Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!

Шойгу: Катастрофата е във въздушното им пространство
10 сеп 2014 16:04, Анисия Иванова
153
Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Снимка Reuters

Украйна е изцяло отговорна за свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет МН17, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ДПА.

Още по темата
"Катастрофата е станала във въздушното пространство на Украйна, която носи цялата отговорност за случилото се", заяви Шойгу на среща в Москва с малайзийския си колега Хишамудин бин Тун Хюсейн.

Трагедията можеше да бъде избегната, ако Украйна не бе решила да използва въоръжените си сили да решава вътрешни проблеми, допълни Шойгу.

Това бе първият коментар на представител на руското правителство, след като вчера Холандия публикува предварителен доклад за катастрофата.

Хюсейн благодари на Русия за съдействието в разследването на катастрофата на малайзийския Боинг, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Аз съм тук също, за да установя тясно сътрудничество и да поискам вашия съвет какви по-нататъшни мерки и стъпки да предприемем, за да възтържествува справедливостта", каза Хюсейн, обръщайки се към руския си колега.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
2
 
! Отговори
до ап преди 9 години
Че може ли руско лeке като теб още повече от това което е да се обърне на страната на руснаците? Това е невъзможно.
82
0
 
1
 
! Отговори
Читатель преди 9 години
50 000 долара за един час са дребна сума?! Май наистина говорим за различни неща. :)
81
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шойгу, поредната *** руска физиономия. Благодарение на баща си шаман лекувал с билки ЦК на КПСС днес той се издига на пост военен министър. Що се отнася до МН17 то в предварителния доклад се посочва, че самолета е свален с ракета "земя-въздух" . В самия доклад не е посочено кой е изтрелял ракетата, но вече се знае че е модификация която я няма в Украйна. Другата седмица Малайзия и Нидерландия искат да пратят 500 полицаи на мястото на терорист. акт за да намерят още парчета от ракетата.
80
1
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
значи отказал на центральны канал. Ами че ако Стрелков е виновен, какво по-лесно от това да приеме парите и с помощта на спецслужбите да пусне удобна версия пред руския канал? Разбирам да беше отклонил западна медия и да казвате, че се крие от нея!
79
0
 
1
 
! Отговори
циника преди 9 години
И пак иптам - кое издание е поискало интервю? Защото ако е сериозно издание от Запад, то би предложило мнооооого повече от мизерните 50 хиляди! Особено когато става дума за една от най-щекотливите теми в световните медии.
78
1
 
1
 
! Отговори
циника преди 9 години
105, уау, какви доводи за вина. А лили Иванова отказва на Слави Трифонов интервю от 15 години!При това Трифонов й предлага заплащане! И какво правим сега - всеки който отказва интервю е за бесилото? 50 бона:))Че това е дребна сума за него , бре:)
77
0
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
Остин, *** тъпоумен, ти даваш ли си сметка, че евентуалното разследване от холандска страна ще ползва като основен експертен материал заключението на международната комисия по разследването на самолетната катастрофа. А дотук комисията хъка мъка и измъдри, че не е в състояние да заключи чия е вината за покушението. При все, че е логично кой може да е с оглед на признатите от комисията поражения от "множество обекти".Ти продължавай да чакаш невъзможното с увиснала долна челюст
76
3
 
1
 
! Отговори
Читатель преди 9 години
до циникаВсички руски сайтове го пишат. На 14 август е отстранен от поста и засега не е споделил своите бъдещи планове. Отказал е да изкара 50 бона в зелено за по-малко от час, по предлог, че "няма време да се занимава с глупости". Хахаха... ние трева ядем! Просто не иска да отговори пред камерите какво е свалил на 17-ти юли. :)
75
0
 
0
 
! Отговори
циника преди 9 години
посочи ми линк с инфо на английски?
74
0
 
1
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
До Ивчо 101Какво е това "1-ва денонощна"? Не ви ги разбирам смените на вас уличните чистачи.
73
2
 
0
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
До 99 циникаИнформация има колкото искаш ама ти разбираш само руски - това ти е проблема.
72
0
 
2
 
! Отговори
ivo преди 9 години
До Austin Powers 98Първо отвори устенца да ги напълня и тогава . Или днес заработваш на 1 -ва денонощна ?
71
2
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
95, кой му е предложил интервюто. Откъде знаеш дали Стрелков е безработен? Ти лично откъде разбра кой и дали му е предлагал интервю и той дали е отказвал и с какъв мотив?
70
1
 
5
 
! Отговори
циника преди 9 години
"Много неща вече са документирани със свидетелски показания и снимков материал".93, ти някаква пряка информация ли имаш? "Братята холандци" ти съобщиха нещо на ушенце? със същият успех може да кажеш,че вече има лекарство против рак, че можем да се телепортираме и да извличаме вода от л.***. Ако имаше и частица от доказателствата,за които твърдиш, отдавна щяха да са показани на обществеността,за да бъде убедена тя.Недей да разчиташ на "братята холандци" да ти оправят деня.
69
3
 
0
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Ивчо,Мий си краката и си лягай.
68
0
 
5
 
! Отговори
иво преди 9 години
До Austin Powers 96,,Имах предвид ще има доказателства за Международният Съд във Хага. Доказателства които нормалните и рационални хора могат да приемат за достоверни. " искаш да кажеш ,че ще осъдят украинците за сваления самолет ( докато ги подпират американците ) ??? Май си прекалоил с тревата .
67
1
 
1
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
До коментар 94Имах предвид ще има доказателства за Международният Съд във Хага. Доказателства които нормалните и рационални хора могат да приемат за достоверни. Хора като тебе които още не вярват че хора са стъпили на Луната ще трябва да почакат.
66
2
 
5
 
! Отговори
Читатель преди 9 години
Виждам, че пишете за бившия министър на отбраната на ДНР (Донецка народна република). Игор Стрелков. Та значи днес са предложили на Стрелков 50 000 долара за едночасово интервю. Искали са да го питат какво се е случило над ДНР (не Украйна), на 17 юли. Стрелков, който в момента е безработен, отговорил, че няма един свободен час, за да се занимава с глупости. Мился, че няма какво повече да дискутирате.
65
9
 
1
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Не само има доказателства срещу сепаратистите и Русия, но и поименно ще бъдат назовани отговорните лица. Прекалено много хора и свидетели са замесени за да може да се запази всичко в тайна. Много неща вече са документирани със свидетелски показания и снимков материал - откъде и кога точно са влезли ракетните установки, кога е включен радара, телефонни разговори и т.н.Братята холандци няма да си оставят коня в калта. Може и след година но разследването ще бъде доведено докрай.
64
0
 
0
 
! Отговори
Кочо преди 9 години
Защото е граждански полет.