцата им минават.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали беше ясна "ситуацията с "Южен поток"" за КГБ функционерите !
42
0
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 9 години
Кога започнала Втората Световна, казваш!?Няма по-просто псе от платения ***...
41
3
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
У америкосов появилась возможность наложить лапу на украинскую ГТС.Разговоры об этом давно ходят.А построй Южный Поток-то на фига козе баян?Вот и давят на болгар.А сидеть на украинской трубе-это диктовать условия и России,и Европе.
40
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До БобиОт кога ще падат митата за американски фирми в ЕС? Нещо нищо не мога да намеря по въпроса.
39
9
 
11
 
! Отговори
мр.Байхой преди 9 години
Хидравличен удар - добрата американска технология за добив на шистов газ. Е малко ще поотрови природата, но България е огромна страна и може да си го позволи.
38
5
 
26
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Цялата работа е,че американците искат газта за Европа да минава само през Украйна.. и когато те сложат ръка върху Украйна.. те ще разпределят газта заедно с ЕС.. това е цялата работа. Руска газ винаги ще има, но и САЩ ще искат да печелят от нея
37
5
 
36
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
.. леле как може да има толкова прости хора, които да не искат тръбата да минава през нашата територия.. Турция, Гърция и Румъния ще се избият, за да може най-малкото да има отклонения от тръбата до тях, а на нас ни се предлага директно газ от доставчица като при това сме първата страна по тръбата и нашите викат,че газта ни загробвала.. Ами каква е алтернативата.. Гърция и Турция да ни препродават руска газ като на 3та страна ли ? Някой мисли ли,че ще е по евтина
36
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС са обещали на Румънците южен поток да мине през тях и за това е цялата работа.
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремъл изяснява ситуацията с "Южен поток"докато:"Русия се готви за негативни сценарии в Украйна"Следователно развръзката ще се получи при следващите учения на руската армия :)
34
2
 
2
 
! Отговори
Лисан преди 9 години
*** си ти, Генади,
33
5
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
ДО Боби:Прав си за положението на САЩ, ама защо си мислиш че в ЕС няма американски компании?Също не знам защо мислиш че преди влизането в ЕС в България не е имало европейски компании.Как точно САЩ са "преебали" българина като цяло не ми е ясно, след като на този етап единствените губещи са руската строителна компания и неизвестно колко БГ рушветчии които ще трябва да връщат подкупите.
32
8
 
34
 
! Отговори
емо преди 9 години
целият нормален свят трябва да се обърне срещу сащ за да спре престъпленията им ,това е държава ***
31
8
 
24
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Проблемът за САЩ е, ако има алтернатива на трасето през Украйна. Затова драпат до последно, затова и тримата мошеници скоропостижно довтасаха - за да "научат" премиера на "независимата" ни родина да не им пречи на бизнесинтересите. Ако построят ЮП, Русия ще спре газа за Украйна, защото те няма да има с какво да си го платят. И тогава пак ще се обърнат към тях, само че този път руснаците ще им поставят условие - "Гоните хахамериканците от Украйна, пускаме ви газта. Ако щете."
30
10
 
11
 
! Отговори
Посланик преди 9 години
Преди да се изясни ситуацията, изобщо не трябва да обръщаме внимание на това какво правят или какво казват българите. България не е фактор, с който трябва да се съобразяваме. Българското мнение и българските действия не означават нищо. Важното е да става това, което ние искаме, въпреки Европейския съюз, въпреки НАТО, въпреки американския империализъм и желанието на всички честни народи по света. Разбрахте ли бе, дървени българи!
29
7
 
32
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Украинското правителство подготвя отделянето на магистралните газопроводи и газохранилищата в нова компания, която ще се "управлява" заедно с три американски компании, между които и "Шеврон". В случай, че бъде изграден Южен поток обаче, стойността на активите в тази компания спадат до нула ,защото Русия може да "врътне кранчето" и целия газ за Западна еувропа да не минава през Украйна. Затова борбата на САЩ е в никакъв случай ЮП да не се реализира, за да сложат те ръка на транзита през Украйна.
28
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 22.06.1941 г. започва втората световна. И за Русия може да е добре строежа, защото ако има война между НАТО (САЩ, Украйна и България) срещу Русия, строежа е рискован и може да бъде разрушен.