Сорос: Русия на Путин става заплаха за съществуването на ЕС

Милиардерът предупреждава за експанзионизма на Москва
Обновена: 24 окт 2014 14:16 | 24 окт 2014 09:48, Елка Василева
346
Сорос: Русия на Путин става заплаха за съществуването на ЕС
Джордж Сорос. Снимка: архив, Reuters

Американският милиардер и филантроп Джордж Сорос предупреждава, че експанзионизмът на Русия създава екзистенциална заплаха за Европейския съюз.

В статия за  New York Review of Books, цитирана от Guardian, Сорос отбелязва, че политиката на Владимир Путин, която той нарича смес от авторитаризъм и агресивен национализъм, представлява алтернативен модел на западните либерални демокрации. Той обръща внимание, че адмирации за руския президент изразяват лидерите на британската националистическа и ксенофобска партия ЮКИП Найджъл Фараж, на френския Национален фронт Марин льо Пен и премиерът на Унгария Виктор Орбан.

"Европа се изправя пред предизвикателство от Русия за самото си съществуване. Нито европейските лидери, нито техните граждани напълно осъзнават това предизвикателство, нито пък  знаят как най-добре да се справят с него, - пише Сорос. - Сега Русия предоставя алтернатива, която е фундаментално предизвикателство към ценностите и принципите, върху които Европейският съюз се гради от основаването му. Тази алтернатива се базира на сила, която намира израз в репресии вътре в страната и в агресия извън нея, в противовес на върховенството на закона."

Специално за Guardian американският финансист от унгарски произход казва, че "е налице цялостно разочарование от ЕС в резултат на кризата на еврото, която е изопачила първоначалния стремеж към създаване на съюз на сходно мислещи демократични държави. Еврокризата бе "лекувана" неправилно и продължи твърде дълго и тя превърна доброволния съюз на равнопоставени (страни) в нещо съвсем различно".

Според Сорос ЕС се е превърнал в зле функциониращ механизъм на отношения между страни кредиторки и длъжници, което е довело до всеобщо негодувание. "Путин установи добри отношения с тези, които агитират срещу Европа. Провалът на Европа като експеримент за наднационално правителство ще превърне Русия в потенциална заплаха. ... Рухването на Украйна ще бъде огромна загуба за НАТО, за ЕС и за САЩ. Ако Русия успее да се наложи, тя ще получи много по-голямо влияние вътре в ЕС и ще стане потенциална заплаха за балтийските страни, в които живеят големи групи от етнически руснаци", подчертава Сорос.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
3
 
19
 
! Отговори
Чичо Сам преди 9 години
В името на собствените си икономически интереси болният му садистичен мозък роди всички цветни революции и пролети по света.Хиляди жертви и бежанци!А парите му вкарани в българските продажни НПО един ден ще ни докарат същото!
180
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Соросе, дай си парите за Украйна и толкова. Нали си загрижен толкова за нея.
179
25
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 9 години
Тая зима"руския мечок" няма да спи през зимата.Гладен не можеш да заспиш.А и Европа не дава вече руснаците да преяждат.....припомниха си обсадата на Ленинград..ха..хаПутлер не само ще клекне но и ще ака..ха..ха
178
2
 
27
 
! Отговори
1213 преди 9 години
като чуя сорос и ми се присира ...
177
1
 
4
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
До DemosДоста голяма част от човечеството са роби на парите, на алчността си, на .... ! А парите, властта, ... са само средства, т.с инструменти! :))) Плоблемът е в самият хомо-сапиенс, т.с по дълбок от една единствена народност!
176
14
 
7
 
! Отговори
до 240 преди 9 години
"Путин е Освободител и това целият свят много скоро ще разбере"-Да Руска практика е да освобождава държави от собственото им население.
175
10
 
1
 
! Отговори
Д преди 9 години
На всички славянски вождове децата им са на обучение при Сорос и се стремят отчаяно да приличат на него.А другите славяни от племето само зяпат и завиждат.
174
3
 
19
 
! Отговори
Demos преди 9 години
До 238Еврейско робство има! Еврейте са господарите на САЩ, а САЩ е господарят на света. За да не съм голословен: Федералният резерв е частна еврейска банка, тоест световната валута долари се печата от една група еврей. Нима това не е еврейско робство?
173
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човекът е прав, какво сте се разкудкудякали? От Русия никой никога добро не е видял.
172
1
 
17
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
До DemosИзмамници има от вякакви раси, пол, възраст, вероизповедание, но проблемът е че Сорос и Сащ ги поддържат, отглеждат, размножават и закрилят! Еврейско робство няма! Властта, /освен в Русия/ е в ръцете на бандити, измамници, мошенници, .... , т.с под формата на либирали!!!
171
1
 
29
 
! Отговори
ПРИСВОИ АКТИВИТЕ Й преди 9 години
ЩОМ КАТО ГО КАЗВА ЕВРЕЙСКАТА "", САМО Е ИСТИНА-ВИЖ МИ ОКОТО. ЯВНО ПУТИН Е КОСТ, КОЯТО ЗДРАВО ИМ ЗАСЯДА НА ГЪРЛОТО НА ПРОКЛЕТИТЕ МАЗНИ, ВОНЯЩИ ЕВРЕИ - ДАНО ГНИЯТ В АДА. А СВЕТОВНИЯ СПЕКУЛАНТ- АФЕРИСТ СОРОС, ЕДИН ОТ ВИНОВНИЦИТЕ ПРЕДИЗВИКАЛИ СВЕТОВНАТА КРИЗА, УДАРИТЕ ОТ КОЯТО ПОНАСЯМЕ И ПЛАШАМЕ НИЕ, НОРМАЛНИТЕ ХОРА, ТАКА КАКТО ИСКАТ УПРАВНИЦИТЕ НИ, ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА ПЛАТИ МИЛИАРДИ ЗА КРИЗАТА С КТБ, ПРЕДИЗВИКАНА ОТ БЪДЕЩИЯ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ И БАНДИТ БОЙКО Б.,КОЙТО С ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА ДА
170
3
 
29
 
! Отговори
Demos преди 9 години
Русия е заплаха за еврейските господари на света! Да живее Путин! Той ще спаси света от еврейско робство!!!
169
4
 
29
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
Сорос: Русия на Путин става заплаха за съществуването на ЕС-----------------И от кога ЕС е притежание/собственост на Сорос, т.с мошенниците? Естествено Русия е заплаха за интересите на Сорос и САЩ! Всъщност това е добра новиина! Кого най сетне Джордж Сорос ще се гътне?!?
168
4
 
28
 
! Отговори
Сорос код преди 9 години
Сорос е типичен пример на богаташ печелещ на гърба на другите. За да спечели Сорос много хора губят. Милиярдер който не е произвел и един молив. Сорос не печели от борсата защото е умен миличрдер и знае къде да инвестира, а защото е умен и бескруполен милиярдер които знае как да манипулира борсата. За да печели Сорос много други са сринати. Всяка Сорос активност има само една цел - Сорос печалба.
167
2
 
27
 
! Отговори
Smrad "Cio" преди 9 години
Кой е по-зловонен от трите еврейски ***-Ротшилд,Рокфелер или Дедо Сорос ? "*** по еврейски" ЛТД
166
2
 
28
 
! Отговори
ARHANGEL преди 9 години
Демонът на снимката е прислужник на основния световен сатанист - ротшилд! Този демон е призван от господарите си да унищожава всичко нормално по света. Путин се опитва да върне Русия в света на БОГ и затова вече им е пръв враг. Ароматът на тамян тръгва от Москва и се харесва все повече по света. Сатанистите искат да вони на сяра, искат да унищожат всичко нормално у хората- народ, семейство, вяра, пол. Искат всички да застанем на страната на сатана в последната битка при Армагедон! да горят в ада
165
2
 
26
 
! Отговори
АнтиСорос преди 9 години
Всеки държавник или политик, който откаже да приеме т.н. "либералистки ценности", т.е. ислямизация и *** на един народ, чрез расово смесване, бива заклеймяван като враг на човечеството и културата и или го елиминират политически, или просто го убиват...
164
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дъртия международен престъпник Сорос го е хванало шубето от Путин. Абе *** масонска, колко си мислиш, че ще живееш, та ти си пътник и всеки момент ще идеш при Аврам.
163
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя рептил ,още ли е жив,бе?Няма ли кой да го опука?
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Shterev, na tebe MORKOV,neryazan.A na dyado Soros Sopaaaa!