Край на спекулациите! Ким Чен Ун се появи на обществено място

Посетил жилищен квартал и научни институти
Обновена: 14 окт 2014 14:06 | 14 окт 2014 07:11,
37
Край на спекулациите! Ким Чен Ун се появи на обществено място
При първата си публична поява от 5 седмици Ким Чен Ун беше с бастун. Снимка: Reuters

Информационната агенция на Северна Корея КЦТА съобщи, че ръководителят на страната Ким Чен Ун се е появил на обществено място за пръв път от 40 дни, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Според информацията на КЦТА Ким е посетил днес нов жилищен квартал за научни работници, а по-рано през деня - и новопостроения Институт за природни енергийни източници на Държавната академия на науките.

Продължителното отсъствие на Ким от публичната сцена породи слухове за влошеното му здравословното му състояние и за отстраняването му от властта.

За последно 31-годишният ръководител на КНДР бе видян на 3 септември на концерт. След това пропусна честванията на две важни партийни и държавни дати, на които обикновено е присъствал. В края на миналия месец по телевизията бе разпространена само кратка информация, че той не се чувства добре, и кадри от август, на които той изглеждаше напълнял и се виждаше, че куца.

В днешното съобщение на КЦТА не се споменава нищо за здравословното състояние на Ким, а само изказванията му при посещенията на двата обекта. По време на обиколката из жилищния комплекс той нарекъл севернокорейските учени "патриоти, посветили целия си живот на изграждането на богата и благоденстваща нация".

Появата на севернокорейския лидер предизвика десетки конспиративни теории, свързвана с изчезването му от публичното пространство. Сред най-драматичните версии беше държавен преврат. За извършители се спрягаха военни, съпартийци, дори членове на семейството му. 

Друга теория твърдеше, че Ким Чен Ун е премахнат от обществения живот заради притесненията в политическите кръгове, че Северна Корея не се справя задоволително на високите нива на международната дипломация. Отбелязва се, че през последните 9 месеца Северна Корея не е успяла да се възползва от каквито и да е дивиденти, предлагани от южната й съседка. Като примери се дават неприемането на хуманитарна помощ, рестартът на туризма и неуспеха на чуждите инвеститори.

Факторът, който беше основен катализатор за появата на слуховете, беше бивш висш служител в Пхенян. По думите на Чан Чин Сон членовете на организационния отдел на Централния комитет /ЦК/ на Трудовата партия на Корея – влиятелен орган, който преди се е отчитал само лично на Ким Чен Ир, са престанали да се подчиняват на Ким Чен Ун. Той твърдеше, че именно те са поели управлението на страната.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
32
 
! Отговори
оле-мале преди 9 години
Нема такава прическа. Кърти мивки! Плешив с косата нагоре!
29
9
 
32
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
Абе научния работник до великия вожд нещо много изгладнял ми се вижда? :) Милите *** ... като се сета че и западноевропейците са мислили така за нас преди 20-30г. ми иде да си поплача тихичко :)
28
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да е жив и здрав големия Ким !
27
10
 
37
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Северна Корея спечели световното в Бразилия тази година. Това беше становището на ЦК на трудовата партия на КНДР, разпространено от КЦТА. Не мога да разбера защо германците се перчат със световната купа, когато тя беше спечелена по категоричен начин от КНДР. От това по голяма риалити шоу не може да се измисли приятелю.
26
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ким е посетил днес нов жилищен квартал за научни работници, а по-рано през деня"Абе тия там немат ли си футболисти, футболни босове с резиденции като малки градчета да ги посещава Ким ами тръгнал да посещава квартали за научни работнижи. Риелити, риелтити иска народа, риелити шоу, футбол, залагания а не научни работници, да дойте Ким да се научи отнас как се прават нещата.
25
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно е родил, по традиция родилките до 40 дни не се появяват на обществени места.
24
12
 
39
 
! Отговори
другаря Фрунзе преди 9 години
Появи се, когато бат Бойко почна консултациите! И той иска да е партньор на бат Бойко!
23
8
 
48
 
! Отговори
X преди 9 години
Слава Богу! Много се бяхме притеснили ;)
22
10
 
47
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Северна Кореа, ако завърти едно реалити шоу покрай Любимия си вожд, може да изкара пари за да нахрани народа си.
21
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
40 дни е бил много зает с производството на новата атомна бомба срещу САЩ и Япония.
20
11
 
48
 
! Отговори
xcb преди 9 години
Това на снимката явно е помпата, изсмукваща чревното съдържимо на Великия вожд, докато той се киска доволен от облекчаването! Вижте съществото до него как изглежда, на фона на свинята и мазната му усмивка.....така изглеждахме и ние по време на Великия и всепоглъщащ ЦОЦИАЛИЗЪМ или ана..лен вандализъм от страна на дорите комунисто-комсомолци у пионерчетата-тимуровци!! Не е виновна демокрацията за това, че сега сме скотове! Ние само сме си виновни, че не знаем какво да правим със свободата!
19
14
 
54
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Ами то и сега сме си така - Вождът весел, рита мачлета, пазят го 2 взвода мутри, а народът ...
18
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еха, всички 15 трола в България на едно място :DА "великия лидер" и "леновете на партията" впрочем са единствените в КДНР, които ползват iPhone и имат достъп до международни продукти. МАМА ИМ КОМУНИСТИЧЕСКА!!
17
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прасенцето да се готви за Коледа :)
16
11
 
49
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
A picture is worth a thousand words...
15
15
 
69
 
! Отговори
JustTom преди 9 години
Тази снимка, гордо ще огрява домът на работникът, ще хвърля своите лъчи, върху бедната вечеря но ще стопля сърцата им дълги години подред. С благ и изнемощял глас, преглъщайки поредната порция ориз, той ще сподели на своите наследници, за честа, която е имал да бъде "рамо до рамо" с техният лидер и ще благодари за порцията "гурме", благодарение на която, вече 83 г. вярно служи на партията!
14
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ***
13
18
 
60
 
! Отговори
да де преди 9 години
Навремето и ние бяхме така ВОЖДА весел ние тъжни и подтиснати,естествено,че имаше и весели сред народа,но не всички искаха да са комунисти.Точно на тях им липсва комунизма,на мен ми липсва младостта
12
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снимката е машина за македонска наденица.
11
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама КЧУ на посещение в някой концлагер ли е? Щото работника ми прилича на такъв.