Разпознаха екзекутора на Фоули

Според "Сънди таймс" главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари
Обновена: 24 авг 2014 13:21 | 24 авг 2014 13:21,
178
Разпознаха екзекутора на Фоули
Снимка:архив, БТА

Британските тайни служби МИ-5 и МИ-6 идентифицираха британския джихадист, заподозрян в жестокото убийство на американския журналист Джеймс Фоули в началото на седмицата, съобщи днес в. "Сънди таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Маскираният мъж с лондонско произношение, за когото се твърди, че е известен сред другарите си екстремисти като "Джихади Джон", бе показан в шокиращ видеозапис от обезглавяването на Фоули, разпространен миналата седмица от групировката "Ислямска държава".

Високопоставените правителствени източници, на които се позовава вестникът, не съобщават подробности, но главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари. Миналата година той напуснал луксозната си семейна къща за 1 млн. лири в Източен Лондон и вероятно заминал за Ирак. Неотдавна публикувал в Туитър снимка, на която държи отрязана глава. Външният министър на Великобритания Филип Хамънд, отговарящ и за тайните служби, заявява във вестника, че е "шокиран от факта", че "извършителят на жестокото убийство е израснал в Обединеното кралство". "Този човек е предал абсолютно всички британски ценности", изтъква министърът.

"Ето поредното потвърждение, че ислямският екстремизъм не е само проблем на Ирак или на Сирия. Ако терористите в тези страни не бъдат спрени, те скоро ще получат плацдарм, от който да атакуват западните държави", предупреждава Хамънд.

Във вторник "Ислямска държава" разпространи чрез интернета видео, показващо екзекуцията на Джеймс Фоули - опитен американски журналист, отразявал конфликтите в Либия и Сирия и изчезнал в Северозападна Сирия на 22 ноември 2012 г. Лицето на палача му е прикрито с маска, но на записа се чува, че той говори с акцента, характерен за лондонските предградия, напомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: УбиецДжеймс Фоули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ве.Узунов *** ***, в моя дом най-важната книга е Библията! Каур си ти по съзнание и манталитет и по-леко със заканите, да не видиш горния!
54
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни диваци! Колко човека може да убиеш с един нож? Един цивилизован хай-тек американски войник без да става от компа в командния център само за няколко минути с клавиатурата изпържва с управляеми ракети поне 10 хиляди мюсюлмански чавета бъдещи тероридти като тоя.
53
6
 
29
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Нали уж проблемът беше с българите и румънците в Англия? Какво стана то?
52
37
 
4
 
! Отговори
Ве.Узунов преди 9 години
Това си го заслужават всички неверници. Каурите да се замислят.Най-важната книга в един дом е корана.
51
8
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
Плюя на всичко съветско , руско и комунистическо.*************************************************А тука в статията се пише за това което е в Англия, което не е руско и комунистическо. Само гадно ислямистко.... Dzagalite da se zanimavat s teb.
50
3
 
12
 
! Отговори
* преди 9 години
Така , а да си чувал и чел 55 кой е бомбардирал София , кой е разпръсквал играчки-бомби и т.н.
49
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УБИЙСТВОТО НА ДАЯНА ПО ХУМАННО ЛИ БЕШЕ ? СЪЩАТА ГАВРА,СЪЩАТА ПРОПАГАНДА,КОЛКО ДЕЦА И ЖЕНИ ИЗБИВАТ БЕЛИТЕ,ВОЙНИТЕ НЕ ТРЪГНАХА ОТ МЮСЮЛМАНСКИЯТ СВЯТ А ОТ ЛАКОМИЯТ ТАКА НАРЕЧЕН БЯЛ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ,НО ДА НЕ ГИ МИСЛИМ ТЕЗИ,ТЕ ЗНАЯТ КАК ДА СЕ ОПРАВЯТ И ПАЗАТ,ДА МУ МИСЛИ БЪЛГАРИЯ
48
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плюя на всичко съветско , руско и комунистическо.
47
2
 
36
 
! Отговори
с. преди 9 години
Ами мога да кажа,че омразата е посята още преди време!Наскоро нали едни подобни *** заклаха като куче невъоръжен британски военен в Лондон!Наистина е тъпо,че правят нас и румънците на маймуни,а безпроблемно приемат такива чалмосани ***!
46
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки който пропагандира комунизъм трябва да лежи в затвора да живот. България не трябва да позволява на тая *** свинска антибългарска *** да се разхожда сред хората.
45
2
 
13
 
! Отговори
Така преди 9 години
Омразата вече е посята .Сега се очакват доброволци да се бият срещу ислямистите.
44
13
 
17
 
! Отговори
с. преди 9 години
Аз като кореняк-софиянец съм слушал достатъчно какво е ставало по мазетата на Славянска беседа и как са изхвърлили няколко души от последния етаж на сградата на МВР на Лъвов мост!Да не говорим за свинщините из лагерите и с какъв терор е наложен болшевизма и как са смачкани горяните!Между другото любимият ви паметник на червената армия в центъра на София е издигнат в чест на окончателната победа над горяните и е обида за всеки нормално мислещ българин и патриот рубладжии безродни!
43
4
 
10
 
! Отговори
* преди 9 години
Ах , шокиран бил !?... Аз пък не съм , точно това са британските ценности ...Може да е шокиран само от факта колко добре се е изучил 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е война, която си създадоха сами.Не вярвайте на никого, и знайте че, който нож вади от нож умира!
41
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Този човек е предал абсолютно всички британски ценности"Вие англичаните не знаехте ли, че мюсюлманин европейски ценности не приема?И затова ли унижавате и гоните българите и румънците от циганизирания ви остров, защото няма да приемат британските ви ценности?Ха вкарвайте си все повече мюсюлмани и очаквайте да станат европейци!
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Царица Йоана в своите Спомени посочва, че комунистическият терор след 9 септември 1944 г. достигнал чудовищни измерения: Арестите следваха ден и нощ: селяни от селата, държавни чиновници без вина, богати търговци, професори, офицери на служба или в оставка, журналисти, свещеници, представители на всякакви идейни течения и така нататък. Някои плащаха значителни суми, за да получат свобода, но биваха залавяни отново след няколко дни и ликвидирани.
39
11
 
18
 
! Отговори
с. преди 9 години
Много смело е да убиеш невъоръжен фотограф!*** ще си платят така или иначе!Смешно ми е как червената *** пляска минуси като полудяла на постовете за убийствата на комунистическите *** в лагерите!А колкото и да плякате минуси червена русофилистична *** няма как да отречете факта,че съветските ви приятелчета завличат златния резерв на България в СССР под предлог,че сградата на БНБ не издържала на ядрен удар и повече не виждаме златото си никога!Безродна *** сте!
38
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A знаете ли колко са жертвите на комунизма - над 100 милиона са избили комунистите. В българските комунистически лагери са избити милиони след 9 септември 1944 години и са хранели прасетата с труповете им - слагали са ги в чували и са *** хвърляли на прасетата- Комунизъм = Фашизъм - факт. Затова България избра евроатланическите ценности и либералния капитализъм. Никога повече комунизъм!
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 10.09.1944 г. в село Долни Лозен, Софийско, войнишки комунистически комитет сваля от пилона националния трико-льор и издига червено знаме. Батарейният командир поручик Георги Дървингов заповядва да се свали комунистическия флаг и издигне отново трибагреникът. Разстрелян е на място.
36
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Жива верига трябва да направим, но не на жълтите павета, а на границата с Турция, за да не допускаме повече "бежанци"! А тези, които са вече тук да бъдат екстрадирани, до един!