Авиокомпаниите избягват небето над Украйна

Вижте карта на полетите часове след инцидента
18 юли 2014 11:43,
55
Авиокомпаниите избягват небето над Украйна
Снимка: Newsweek, Twitter

Във всеки нормален ден въздушното пространство над Украйна е едно от най-натоварените в света, пише "Бизнес инсайдър". То служи като основен кръстопът на полети, свързващи Европа с Азия.

След разбиването на малайзиския Боинг 777 вчера небето над Украйна опустя. Световните авиопревозвачи очевидно са забранили преминаването на самолетите си над Украйна.

За това свидетелства картата по-горе, която беше споделена в социалната мрежа Twitter от "Нюзуик". Тя представя картината на небето над Европа часове след трагедията.

За „Бизнес инсайдър“ две от най-големите европейски авиокомпании – Луфтханза и Британските авиолинии, са признали, че такава заповед е дадена от мениджмънта им. За да избегне небето над Украйна, Луфтханза вече лети над Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен45Точно както и украинците свалиха руски пътнически Ту летящ от Тел Авив над Черно море!Така че по-внимателно със заключенията!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargВ смисъл, че визуално някой ги е гледал с бинокъл ли твърдиш?
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако избягваха нямаше да има свален самолет.Стига глупости бе ***!Ако ще правите новинарска агенция се дръжте като големи хора.И без това *** в мнозинството си са мега инфантилни та с подобниновинарски модели тая *** съвсем изтрещя.
36
0
 
1
 
! Отговори
jane преди 9 години
Точно, така трябваше да изглежда картата преди инцидента, а не след! Кой точно от "мениджмънта" на големите компании не знае, че в Украйна се води война? Кой точно не е чул, че цялата инфраструктура по летищата, вкл. радари е унищожена от сраженията, и няма кой да наглежда цивилни полети там? Това го четох преди дни или седмица, а на тях това им е работата - да знаят и предвиждат. И защо украинските диспечери са насочили самолета точно над зона с активни сражения?! Какво се правят на луди?!
35
0
 
1
 
! Отговори
уууу преди 9 години
До АнонименА ти си оцапан с ла.на,*** мисли ,мисли ако можеш.
34
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Мисля , че така трябваше да изглежда картата преди инцидента.Дали пък не разбраха , че в Европа се води вече война?
33
1
 
2
 
! Отговори
rustam преди 9 години
До маларт 43УКРАИНКА ЗА ЖЕНА И ТАРАЛЕЖ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦА Е ЕДНО И СЪЩО
32
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците имат опит преди години свалиха южно корейски пътнически самолет
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 26Ами ако самолет падне върху влака
30
0
 
5
 
! Отговори
маларт преди 9 години
Очакват се много нови предложения от украински булки за бракове с чужденци. Ще си търсят предимно англичани, но пазара е затрупан там и нормалните психически и физически ергени са кът. За българските ергени едно разяснение. Украинките са красиви, но за жалост малко неверни и искат да да задоволявате капризите им, за което трябват много пари. Вие си решавате.
29
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските терористи не се поколебаха да избият 300 невинни човека.....това е върха на руския терор...
28
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е ефекта от руския тероризъм в Украйна!Поне сега света видя руския терор!Путин е оцапан с кръв!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер гледай какво е над България колко пари изкярихме от трафика
26
0
 
0
 
! Отговори
смок преди 9 години
До Анонимен 20Хахо, стига лъгахте като съдрани!https://youtube/watch?v=BbyZYgSXdyw
25
9
 
6
 
! Отговори
смок преди 9 години
До vargЛьольо, дори вече и на децата им е ясно, че руснаците отстреляха самолета. *** ще отговаря.
24
5
 
21
 
! Отговори
митов преди 9 години
Който и да е наредил да бъде свален пътническият самолет , е мръсен убиец ! Никой няма право да се разпорежда с чужди животи,още повече на абсолютно невинни хора. И преди на територията на бившия Съветски съюз са се случвали такива ужасяващи неща - очевидно тези хора там не дават и пукнат грош за живота на човек! Това е варварски акт , умишлено причинен заради нечий болен мозък...Ужасно гадно е това и не пожелавам на никого подобна жестока съдба!
23
4
 
2
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До vargНа 10000 м самолета не се вижда ....освен с радар...смешно е какво пишеш
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...те избухнаха някъде в небето. Веднага след това се чу силен взрив или експлозия. След няколко секунди видяхме падащи отломки", разказали пред РИА Новости" местни жители.Освен това, украинските диспечери за първи път променили маршрута на Боинга" и го насочили в зоната, където се провежда спецоперацията на правителствените войски в източна Украйна.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диспечерът на "Боинга": Два украински военни самолета летяха до него преди да изчезне."Когато Boeing просто изчезнал от радарите, киевските власти ни съобщиха, че той катастрофирал. Как са могли да научат толкова бързо", пише Карлос в своя микроблог: https://twitter/spainbuca/status/489835522849009664Хората от Грабово в Донецка област разказват, че минути преди падането на самолета са видели в небето военен самолет."Самолетът изстреля няколко ракети, те избухнаха някъде в небето.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украинците са го свалили по погрешка--мислили са го за руски--------------Няма как да го мислят за руски, защото той не се е крил и през цялото време има радиовръзка между хората в кабината на самолета и наземните диспечери.