Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!

Шойгу: Катастрофата е във въздушното им пространство
10 сеп 2014 16:04, Анисия Иванова
153
Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Снимка Reuters

Украйна е изцяло отговорна за свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет МН17, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ДПА.

Още по темата
"Катастрофата е станала във въздушното пространство на Украйна, която носи цялата отговорност за случилото се", заяви Шойгу на среща в Москва с малайзийския си колега Хишамудин бин Тун Хюсейн.

Трагедията можеше да бъде избегната, ако Украйна не бе решила да използва въоръжените си сили да решава вътрешни проблеми, допълни Шойгу.

Това бе първият коментар на представител на руското правителство, след като вчера Холандия публикува предварителен доклад за катастрофата.

Хюсейн благодари на Русия за съдействието в разследването на катастрофата на малайзийския Боинг, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Аз съм тук също, за да установя тясно сътрудничество и да поискам вашия съвет какви по-нататъшни мерки и стъпки да предприемем, за да възтържествува справедливостта", каза Хюсейн, обръщайки се към руския си колега.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
14
 
! Отговори
циника преди 9 години
Остин Пауърс, ако утре Петърчо счупи с камък прозореца на първия етаж, това означава ли, че вдругиден ако бъде счупен прозореца на 5-ия етаж, то петърчо пак е виновен , без значение какви са фактите?А бе, всички ли русофоби сте с умствени девиации?
42
15
 
7
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Сепаратистите проглушиха ушите на целия свят когато свалиха два Ан-26 на Украинската армия от 6500м височина. Всички комунистически *** от този форум се надпреварваха кой по-първи да цунка *** на Кремълското джудже.Естествено след инцидента със Малазийския самолет сепаратистите ги хвана амнезията - нямали такива възможности. Признайте си без бой да не става чичо Сам лош.
41
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия и ИДИЛ не се различават по абсолютно нищо. И двете са вредни и трябва да се унищожат. Добре че САЩ се грижи за справедливостта в света и чистотата от всякакви ***.
40
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ясно че русия е свалила самолета и изпратените от Путин терористи с изстреляна ракета Бук. Експертите изнесоха доказателства как самолета е ударен отпред което е знак че е пресрещнат от ракета а не е настигнат от такава на украински изтребител. Вече всичко е ясно !
39
4
 
21
 
! Отговори
yan преди 9 години
Последното изречение казва всичко. Малайзиецът очаква справедливост от Русия, защото западът го притиска и знае, че на тях не може да се разчита.
38
2
 
13
 
! Отговори
до щерев преди 9 години
На всички също им е ясно колко гънки има в твоята глава..
37
22
 
6
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
На всички е ясно че Русия се е превърнала в терористична държава.Всички доказателства водят до Кремъл:Разговорите с руските терористи Украйна,руските военни отпускари дни наред свалят украински самолети защо да не свалят и един с невинни,алкохолизма и амнезията са присъщи на руския солдат,контролираната територия е подвластна на руските терористи.
36
2
 
16
 
! Отговори
#$% преди 9 години
Така е! Нямат никаква чест да признаят и сочат ту към Русия, ту към бунтовниците.. голяма смрад:-(
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а каква ли ще е позицията сега на малаизия и холандия към украина/ може би ще кажат че лично путин е управлявал руски истребител които е навлязал в украинското въздушно пространство и ще трябва да го изправят пред международен съд а на русия да се наложат нови санкции/ а критърсите от сащ мълчат, оная заспала шун..а псахи що не излезе сега и да направи изявления,долна свлоч
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко от 2м биеше тъпана, че имал неопровержими доказателства кой е свалил самолета/сепаратистите демек/.Сега и черните кутии на самолета му дадоха.Кам ги доказателствата?Що мълчи като пръднал и се занимава с примирия/замазва нещата демек/.
33
10
 
3
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Представям си квиченето на комунистическите *** след като Интерпол публикува имената на издирваните лица. Да не се окаже че и този *** от снимката е във списъка.
32
1
 
8
 
! Отговори
yan преди 9 години
*** си призна, че е от Анадола-та. Сега трябва и Странджата да си признае от кой аул е дошъл.
31
4
 
33
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 години
Кабината на Боинга е поразена от 30 мм снаряди изстреляни от Су 27. Затова Запада тъжно мълчи. Опълченците нямат авиация.
30
0
 
4
 
! Отговори
циника преди 9 години
38, така е, на това му се казва косвена логика. И в случая, ние които нямаме никакъв достъп до доказателствата /ако изобщо ги има/ можем единствено на нея да се опрем.
29
1
 
18
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
UKRAINA E VINOVNA ZA SVALIANETO NA CIVILEN SAMOLETA.KAK STE OPRAVDAIAT SEGA ISTERIATA S/U RUSIA.
28
2
 
27
 
! Отговори
Пян Гъ преди 9 години
Глейте ся: когато има някаква мистериозна акция и не е ясно кой точно е виновен, се прилага принципа qui bene? ("кой има полза"), за да се види кой е най-близо до инцидента. Кой? Без да съм русофил, ви казвам, че Русия няма никакъв интерес от пътнически самолет, свален с руска ракета или руски изстребители. Никакъв. Европейците са *утьовци - остават Украйна и Отвъдокеанския брат. Не е толкова сложно. Друг въпрос е дали може да се докаже.
27
1
 
6
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Отказвам да водя спор с радио точки.Това ми нареди разума.Сега да си чешем езиците кои ,защо и как няма смисъл.Ние тука от компютара няма да можем да го рещим.
26
1
 
25
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Спомняте ли си за невероятните оръжия за масово поразяване на Садам Хюсеин -повод да бъде доведен Ирак до днешното състояние ? Мисля ,че свалянето на малайзийския самолет е продължение на това мислене /повод за обвинения и намеса/ Нещата да ви напомнят за украински "Ирак" ???
25
0
 
6
 
! Отговори
циника преди 9 години
34, така ли?!Ами дай тогава конкретно - кои доказателства, кога и от кого са унищожени? Конкретно!
24
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До циникаРазбира се... - за един *** - фактите са само клюки...