Запис показа как бият деца в румънска забавачка

Насилието е заснето от охранителна камера
30 юли 2014 15:14,
92
Запис показа как бият деца в румънска забавачка
Снимка: YouTube

Служителите в нелицензирана румънска детска градина бият децата и им крещят. Това се вижда във видеоклип от охранителна камера, която изглежда, че погрешка е била оставена включена, съобщи euronews.com.

Видеото показва как жена неколкократно удря и бута децата, защото не са си легнали да спят. Отношението към децата е изключително грубо.

Във видеото се чуват и виковете на една от служителките, която заплашва децата: "Ако не направите каквото ви кажа, ще ви ударя по главата. Просто си лягайте, иначе ще ви ударя силно и ще ви изгоня отвън на студа."

Заснето е също как на децата им се дава сок, в който има червено вино, за да могат да заспят по-лесно. След това пък им дават и кафе, за да бъдат будни, когато родителите им дойдат да ги вземат.

Родителите са шокирани от скандалните клипове и са започнали съдебни дела. Но въпреки оплакванията детската градина продължава да е отворена. Тя не е лицензирана от правителството и ще продължи да работи, докато наказателните дела не бъдат приключени.

Според сайта на градината детското заведение държи много на грижата към децата.

Боят с цел възпитание в училище е преустановен в Румъния през 1948 г., а през 2004 г. е забранен и у дома. Но от коментарите под видеото се оказва, че румънците не намират нищо нередно в записа от камерите. Реплики от типа "насилието е сравнително леко", "не е толкова екстремно" и "не виждам никаква злоупотреба тук" представят общото отношение на ръмунците към боя на деца.

Според доклад на УНИЦЕФ насилието вкъщи и в училище е във висока степен спрямо световните стандарти.

Проучване, направено през 2007 разкрива, че 12% от запитаните в проучването са познавали деца, които са били жертви на домашно насилие в семейства на приятели или съседи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Детето се извежда настрани, така, че да не му се нарани самочувствието и егото пред останалите. Обяснява му се ситуацията. Ако продължава, се наказва с лишение от нещо или изолация. Понякога е оздравително да получи няколко шамара, но не пред останалите. Да, не е хубаво деца да се бият, но понякога се налага, за да не порастнат с чувството ,че наказанието не съществува и да правят каквото и както поискат.
71
0
 
2
 
! Отговори
Izgrev/burgas преди 9 години
Tova kakuv boi e be? Prez 80te v uchilishte ni spukvaha v burgas, i posle ti pisheha zabelejka v teftera, i posle vkuhti vtora sesia, maika mi se umarqshe da zamahva. Shto boi sam izql ot pred uchilishtna do 12 klas ne e istina. Gospodin Kiosev ot Dobri Chintulov po biologia, zagrqvashe s men vseki den, no shte go uvajavam dokato sam jiv
70
5
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 години
САМО БОЙ! НИЩО ДРУГО НЕ ПОМАГА НА МАМИНИТЕ ЛИГЛЬОВЦИ! И МЕН КАТО МАЛЪК СЪМ ЯЛ БОЙ ,АМА ДОБРЕ,ЧЕ МЕ НАКАЗВАХА ИНАЧЕ,КОЙ ЗНАЕ КАКВО ИЗЧАДИЕ ЩЯХ ДА БЪДА! МАЛКИТЕ ДЕЦА ОТ РАННА ВЪЗРАСТ САМО БОЙ,ЯК ПЕРДАХ И НАКАЗАНИЯ,ЗА ДА БЪДАТ ПРИМЕРНИ ГРАЖДАНИ НА НР БЪЛГАРИЯ!
69
6
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 години
ДЕЦАТА ОТ МАЛКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ,ЧЕ АКО НЕ БЪДАТ ДОБРИ ЩЕ ИМА САМО БОЙ,БОЙ И ПАК БОЙ! БИЕНЕТО И НАКАЗАНИЕТО НА МАЛКИ ДЕЦА Е ПОЛЕЗНО! ВЕДНЪЖ ОТИДОХ В МАГАЗИНА НА ЕДИН МОЙ ПОЗНАТ И ДВЕ МАЛКИ ПИКЛИ(МОМИЧЕНЦА) ВЗЕХА ДА ОБИЖДАТ МОЯ ПОЗНАТ. И ТАКА НЯКОЛКО ПЪТИ,ДОКАТО АЗ НЕ ИМ СЕ НАКРЯКАХ НАХОКАХ,ЧЕ ВЕДНАГА СИ СВИХА ЛИГЛИТЕ ОПАШКИТЕ! ДНЕШНОТО МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ,НЯМА НИКАКВО ВЪЗПИТАНИЕ,НИКАКЪВ МОРАЛ,НИКАКВИ ЦЕННОСТИ,НИКАКВА ВЯРА ! ТАКИВА НЕЩАСТНИЦИ ОТ МАЛКИ ТРЯБВА ДА СЕ БИЯТ! САМО БОЙ!
68
1
 
1
 
! Отговори
eh,bg... преди 9 години
imaseedna prikazka-prismiala se harba, na -starba,to ,poneje v bg e rai.........
67
0
 
5
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
Ама на малчуганите не им пука особенно... :D Едното си пери краката в леглото , другото става и след като го пошляпва тая. Сладури.
66
2
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Жив и здрав, няма нужда от извинения. Грешки стават. Виждам, че сме на едно мнение и това е важното. Гледай децата по твоя изпитан метод и не обръщай внимание на другите мнения. Поне ще си спокоен, че твоето дете е възпитано добре, останалите да си се оправят сами както знаят с пръчката.Едно дете трябва да се възпитава като му се посочат правилните навици и му се сложат граници докъде може да иска и и да прави. И най-важното - строгост, никакви отстъпки при никакви обстоятелства.
65
1
 
1
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До НагоренПопокатепетъл 77Явно си имал умна баба, късметлия си бил. Така са ме възпитавали и мен, така възпитавам и детето ми. Резултата е убийствен, но е много опасно. Никога не трябва да показваш на детето си, че има дори и най-малкия шанс да се получи неговото... :). Веднъж получи ли се, край с тебе и трябва да измислиш начин да смениш тактиката :). Като цяло се изисква много мислене за да възпиташ едно дете правилно...И смятам да ти се извиня за първия ми коментар към теб :).
64
2
 
11
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Така и така съм започнал, да ви кажа и как баба ми ме възпитаваше мене. Никакъв бой. А аз баш си бях градско разглезено дете. Отиваме в магазин за играчки. Аз съм напирал да ми купят това, онова, настоявал съм, кривял съм се. Баба ми казва "НЕ!". Излизаме от магазина, аз правя фасони, стоя до магазина и не мърдам, лиготии. Баба ми казва: "Ами, стой си там, аз тръгвам". И си тръгва, отдалечава се. Аз стоя стоя, пък като се юрна после и след нея. Така станах човек. Без бой, от него полза няма.
63
0
 
7
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До Анонимен 65С детето трябва да се говори и трябва да се научи, то да говори с вас. Когато му се случи нещо ново, без да знае как да реагира, да се обърне към вас, а не да бъде оставено да анализира само, защото детето няма изградена ценностна система, както очевидно и 90% от коментиращите тук, независимо от броя минуси, които ми поставите. Ако то не знае, че да биеш е лошо, няма причина да не го прави, особено когато вижда, че това дава желания резултат.Хора използвайте си главите...
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До OMGТова, което не ти е наред, че пожелаваш да загробиш цяла нация. Баш хрумка за поднасяне на малки деца.
61
0
 
4
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До Анонимен 65Не е достатъчно да не му посягаш, ами ида му обясниш, че агресията никога не е решение, че агресията поражда само агресия. Ако едно дете не знае, че агресията е нещо лошо, то няма как да я избягва, защото я вижда навсякъде около себе си, независимо от липсата и в семейната среда. То вижда някъде, че някой е постигнал даден резултат с бой и смята, че и то ще успее със същия начин. Прави го веднъж и се получава, следователно повтаря винаги, когато пожелае нещо. Това са деца...
60
1
 
0
 
! Отговори
ТТТ преди 9 години
До OMGНикой не говори за пребиване. Само твоят акъл е там, явно все в тая насока мислиш ти самият.
59
1
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Да ви разкажа една весела история. Когато бях малък, цяло лято прекарвах при баба и дядо. Там играехме с едно момче, ***, да го наречем за случая "Пенчо". Та, Пенчо беше беладжия и половина. Всеки ден правеше по някоя беля у тях. Майка му веднага казваше "като си дойде баща ти от работа, ще му кажа да те набие". Прибира се бащата, бой, бой, бой до посиняване. Два дни Пенчо не излиза от тях, целия син. На третия ден излезе, пак направи нещо лошо и пак бой... Ето ви я ползата от боя... никаква
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България не расте по-послушно поколение, като са забранени не само физическото насилие, но и острите забележки.
57
0
 
0
 
! Отговори
OMG преди 9 години
68 е отговор на 59 - писанието с мъдростта на народа.
56
2
 
3
 
! Отговори
Stefko88 преди 9 години
Едно време шо ой се ядеше по детските градини и аз съм патил в детската , като всички вас. Не искаш спиш и пречиш на лелките да пият кафенце?!?!?! оооо жална ти майка , влита някоя в спалното и ни почва без ред и *** чет!!! ха ха
55
1
 
4
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До АнонименВеднага ти отговарям - да по-лоши са. И какво значи - народа е казал? Дефинирай ми това понятие? Аз притежавам един голям сайт, в който утре ще напиша, че е супер важно да шамарите децата си преди лягане за да станат умни. Това го виждат 1 милион хора и го разказват на още 3 милиона. Третият във веригата, вече няма и представа от къде е дошла информацията, а четвъртия вече ще твърди, че "хората така казват". На 10-тия вече ще е научен факт произлизащ от мъдростта на народа...
54
0
 
1
 
! Отговори
do 63 преди 9 години
До АнонименЗначи не четеш какво ти пиша. Не на пребиването и ДА на шамарчетата по дупето. Ако това е як пердах, да ял съм го.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давам пример веднага. В Училище първокласници има едно момче пълничко, едно на майка и баща, никога не докосвано, което явно е свикнало всичко и всички да се съобразяват с него. Родителите на родителската среща изглеждаха доста заможни а учителката каза. Никога аз в практиката си не съм виждала такова дете. Пребива другите деца и то с такава злоба, жестокост и агресия а погледа му като на луд човек когато ги пребива. Родителите не можеха да повярват. Ама той е толкова добър и кротък.. никога не е удрян.