Пребиха руски политик и издател

Шлосберг публикувал материал за смъртта на руски военни в Украйна
31 авг 2014 09:07, Анисия Иванова
175
Пребиха руски политик и издател
Снимка: Reuters

Руски политик и издател беше пребит, след като публикува в един от вестниците си информация за тайнствено погребение на двама руски военни, които може би са загинали в сражения в Украйна, предаде Ройтерс.

Лев Шлосберг е представител на опозиционната руска партия "Яблоко" в градския съвет на северозападния руски град Псков. В един от издаваните от Шлосберг вестници се появи по-рано тази седмица журналистическо разследване относно смъртта на двама парашутисти от Псков, погребани неотдавна. В статията имаше редица доказателства, навеждащи на мисълта, че руските военни може да са загинали в сражения в Украйна. Това противоречи на официалните изявления на Кремъл, че Русия не участва в украинската война.

Още по темата

Новината във вестника, издаван от Шлосберг, породи интереса на чужди репортери. Журналист от Ройтерс се опита да посети гробището в Псков, където са погребани двамата парашутисти, но беше спрян на входа и заплашен от двама млади мъже с бръснати глави.

В петък вечер самият Шлосберг бил нападнат в гръб от неизвестни лица, когато се приближавал към дома си в Псков. Още след първия удар, политикът и издател изгубил съзнание.

"Очевидно после те са продължили да ме бият и накрая са избягали", разказа Шлосберг. Лекари му казали, че ще се възстановява 10 дни от побоя. Кметът на Псков нареди разследване на нападението. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
79Те вече сa сред нaс и се увеличaвaт с всеки изминaл ден. Ще ни изколят и нaс и европейците. Блaгодaрностите към сaщ и пуделите им в ек. До 50 години християнскa европa ще е сaмо в историятa. Тук ще е цигaнистaн.
53
3
 
1
 
! Отговори
мда преди 9 години
До Либераст"*" са превърнали пустинята в градина. И защитават земята си с цената на всичко от заобикалящите ги отвсякъде ***. Понеже варварите като теб (като ВАС!) умират от мерак да се из*ат на метеното и да отрежат някоя и друга глава. И после да се перчат с нея...
52
10
 
7
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
В Русия има само "зависимая газета"Русия морга за журналисти.Откакто бившият офицер от КГБ Путин пое властта през март 2000 г., в Русия бяха убити поне 20 журналисти и само няколко от тези престъпления са разкрити. Неслучайно Международната неправителствена организация "Репортери без граници" редовно критикува Русия за погазването на свободата на словото.Общо 110 журналисти са били убити през 2009 г., което е рекордно висок брой за последните десет години. Това сочи докладът "Преглед на свободата на печата в света" на Международния медиен институт ММИ във Виена.
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре се навършват 75 години от нахлуването на Путин, пардон - Хитлер в Украйна, парддон - Полша !
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
76.Не живея в България и съжалявам , че съсипахте тази държава . Обезлюдява и ще приемате " мнимите бежанци - мюсолмани ". В скоро време ще ви докарат и джихадистите от Сирия ( като изстрадали сирийски бежанци ) през Турция - България , защото Англия няма да ги приеме обратно
49
7
 
5
 
! Отговори
ти преди 9 години
До БиБиИскаш да триеш Америка от лицето на земята? Ти от кои си - от Алкайда, от ИДИЛ или просто си муджахидин с бухнати ***?
48
13
 
8
 
! Отговори
az преди 9 години
С всеки изминал ден Русия все повече заприличва на нацистка Германия. Задушава се свободното слово, анексират се чужди територии (под предлог защита на местното население и с исторически аргументи разбира се, също както Хитлер правеше!) и най-голямата прилика - задължително САЩ и евреите да са виновни за всичко!Този филм сме го гледали всички и знаем как свърши - Германия в момента е едно от най-кротките писенца.Но се чудя на Путин, който е образован човек, КГБ-ец... накъде е тръгнал?
47
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И нa кой му пукa зa някaквa кирливa пaртийкa в Русия.Тези от ябълкaтa сa нещо кaто нaшите бaрековци. ***, които огромното мнозинство руснaци ненaвиждaт. Някaкъв продaжник бил нaбит. Голям прaз.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говоря за 2 различни неща ! Къде се настанява САЩ - нещо не схващаш ( Ирак. , Либия ), там България не изнася повече нищо !
45
7
 
9
 
! Отговори
От САЩ преди 9 години
59. САЩСлед 25 години не остана нито едно производство в България ??България си ги унищожи , а Чехия , Финландия и Германия , взеха тези производства и българските пазари !Със всяка една война на САЩ , България губи пазар . Там се настанява САЩ.
44
5
 
7
 
! Отговори
Marxist преди 9 години
Да се радва, че само са го били. За народни предатели има по-големи наказания. Толкова ли е зор да пише такива неща, тц тц тц, ***.
43
5
 
12
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
Народът го е пребил. В Луганск укросите удариха сграда с НУРС-ове, откъснати крака, глави...А тук набили някакъв ***, голям праз! Танов стана пак шеф на митниците, "умните и красивите" нещо се покриха.Боли ме жилетката, вий си ги избирате!
42
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
садизма насилието жестокоста са вродени и присъщи на руснака. руското общество високо цени те3зи т.н. качества. на албена гледах как руски деца с удоволствие измъчваха малко коте. отстрани две германчета ги гледаха в почуда.
41
13
 
5
 
! Отговори
Flado преди 9 години
Тея със ***, американските агенти, братушки, провокатори, еврей и травестити ги обяснете на Политковская.
40
20
 
15
 
! Отговори
САЩ преди 9 години
Само бой по Руския червен ***,който 100 години се е впил и не случайно цяла източна Европа още ближе рани от Руския камшик,а държави като България,Румъния,Украйна който са били много зависими с Русия ще си останат бедни,нещасти и изчезващи
39
1
 
3
 
! Отговори
Пондьо преди 9 години
До 40Той може да е всякакъв, но ти определено си ***!
38
16
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Еврогейците са забравили, че русите, колкото могат да са добри и верни приятели, мине ли се чертата стават свирепи като сибирски тигри и бият до дупка, а после я трамбоват отгоре!
37
0
 
0
 
! Отговори
Агностик преди 9 години
До следствието "сдържам" се, миличък!
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Сорос и предателите от неговото "Яблоко" им трябва въже, не бой.
35
14
 
10
 
! Отговори
Засега преди 9 години
Засега само в Русия, а по-късно и в България. На предателите това им е малко...