Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!

Шойгу: Катастрофата е във въздушното им пространство
10 сеп 2014 16:04, Анисия Иванова
153
Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Снимка Reuters

Украйна е изцяло отговорна за свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет МН17, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ДПА.

Още по темата
"Катастрофата е станала във въздушното пространство на Украйна, която носи цялата отговорност за случилото се", заяви Шойгу на среща в Москва с малайзийския си колега Хишамудин бин Тун Хюсейн.

Трагедията можеше да бъде избегната, ако Украйна не бе решила да използва въоръжените си сили да решава вътрешни проблеми, допълни Шойгу.

Това бе първият коментар на представител на руското правителство, след като вчера Холандия публикува предварителен доклад за катастрофата.

Хюсейн благодари на Русия за съдействието в разследването на катастрофата на малайзийския Боинг, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Аз съм тук също, за да установя тясно сътрудничество и да поискам вашия съвет какви по-нататъшни мерки и стъпки да предприемем, за да възтържествува справедливостта", каза Хюсейн, обръщайки се към руския си колега.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Берлин отново преди 9 години
до брейОооо... ама аз нямах представа, че си ***. Да, прочетох за трансподерчрто и за радарчето, и за самолетчето. Ти обаче явно не четеш или нямаш капацитет да вникнеш в това, което четеш. Айде, лека и доходна!
62
8
 
3
 
! Отговори
Берлин до брей преди 9 години
А ти как обясняваш факта, че самолетът е свален над територия, контролирана от руснаците?
61
2
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Ми не, в този ден не са свалили Ан-26. Ако бяха - щяха да дигат пара до небето, а Стрелков нямаше да трие статуси като ***.
60
1
 
1
 
! Отговори
Berlin до Щутгарт преди 9 години
Аз не разбирам какъв е проблемът, че Ан-26 не може да се качи на 10 км. Това бречи на Бук-а да го удари или какво?!
59
2
 
2
 
! Отговори
Берлин до брей преди 9 години
Не ставай смешен! Стрелков го писа не само в "Туитър", но и в руския "В контакте", както и в още няколко мрежи. Плюс това го писа 10 минути след попадението. В профили, които не са регистрирани току-що. А да не забравяме и, че той никога не е отричал това. Просто не го споменават. :)))ПП Както е и обществена тайна, че самолетът е свален над територия, контролирана от окупаторите.
58
1
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
единственият проблем в акцията по свалянето на самолета явно е бил не особено кадърното изпълнение, поради което и пропагандата не може да си развие тезата до конкретно обвинение на руснаците и остана само с първоначалните плюнки.Но и това не е чак такъв проблем.Живеем във време на огромни и бързи информационни потоци и хората бързо забравят случилото се вчера. Важното е да излъжеш на момента и да се хване "общестевното мнение".После и да се разбере истината,вече има по-актуални събития.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
. I SSega SVOBODNO OSSUSTESSTVAVAT SSvoite SSATANINSSKI - PODLI PLANOVE... 2014-2016 god. IADRENA III - TA SSVETOVNA VOIINA... Vanga kazva :2016 - Evropa e SSTUDENA i BEZLIUDNA, Himichesski DUZZDOVE, Rak i IAZVI na Kozzata, GLAD-2016-2018... KOGATO PADNE SSiria, TOGAVA CHAKAIITE GOLAMATA VOIINA...
56
2
 
5
 
! Отговори
Щутгарт преди 9 години
До кючук истанбул. Човека ти казва, че АН-26 има по нисък таван на полета ти пак носиш вода от девет кладенеца. За вас *** американски има точни думи. Коне с капаци.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PREDIZVIKVANE na GLOBALNA KATASSTROFA chrez IADRENO ORUZZIE, PREDIZVIKVANE na VULKANI, ZEMETRESSENIA, VALNI - ZZUNAMI 100 - 200 do 300 - 500 Metra VISSOKI, chrez VZRIVIAVANE na IADRENI ZARIADI na OKEANSSKOTO i MORSSKOTO DUNO i vav VULKANICHNI ZONI... ILUMINATITE ssa PODKUPILI Burokrati i Politizzi v USA, EU, RUSSIA, KITAII, INDIA, IAPONIA, Israel, Turzzia, AZIA, AMERIKA, AFRIKA... I SSega SVOBODNO OSSUSTESSTVAVAT SSvoite SSATANINSSKI - PODLI PLANOVE... 2014-2016 god. IADRENA III - TA SSVETOVNA VOIINA... Vanga kazva :2016 - Evropa e SSTUDENA i BEZLIUDNA, Himichesski DUZZDOVE, Rak i IAZVI na Ko
54
0
 
6
 
! Отговори
циника преди 9 години
Американците след свалянето на самолета се държаха точно като виновни - започнаха с бързи и целенасочени обвинения, така както се прави, когато си очаквал дадено събитие и си подготвен предварително как да се възползваш от него впоследствие. Затова Кери напарви пресконференция на следващия ден сутринта! Руснаците действаха по начин, който издава че не са били наясно с истината в началото и затова два-три дена събираха инфо и чак след това направиха пресконференция.
53
1
 
4
 
! Отговори
циника преди 9 години
не знам какво е казал Путин на следващия ден и едва ли е казал. Руснаците в първите два-три дена не казаха нищо.После направиха пресконференция на която показаха определени неща и зададоха определени въпроси, на които и досега не сме чули отговори. Американците още на следващия ден започнаха с обвинения,твърдейки че имат неопровержими доказателства, които така и не видяхме.
52
1
 
3
 
! Отговори
руския тероризъм преди 9 години
атентатът в църквата Света Неделя в София, извършен на 16 април 1925 година.Той е организиран от комунистическата партия в България в сътрудничество с Извънредната комисия (ЧК) на съветската болшевишка партия с цел да се унищожи българския политически елит.Днес, когато към травмата на поляците от масовото избиване на 22 хиляди полски офицери и интелектуалци в горите край Катин от руските НКВД, се прибави и трагедията на самолетната катастрофа, отнела значителна част от полския елит,
51
2
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
напротив, украинците имаха полза и то очевидна.Свалянето на самолета изигра ключова роля в информационната война. За първи път бе дръпната дълбоко емоционалната струна на европейците и беше изградена подходящата медийно-обществена среда,за да се изгради що годе единна политическа позиция на ЕС.Бяха наложени и санкции,които за първи път не бяха със символичен характер.Да не говорим,че именно в онзи момент и украинската армия постигна най-големите си успехи,възползвайки се от натиска върху опълчен
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Hehehe, dano poviarva nqkoi
49
1
 
1
 
! Отговори
Берлин до брей преди 9 години
Аз нищо не казвам. Само цитирам какво казва Игор Стрелков. :)
48
2
 
9
 
! Отговори
циника преди 9 години
62, остинчо, ти си мегаглупав човек!какво ме занимаваш с Бургас, бе! Че той и оня откачалник русофоб - *** твърди точно под тази статия, че това било дело на израелските служби. Разберете се помежду си кой какво е издвършил.Факт е, че по случая със самолета няма ФАКТИ, които да доказват, че опълченците са го свалили.Факт е, че от свалянето на този самолет украинците имаха огромна полза. Другото са бълнувания на хора с деформирана менталност като теб!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 55Това ли е отговора ти на въпроса, консуматоре на кравешки питки?
46
8
 
5
 
! Отговори
демократ преди 9 години
КГБ и Русия имат добър опит със свалянето на пътнически самолет.Как майсторски свалиха полската делегация с Президента Качински тръгнали да почетат жертвите на руските зверства в Катин.
45
1
 
7
 
! Отговори
Де-жа-вю преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ-Района беше обстрелван от Укр. армия-поразрови се из нета-през цялото време фашистите от правителството отказваха достъп, а бомбеха...Между другото, какво стана с испанския диспечер, който каза някои истини за изтребители около самолета?Какво правеха системите БУК/27бр/ на фашистите в района на падането?Накрая-една система БУК се състои от общо между 10 и 15 камаза оборудване/локаторни станции, оборудване,антени/?Бараката на Обама да даде сат. снимки!
44
6
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Хаха... чува ли се този монголоид?! Каква украинска територия, самолетът е свален над завзетата от руския окупатор измислена република. Плюс това, веднага след катастрофата, шефчето им Игор Стрелков се похвали в няколко социални мрежи, че са свалили украински военен Ан-26. "В районе Тореза только что сбили самолет Ан-26, валяется где-то за шахтой Прогресс. Предупреждали же - не летать в "нашем небе". Плюс това в момента в Русия има информационно затъмнение по въпроса.