Москва скастри остро Плевнелиев

Реакцията е за думите му, че Русия е "националистическа и агресивна държава"
Обновена: 9 окт 2014 18:28 | 9 окт 2014 16:16, Елка Василева
813
Москва скастри остро Плевнелиев
Снимка: архив, Reuters

Негативните изявления на президента на България за Русия предизвикват сериозно безпокойство и потъпкват традициите на приятелство и сътрудничество между двете страни. Това заяви говорителят на Министерството на външните работи на Русия Александър Лукашевич, цитиран от РИА Новости.

Още по темата

Преди седмица в интервю за вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ Росен Плевнелиев нарече Русия „националистическа и агресивна държава“.

„Изявления от подобен род предизвикват у нас най-сериозно безпокойство. За съжаление, за пореден път повтаряйки необоснованите твърдения за така нареченото анексиране на Крим и опити да се диктува на Украйна, държавният глава прибягва към недопустима реторика, като това се прави в угода на моментната прозападна конюнктура, която игнорира реалността и потъпква вековните традиции на приятелство и сътрудничество между братските народи на Русия и България“, заяви Лукашевич.

Той добави, че българският политик не желае да забележи настойчивите и последователни дипломатически усилия на Русия и лично на президента Владимир Путин за разблокиране на кризисната ситуация в Украйна“.

„Очевидно е, че си имаме работа с преднамерено изкривен и избирателен подход към оценката на външната политика на Русия по украинското направление. Изказванията на президента на България нямат нищо общо със задачите на двустранното сътрудничество и преобладаващите в България настроения в полза на развитието на такова сътрудничество с Русия“, заключи Лукашевич.

Реакцията на говорителя на руското външно министерство идва ден след изявлението на българското Министерство на външните работи, в което се посочва, че България не дължи обяснения за свои суверенни решения пред Русия.

Поводът беше коментар на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, който написа в Туитър, че „някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия“. Думите на Рогозин са във връзка с намеренията на България да се откаже от руските бойни самолети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сам си сей че ти не никнеЧакай малко..'Напротив фотоволтаика се доближава плътно до присродата'В Слънцето , което си е чиста природа слънчевата радиация пак сие радиация!В реакторите законите дето важат за слънцето важат и за ядреното гориво! Нещо си подкарал *** обяснението!Та как и да се въртиш *** ти е все отзад!
426
19
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен 655 Не, не означава.Означава, че историята се повтаря като фарс и *** ще свърши много по-смешно от Хитлер.
425
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък имам параноичното усещане,че арийските раси разтребват пейзажа-къде с глад,къде с ебола,къде с интелектуална импотентност.То като ти скопят мозъка и деца не можеш да направиш.
424
9
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Русия ако беше третият райх нямаше да чака украинските *** да нападат руски проактивисти в източна Украйна, а досега 100 пъти да бяха нахлули и за 24 часа да окупират цяла Украйна-------------------Как ше нахлуят, бе ? Нали немат сили и ги е шубе... Това да не си ти да ти го нахлуят с един замах Груз 200 знаеш ли кво е? *** питай руските граничари.
423
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
откъде накъде ,Плевнелиев все-пак е президент на РБ не е някакъв племенен водач от някоя автономна руска провинция,то МОЖЕ,ТО БИВА АМА ВОЛ ЗА МЕЗЕ НЕ БИВА,каква е пък тая болезнена руска ревност, така разрушават и без друго все по-малкото уважение в България все повече българи отъждествяват руската политика с руснаците и нещо по-грозно руските имперски мераци със смъртта на ония хиляди руснаци които съвсем доброволно са гинали за брата "роб",колкото и да е голяма сега Русия от нас й е азбуката
422
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Втечнен или невтечнен г*з-важното е да го имаш,а ние сме си го продали отдавна.
421
6
 
5
 
! Отговори
Р.Р преди 9 години
Десет години съм учил руски, и сега ме страх да го използвам, да не дойде Путин да освободи и мен.
420
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До оди сам си сей че не никнеТо в ЕС забраниха нормалните круфки и прахосмукачките над 1400W - та не виждам нищо нормално с волтиците...Некак противоестествено е, а природата не обича изкуствените неща!
419
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И българският народ мисли като Лукашевич
418
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А един мармот налива газ в шишенца..
417
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си финалната сцена:последните оцелели българи болни от ебола,тресе ги треска,кръв им струи от ушите,очите и за*ника,но те се държат един друг за гушите и си плюят в устите-ето така,за спорта...
416
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА нека пуснат продажбите - па тогава се хвали!Че и от волтиците се ' продава ' ток *** никой нема да го купува ако ЕС не се бъзика със 'свободния ' пазар!
415
3
 
16
 
! Отговори
ЕФО преди 9 години
Тоя Плевнята е направо много изтрещял. Чудя се как само война не им е обявил на руснаците.
414
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1 Абе ти нямали да спреш с лъжите си бе ? Един такъв кораб, най-евтиният ще струва над 1 милиард . Като си нямаш хал -хабер - 300млн. То плановете му може да са по- скъпи. Трябва да носи най-малко 260 000х. т. втечнен газ . Иначе е безефективен. да не го карат без пари ?
413
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе с две думи като курск
412
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сам си сей че нищо ти не никнеИ защо премълчаваш цената на този газ от терминала?Че и възобновяеми източници на енергия има ама не сме се литнали натам!
411
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 619 от славянинЕ ако са руски те са нопотопяеми
410
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се карайте за газа,идва ебола'та и няма да ви трябва парно.Няма да ви трябват пари,коли,няма да има банки,мафиоти,политици,безработица,изобщо България ще стане рай.
409
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно в 26 000 000 влизат и избитите от Сталин.
408
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен какво общо има Румъния с темата? Ами да я конфискуват .Румънската и Българската са собственост на ,,Ротшилд груп,, да видим как ще стане. То в българия най- напред трябва да конфискуват ЕРП-тата,с над 5000 хил. нарушения ама чиччо Сам не дава. По темата ,*** ,по темата,.....дебелоглаве *** !