Простреляха полицай в ръката във Фъргюсън

Засега не е ясно в какво състояние е пострадалият
28 сеп 2014 09:05,
22
Простреляха полицай в ръката във Фъргюсън
Снимка: БТА

Полицай беше прострелян в ръката в град Фъргюсън, щата Мисури, където неотдавна имаше бурни протести, след като бял полицай застреля чернокож тийнейджър, предаде Ройтерс, позовавайки се на полицията в окръг Сейнт Луис и местна телевизия.

Още по темата
Засега не се знае в какво състояние е простреляният.

На 9 август чернокожият младеж Майкъл Браун беше застрелян от полицая Дарън Уилсън. Смъртта му породи продължили с дни протести, прераснали в размирици.

В четвъртък, след седмици на тежки критики и призиви за оставката му, началникът на полицията във Фъргюсън Том Джаксън поиска във видеообръщение извинение от родителите на Браун.

В интервю за Асошиейтед прес близките на убития младеж заявиха, че не приемат извинението и настояха за оставката му, а също убиецът на сина им да бъде арестуван и съден.

Президентът Барак Обама заяви днес, че недоверието към правоохранителните органи, излязло наяве след фаталната стрелба във Фъргюсън, има разрушителен ефект върху цяла Америка, а не само върху чернокожата общност и че от това страдат местата, където нуждата от полицейско присъствие е най-остра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
какво ни интересува нас Българите това ?
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България ако си ром имаш повече човешки права от българите.
14
1
 
10
 
! Отговори
До10 преди 9 години
И в европа го има обратният расизъм ако си черен получаваш повече права от другите сащ политика нали европа се управлява от сащ
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11Защото човек е единственото животно, което се спъва два пъти в един и същи камък.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ са на ръба на расова гражданска война.
11
2
 
4
 
! Отговори
L. преди 9 години
И за какъв *** ме интересува това?!
10
1
 
7
 
! Отговори
сандо преди 9 години
а новината във Фъргюсън е че в Хасково на Кенана 4ма роми са хванали и изяли 2 лебеда
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което ме изуми в щатите беше че имат съвсем официална политка на обратен расизъм нарича се Affirmative action. Това означава че примерно в някои унивеситети винаги ще взем черния дори твоето да има по висока оценка, само защото се води disadvantage group.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много им угаждат на *** в щатите, Стане ли някакъв проблем с някоя ***, независимо какво е първото нещо е да обяват белия в разсизъм. Това независимо от обстоятелствата.Веднъж когато бях на бригада в щатите един почна да ми говори как били 3 века роби и незнам какво си.Аз му викам слушай ние Българите сме били 5 века под Турско Робство и не съм ти длъжен за нищо нникой в родата ми не е бил робовладелец или плантатор.
7
1
 
13
 
! Отговори
jiji преди 9 години
Въобще не ми дреме на *** какво става в щатите.....
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям праз!
5
13
 
1
 
! Отговори
vn преди 9 години
коментиращите тук са изключително "интелигентни", "ерудирани" и "информирани" нещо средно между "Работническо дело" и "Стършел" от 60-те и 70-те гсдини
4
0
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
До РумбоЕ, да де, ама проблемът е точно в това, че Вашингтон иска да изнася своя модел на общество по цял свят.Именно хамериканците носят главна вина за *** на България !В арабския свят провалът им е очевАден. Цяла западна Европа е ислямизирана и мангализирана заради тази погрешна политика.
3
3
 
34
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Ето защо САЩ водят постоянно войни и ограбват по-малките и по-слабите държави !Така те поддържат изкуствено висок жизнения стандарт в държавата си.Падне ли стандартът на живот - САЩ ще се превърнат в едно бойно поле на междуетнически, расови и класови войни !*** кротуват, защото са им дадени огромни привилегии. Като на нашите *** !Белите не ги понасят и скърцат скришно със зъби, но търпят заради яките пари, които получават.Крехък мир .... :)
2
1
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ами да сложат само черни полицаи,та ***.та да бъде пълна!Да си крадат и убиват на воля-така е демократично!Изобщо да правят каквото си искат със собствената си страна,но да не се месят на другите!
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ауууууу, простреляли полицай в Хамерика и вече световна новина номер едно изтипосана на първа страница в ибрикчийският им сайт в България.