Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!

Шойгу: Катастрофата е във въздушното им пространство
10 сеп 2014 16:04, Анисия Иванова
153
Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Снимка Reuters

Украйна е изцяло отговорна за свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет МН17, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ДПА.

Още по темата
"Катастрофата е станала във въздушното пространство на Украйна, която носи цялата отговорност за случилото се", заяви Шойгу на среща в Москва с малайзийския си колега Хишамудин бин Тун Хюсейн.

Трагедията можеше да бъде избегната, ако Украйна не бе решила да използва въоръжените си сили да решава вътрешни проблеми, допълни Шойгу.

Това бе първият коментар на представител на руското правителство, след като вчера Холандия публикува предварителен доклад за катастрофата.

Хюсейн благодари на Русия за съдействието в разследването на катастрофата на малайзийския Боинг, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Аз съм тук също, за да установя тясно сътрудничество и да поискам вашия съвет какви по-нататъшни мерки и стъпки да предприемем, за да възтържествува справедливостта", каза Хюсейн, обръщайки се към руския си колега.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
Крим преди 9 години
До Анонимен. 9. "Навсякъде е хубаво, където ни няма"...Не трябва да цитирам руска поговорка, ако не се разбере значението му.
22
3
 
11
 
! Отговори
циника преди 9 години
"унищожиха доказателствата"най-много обичам, когато някой заговори като пряк свидетел на дадени събития. Точно като клюкарките пред блока - важното е да вървят клюките, фактите са дребна и ненужна част от пейзажа
21
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До баи ГанюГаньо, нали разбираш, че след като възпрепятстваха разследването и унищожиха доказателствата... - това не може да ги направи невинни, а само да задълбочи съмненията... - сигурен съм, че и ти знаеш истинският извършител, но не ти изнася да си признаеш...
20
1
 
13
 
! Отговори
циника преди 9 години
25, охооо, "Империя на злото":)) Това означава ли, че всички останали държави са обиталище на "доброто". Означава ли, че злото на света е дошло с Русия и че ако унищожиш Русия всички страни ще заживеят в сговор, както предполагам по твоята и на другите не"рубладжии" логика са живяли преди появата на Русия. Означава ли, че дори и *** ще се сдобие по божия милост с ум?!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАнали знаеш кое е най -голямото зло за демоните ? -архангелите!та нещата не са абсолютни както ти мъти главата чичо сам!
18
5
 
20
 
! Отговори
недоумяващ преди 9 години
Бе що руснаците им щукнало да свалят някакъв си пътнически самолет та после ЦЕЛИЯТ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ да ги сочи с пръст Бах си мазохистите Тука едни драскачи непрекъснато онанират с тая тема Затъпяхте бе че...джии Оскотяхте
17
0
 
9
 
! Отговори
циника преди 9 години
24, гурбетчия, защо не си спестиш униженията и не се въздържиш от по-нататъшно участие във форумите? Цялостното ти присъствие предизвиква смях. Особено с тези главни букви поведението ти прилича на това на пиян барман в селска кръчма. ИО правиш всичко възможно всички да станат свидетели на глупостта ти.
16
0
 
14
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
До ком.14 С каквото име да се пишеш"странжа" "манжа и тн."ти си общо известен защото няма твои коментар в които да не изразиш омразата си към руснаците и българските русофили които ти постояно наричаш "рублажии".Смени малко плочата ако обичеш.Демократичният свят бил убеден че са руснаците.Доказателства от дем.свят няма.Не става с убеждение.
15
13
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До циникаНали знаеш на кого казват империята на злото... - в световен мащаб приятели и са само Хамас, Хизбула и българските рубладжийчета като теб... - дори Сърбия панически се спаси... - и сега драпа за съюз с тия, които я бомбиха през 99-та...
14
0
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
22, ахааа, а когато има конфликт между други държави, позволява ли се да се разследва?
13
15
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До циникаКогато има конфликт между две или повече държави и една от тях е Русия... - не е нужно да се разследва кой е виновника...
12
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типичен представител на съвукуплението между монголотатари и угрофин Одисей 1
11
1
 
18
 
! Отговори
циника преди 9 години
Брей каква аналитична мисъл проявява Остин Пауърс от ком. 17, та чак разгадава езика на дипломацията на метаниво!А бе, откачалник, само по "тежкото" мълчание на американската пропаганда по случая можеш да достигнеш до изводи за степента на вина на украинците по случая!
10
20
 
3
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
С две изречения този казва че руснаците са свалили самолта но вината трябва да бъде поделена с Украйна защото са използвали авиация срещу отцепниците.Явно виждат накъде води разследването и искат да вземат предница.
9
3
 
28
 
! Отговори
циника преди 9 години
"както виждате целият демократичен свят е убеден, че руснаците са свалили самолета" Факти, драги! Факти и доказателства! Само преки факти и доказателства могат да доведат един трезвомислещ човек до убеждението за нечия вина. Другото са *** като тези на откачалника с ник Гурбетчия!
8
38
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
В исторически план руснаците са били винаги твърди и последователни, особено когато губят почва под краката си... - както виждате целият демократичен свят е убеден, че руснаците са свалили самолета... - само българските рубладжийчета още не вярват...
7
2
 
25
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Странджа, корейският самолет е нарушил грубо въздушното пространство, не е отговарял по радиото, нито на сигнали от пилотите на изтребителите. Също така да ти кажа, че Маркс няма нищо общо с комунизма. Виж, ако едно време си учил това от едни дебели партийни книжки да знаеш, че е пълна лъжа това :)
6
2
 
31
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Шойгу също е напомнил за едни 10 въпроса, на които украинците още не са отговорили. Официалното разследване както я подкара я изкара официален доклад след година, я не.
5
22
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Този е твърд марксист - ленинист... - или по-точно сталинист...
4
31
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Серьожа, а когато свалихте пътническия южнокорейски самолет през 1983 година - с 360 души на борда... - пак ли Украйна беше виновна...