Разпознаха екзекутора на Фоули

Според "Сънди таймс" главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари
Обновена: 24 авг 2014 13:21 | 24 авг 2014 13:21,
178
Разпознаха екзекутора на Фоули
Снимка:архив, БТА

Британските тайни служби МИ-5 и МИ-6 идентифицираха британския джихадист, заподозрян в жестокото убийство на американския журналист Джеймс Фоули в началото на седмицата, съобщи днес в. "Сънди таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Маскираният мъж с лондонско произношение, за когото се твърди, че е известен сред другарите си екстремисти като "Джихади Джон", бе показан в шокиращ видеозапис от обезглавяването на Фоули, разпространен миналата седмица от групировката "Ислямска държава".

Високопоставените правителствени източници, на които се позовава вестникът, не съобщават подробности, но главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари. Миналата година той напуснал луксозната си семейна къща за 1 млн. лири в Източен Лондон и вероятно заминал за Ирак. Неотдавна публикувал в Туитър снимка, на която държи отрязана глава. Външният министър на Великобритания Филип Хамънд, отговарящ и за тайните служби, заявява във вестника, че е "шокиран от факта", че "извършителят на жестокото убийство е израснал в Обединеното кралство". "Този човек е предал абсолютно всички британски ценности", изтъква министърът.

"Ето поредното потвърждение, че ислямският екстремизъм не е само проблем на Ирак или на Сирия. Ако терористите в тези страни не бъдат спрени, те скоро ще получат плацдарм, от който да атакуват западните държави", предупреждава Хамънд.

Във вторник "Ислямска държава" разпространи чрез интернета видео, показващо екзекуцията на Джеймс Фоули - опитен американски журналист, отразявал конфликтите в Либия и Сирия и изчезнал в Северозападна Сирия на 22 ноември 2012 г. Лицето на палача му е прикрито с маска, но на записа се чува, че той говори с акцента, характерен за лондонските предградия, напомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: УбиецДжеймс Фоули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Това Е "сайта" на ве.узунова
74
1
 
13
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Исляма е чиста ерес на христианството , което пък е ерес на юдеизма ! Исляма в момента е като комунизма една утопична идеология , която се използва от престъпници за завладяване на държави и народи . Иначе , ако сравним и трите религии няма разлика в основните неща - един бог , ад , рай , ангели , дявол/сатана... На практика какво носи исляма на народите където властва само мизерия и убийства , като изключим страните с петрол и донякъде Турция заради ограничаването точно на исляма от Ататюрк !
73
0
 
1
 
! Отговори
Койот преди 9 години
До BorokaBoroka, ти си по-болен и от тоя нинджа на снимката
72
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пустинен пейзаж на снимката ми се струва много познат....не беше ли същия който се вижда и във видеото на НАСА с кацането на Луната ??
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Znaete li tozi islamias Abdel-madjit kakvo kaza na Obama? - He jalete nashite deca, zashtoto i nie niama da pojalim vashite! Niakoi da se seshta koi e glupaka tuk ? Ben laden sashto e bil sladko bebe i milo detence. Nali taka ?
70
21
 
5
 
! Отговори
Ве.Узунов преди 9 години
Аз и приятелят ми, който наскоро прие исляма, скоро ще встъпим в щастлив брак.
69
13
 
11
 
! Отговори
Провокация преди 9 години
Пак постановки - защо мислите, че убиеца не е главорез от Blackwater ? Aми ако изобщо не е мюсюлманин, а се цели настройване против тях ?
68
3
 
28
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
До 83В България има много повече мюсюлмани отколкото в Англия като % от населението. Докато в Англия мюсюлманите са едва 5% от населението в България те са около 23% или около 1.6 милиона, като от тях сред тях има 800 хил. турчеещи роми. България е страната с най-много мюсюлмани в ЕС на глава от населението.
67
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
az izob6to ne vqrvam na tova video
66
72
 
3
 
! Отговори
Ве.Узунов преди 9 години
Най чистата религия е исляма. А хрисиянството е религията на глупаците. Ходят на църкви само да се покажат и направят на важни.
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е разликата, българите пък ги обират.
64
1
 
49
 
! Отговори
До 58 преди 9 години
Много си прав! Живея близо до ислямския център в Люишъм, там дето са ходили тия ***, дето заклаха войника ....Не мога да разбера тия англичани, големи ядове ще берат с тия всички тарамбуки....Квартала ми е 50/50 бели-черни, цял ден черните седят по дворовете и улиците, всеки ден барбекюта, а белите бачкаме от тъмно до тъмно. Сбъркана държава....Тепърва идва тяхното, споко....
63
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ще каже ония *** Фараж?Колко глави отрязаха българи и румънци? Колко?
62
2
 
10
 
! Отговори
rwalist преди 9 години
До GogZa islama jivota niama nikakva stoinost. Maja si pravi kefa a neshto narecheno jena koeto e prinadlejnost na maja i ne e schitano za chovek rajda deca.Tam kadeto maikata, jenata ne se schita za chovek, a dava jivot. tozi jivot niama nikakva stoinost.Spored men takiva hora ne im se polaga da dishat vazduha na tazi zemia.Ben Laden. Boko Haram i tezi ot IDIL sa bili malki i sladki bebeta sled koeto mili dechica.S izliama se vodi voina dokato e bebe. ne kato porastne i zapochne da ubiva
61
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ве.УзуновСега си узун ама да не станеш и ти скоро баш олмадан *** с ***. Чети си корана, дишай лепило и не се прай на умен.
60
3
 
22
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Хамънд бил шокиран от факта че този човек е израстнал в Обединеното кралство. Ами да се замисли когато излезе от шока, дали е предал ценностите на Обединеното царство или просто никога не е имал достъп до тези ценности.
59
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте ги тези *** как колят и после пак ревете за стотиците хиляди деца избити от американските рактети. Тези деца са били бъдещи терористи както тоя. Даже Маделин Олбрайт държавния секретар на САЩ тогава зяви по CNN, че убийството на тези деца и тези жертви са оправдани в името на демокрацията и мисията на Америка.
58
3
 
11
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Според английската преса този терорист е 24 годишен, а не 23 и от Западен Лондон, а не от Източен. Сменете преводача с някой по читав.
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нали ги събирахте там такива от алжир,от африка от къде ли ненали източноевропейците бяха дяволасамо че сега-РЕЛИГИЯТА Е ВОДЕЩА,А НЕ "ЗАПЛАХАТА" ОТ КОМУНИЗМАНАЛИ ПРОМИХТЕ МОЗЪКА НА ВСИЧКИ,ЧЕ БИВШИТЕ КОМ.СТРАНИ СА ОПАСНИКЪДЕ Е ТОЯ ФАРАЖ СЕГА???????
56
5
 
6
 
! Отговори
Gog преди 9 години
Кръстен християнин съм, но не съм вярващ. По-скоро се определям като атеист.Силно ме притесняват събитията, които напоследък се случват - Ебола, краен ислямизъм, Русия срещу ЕС и Америка, Палестина - Израел. Каква стойност има животът напоследък? По-ценен ли е животът на американския журналист от този на жестоко убитото пеленаче и вайка ме, само за това, че са палестинци.Не посявайте нетърпимост към мюсулманите - те са злото, за което се говори и пише, макар да използват шалвари и дълги имена.