Обама иска да стимулира американския износ

Зове за нови правомощия за банка, която кредитира експортния бизнес
Обновена: 23 авг 2014 16:36 | 23 авг 2014 16:33, Екип на Bulgaria On Air
108
Обама иска да стимулира американския износ
Снимка: архив, Ройтерс

Американският президент Барак Обама призова Конгреса да даде нови правомощия на специалната банка, която дава кредити на експортно ориентирания бизнес в страната.

Държавният глава посочи успехите на американската индустрия в последното полугодие, в което бяха създадени почти 1,5 млн. нови работни места. По думите му тази инерция, водена от износа, трябва да бъде запазена на всяка цена.

Ние продаваме стоки, произведени в Америка, на останалата част на света повече отвсякога. Американският износ бележи връх в историята. Работихме много, за да отворим нови пазари за нашия бизнес. Миналата година 11 млн. нови работни места бяха създадени, благодарение на експорта, каза той.

За да ускорим процеса, Американската експортна банка трябва да бъде преупълномощена да изпълнява дейността си, допълни Обама.

По думите му Конгресът няма друг избор, защото тя помага на американските компании да направят следващата крачка и да направят малкия или средния си бизнес глобален. Още повече, че заплатите в експортно ориентираните фирми са с около 15% по-високи от тези, които оперират на вътрешния пазар.

Повече вижте във видеото на Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: САЩБарак ОбамаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обамафеновете какво произвеждат ако не е тайна?
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКой изнася ли? България отдавна не изнася, разбира се ...Но по-умните държави не спираха. Прочети за Полша, балтийските републики, Финландия, Норвегия. За Западна Европа да не говорим. Сега мястото им се заема изключително бързо от страните от БРИКС и Латинска Америка.Руският пазар е сред най-преференциалните в света и там всеки иска да продава ...
37
2
 
5
 
! Отговори
До американецо преди 9 години
Ти май все още живееш в 70-те на миналият век. Абсолютно всичко, което си написал вече не е вярно. Пак ще ти повторя ВЕЧЕ НЕ Е ВЯРНО. И в заключение ***.
36
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шустаковичкой ти изнася нещо за рашата, там още санкции трябват
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОпа-а-а, нещо май става а...?----------това дето става,на него да не сядаш...
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опа-а-а, нещо май става а...?
33
1
 
6
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
да, трябва, но понеже голяма част от производството бе аутсор(о)сирано в китай, сега ще трябва още по-голям натиск над еврото и европейците при преговорите за "свободната" зона на здрача. все пак войната в украйна не свърши особено голяма работа в полза на американския износ и ще трябва да се разработят други схеми с участието на фам. ротшилд и корп. напр. още бежанци от целево-обеднени региони... абе, вижте там... все ще измислите нещо, вие сте продуктивни в насока "правим пари от мръсотии".
32
1
 
2
 
! Отговори
Червен Глупендер преди 9 години
ЗакУех се!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
големи *** има в тая българия :)
30
4
 
3
 
! Отговори
до хуио преди 9 години
Доообре! Ама Уестингхаус е творение на Позитано, леко другарю, че тъпчеш опорните точки на Моника!
29
3
 
3
 
! Отговори
хулио преди 9 години
До до 34Да, Чернобилки. Това го знаеме.
28
7
 
4
 
! Отговори
американецо преди 9 години
А, докато пишех предния пост се сетих как навремето всеки петък бахме измъчвани с директно включване от Останкино да гледаме Время, руските-съветски новини и как след тях започваше някакъв безобразен руски филм! Дори такъв лаф имаше, "какъв филм ще дават довечера, хубав или съветски"!!! В същите тези години комунистите, в типичния за тях конспиративно-терористичен стил, на Бъдни Вечер и навръх Великден пускаха хубави американски филми, за да не ходят хората на църква! Какви хитреци само, а?
27
1
 
10
 
! Отговори
Любо преди 9 години
До Анонимен 5Не си прав, не си прав, друже! В една от веригите продават американско фъстъчено масло, ама никой не го купува, защото е гадно - лепне за небцето. За едни умници: Китай произвежда и изнася не само готови изделия, а и огромно количество електронни елементи. "Евтината" китайска работна ръка от години вече не се задоволява с купичка ориз - много мои блиизки ходиха в Китай и се връщаха потресени от прогреса там. От цялостния прогрес. И от усмихнатите, дружелюбни хора. Бъдещето е тяхно.
26
15
 
3
 
! Отговори
американецо c'd преди 9 години
А сега кажете вие *** какво изнасят Рашка джуджето Путин - нещо различно от това което могат да отрежат в гората или да изкопаят от недрата. А, освен Москвичите и тем подобните полу-каруци.
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето това е пример за политик . И в България политиците трябва да говорят по същият начин .
24
8
 
2
 
! Отговори
американецо c'd преди 9 години
Освен това благоприятния валутен курс долар -евро в последните 15 години благоприятства за бум на туристическата индустрия, Флорида, Хаваите, Колорадо и др. световни туристически дестинации за супер атрактивни за посетители от Западна Европа, Австралия, Канада и богати азиатци които идват на туризъм и оставят милиарди долари годишно, това съответно може да се класифицира като износ на туристически стоки и услуги.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДо 28:Няма нищо по-отвратително от *** като теб.Някъде да си прочел в поста на #18 думата "фалит".Ако драскаш повече глупости ще пратя IP-то на господаритети да ти удържат 30 стотинки за прекомерни глупости.-----------пращай го, аз за стотинки не работяиндия , китай , пфу... третия свят
22
10
 
3
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Америка изнася в широк спектър стопански промишлености - високотехнологични продукти и стоки, самолети, вертолети, автомобили, технологии, ноухау, пълен военно-технически комплекс, т. нар. Entertainment Industry - филми, сериали (колко вече генерации българи порастнаха със сагата на Рич и Стефани от Дързост и Красота), хранително-вкусова промишленост - като започнем с вината, всеки знае, че калифорнийските вина са едни от най-добрите в света, говеждо месо, отново най-доброто за Европа и Азия.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28:Няма нищо по-отвратително от *** като теб.Някъде да си прочел в поста на #18 думата "фалит".Ако драскаш повече глупости ще пратя IP-то на господаритети да ти удържат 30 стотинки за прекомерни глупости.
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 18Какво те кара да мислиш че майкрософт са пред фалит. Точно обратното за последното тримесечие са с рекордни печалби---------- а бе тва комуниста освен да лъже и да краде друго знае ли, всичко е с рекордни индекси на борсите, безработицата е под 10% , затрупани сме с работа а чугуна казва америка е пред фалит.аз на себе си ли да вярвам или на теб. в макдоналдс няма как да се открият 1.5 млн работни места , щото работните места там си бяха заети и преди.