Разпознаха екзекутора на Фоули

Според "Сънди таймс" главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари
Обновена: 24 авг 2014 13:21 | 24 авг 2014 13:21,
178
Разпознаха екзекутора на Фоули
Снимка:архив, БТА

Британските тайни служби МИ-5 и МИ-6 идентифицираха британския джихадист, заподозрян в жестокото убийство на американския журналист Джеймс Фоули в началото на седмицата, съобщи днес в. "Сънди таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Маскираният мъж с лондонско произношение, за когото се твърди, че е известен сред другарите си екстремисти като "Джихади Джон", бе показан в шокиращ видеозапис от обезглавяването на Фоули, разпространен миналата седмица от групировката "Ислямска държава".

Високопоставените правителствени източници, на които се позовава вестникът, не съобщават подробности, но главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари. Миналата година той напуснал луксозната си семейна къща за 1 млн. лири в Източен Лондон и вероятно заминал за Ирак. Неотдавна публикувал в Туитър снимка, на която държи отрязана глава. Външният министър на Великобритания Филип Хамънд, отговарящ и за тайните служби, заявява във вестника, че е "шокиран от факта", че "извършителят на жестокото убийство е израснал в Обединеното кралство". "Този човек е предал абсолютно всички британски ценности", изтъква министърът.

"Ето поредното потвърждение, че ислямският екстремизъм не е само проблем на Ирак или на Сирия. Ако терористите в тези страни не бъдат спрени, те скоро ще получат плацдарм, от който да атакуват западните държави", предупреждава Хамънд.

Във вторник "Ислямска държава" разпространи чрез интернета видео, показващо екзекуцията на Джеймс Фоули - опитен американски журналист, отразявал конфликтите в Либия и Сирия и изчезнал в Северозападна Сирия на 22 ноември 2012 г. Лицето на палача му е прикрито с маска, но на записа се чува, че той говори с акцента, характерен за лондонските предградия, напомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: УбиецДжеймс Фоули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
разпознаха Англичанина от Лондон
94
5
 
2
 
! Отговори
Терористи преди 9 години
Сръбските терористи избиха мирното население в Косово , означава че са Терористи
93
0
 
1
 
! Отговори
London4anin преди 9 години
6tom e s dokumenti zna4e e Angli4anin , sa6toto e s balgarski dokumenti to ozna4ava 4e e balgarin
92
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
До забавна история!Никак не е забавна историята. Къде е казано, че тоя е англичанин? Мюсюлмани живеят във Франция, Германия, България...но те не са нито французи, нито германци, нито българи. Все едно да твърдиш, че някой германски турчин е германец и е убил австриец. Или пък че някой български *** е убил сърбин, а френски алжирец е утрепал белгиец. ей затова и са много опасни подобни малцинства. Те не се чувстват приобщени.
91
2
 
5
 
! Отговори
забавна история! преди 9 години
Англичанин коли американец! А уж са съюзници и приятели.
90
0
 
2
 
! Отговори
езичник преди 9 години
за жалост ислямистите вече са в европа. и само чакат главните сили да нахлуят през турция. но те май вече нахлуха.
89
5
 
7
 
! Отговори
Сръбски терористи преди 9 години
Европа сащо си има Терористи , в Сърбия какви бяха по време на Косовската война
88
0
 
11
 
! Отговори
FBI преди 9 години
V tozi slu4ai Velikobritaniq podgotvq TERORISTI a posle vikat mi te Talibanite , da no ot London
87
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някакви 23 годишни пикльовци започнаха да се правят на вземащи и даващи живот и да колят живи хора. Простолюдието ни коли вече. Израелските интриги край нямат. Вижте какво ни докараха тъпите евреи.
86
5
 
9
 
! Отговори
До Мариан 44 преди 9 години
Ок, Мариане, но има и друга възможност: инсценировка, театро или както искаш го кажи. МИ-та и ЦРУ-та знаеш, разиграват варианти колкото си щеш - човешкият живот за тях не е от значение, само да им стане играта. Залагам 50/50 за инсценировка.
85
0
 
8
 
! Отговори
ставри преди 9 години
То там им е инкубатора.
84
4
 
9
 
! Отговори
До Мариан44 преди 9 години
Лекувай се драги, напът си да станеш, като Абдел-Маджид Абдел Бари.
83
27
 
13
 
! Отговори
Мариан44 преди 9 години
Само фашизоиди може да подкрепят и следват Запада(разбирай САЩ).Но минутите им изтичат :)
82
11
 
18
 
! Отговори
Мариан44 преди 9 години
Министърът-потресен от факта,че извършителят...е израснал във Великобритания!.. Аз пък не съм.Щатите и Великобритания са люпилня за терористи и всякакви подобни ***- припомнете си! Горепосоченият факт,както и всички действия на Запада са твърде нечистоплътни/няма нищо случайно!Затова не се потрисайте,моля, нощта на театрите още не е дошла!И какво още ни чака като следствие идиотската политика на Запада-не ми се мисли...Само фашизоиди може да подкрепят и следват Запада(разбирай САЩ).
81
3
 
32
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Британците да продължават да се плашат от българо- румънската инвазия на работници и да не им пука за арабеските, които са ги превзели. Все пак нашите кандидат - бачкатори са страшни!!
80
8
 
4
 
! Отговори
УУ преди 9 години
ПОРЕДНАТА ЛЪЖА..
79
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Shte plachite za oniq s sinite ochi, sresaniq na zad, s prosharenata kosa! Az shte glasuvam za nego makar che go narichate efendi! Moje i da e, moje i da nee, no vapreki tova shte glasuvam za nego!
78
2
 
7
 
! Отговори
Кажете на преди 9 години
Кажете на Обама, че му отива на гости....................................................РЯЗ..................................................
77
12
 
14
 
! Отговори
циника преди 9 години
Хубаво ни казаха името му, сега да му кажат и чина в МИ-5 или ЦРУ...
76
4
 
5
 
! Отговори
хайде стига преди 9 години
сте плашили хората по форумите.