Българска делегация отива в Москва за "Южен поток"

Не сме искали да спираме проекта, цитира РИА Новости Лукарски
Обновена: 17 дек 2014 09:39 | 17 дек 2014 09:23, Елка Василева
77
Българска делегация отива в Москва за "Южен поток"
Снимка: Reuters

Делегация на правителството на България ще посети Москва на 19 декември за преговори с руския министър на енергетиката Александър Новак за възможността за продължаване на строителството на газопровода „Южен поток“. Това предаде РИА Новости, като се позова на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Още по темата

„България никога не е възнамерявала да спира проекта „Южен поток“, ние винаги сме искали той да бъде реализиран. Искаме да чуем официалната позиция на министъра на енергетиката на Русия за този проект“, каза Лукарски пред журналисти в кулоарите на търговско-икономическия форум на страните от Централна и Източна Европа и Китай, който се провежда в Белград.

По думите на Лукарски позицията на България е, че „Южен поток“ може да бъде приведен в съответствие с европейските директиви и законодателство.

На 1 декември руският президент Владимир Путин заяви при посещението си в Турция, че при настоящите условия Русия не може да продължи реализацията на „Южен поток“, включително и заради неконструктивната позиция на ЕС. Путин посочи, че до момента не е получено разрешение от България за навлизането на проекта в изключителната икономическа зона на страната, припомня руската агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
27
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Ха ха ха егати майтапа.Развеселих се.
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ще похарчат народни пари, ще пият по една студена вода в Москва и това е.
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малеййй,споняте ли си,когато сереГейчо заведе Р.Офч. да преподписва договора за газа,колко дрямаха пред кабинета,докато ги приеме Путин,а сега въобще няма да ги приеме!
33
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тоя газ по-евтино е отоплението на рубли!
32
5
 
19
 
! Отговори
хатака преди 9 години
Стига се излагайте! Колко пъти да ви казват, че с "ЮП" е приключено! Заебете ги!Малко достойнство проявете - освен ако не е имитация на грижа за бълг.народ.
31
3
 
30
 
! Отговори
морски преди 9 години
Предателите ГЕРБдруга песен пеят сега.Заробиха българския народ с нови 12млрд.заем който поколения наред ще изплаща!Но ние сме упорити и постоянни и ще работим целенасочено и последователно за сваляне на марионетното правителство на Бойко Борисов!
30
21
 
6
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Ми, освен българската делегация и да финансира строежа на "Южен поток". Защото сега братушките имат малко финансови проблеми... хахаха. :)))
29
5
 
33
 
! Отговори
Слагайте, край... преди 9 години
Българи-Циркаджии.. Дайте бе, хора да затваряме тая Простотия наречена България.. Няма смисъл, да се мъчиме.. То се видя, че не сме ни за Комунизъм ни за Демокрация.. Ние сме си Крадци.. Това е!!! Закривайте, я нищо не става... Няма смисъл Стерилни ни сме от към политици от умни хора Патриоти и така Само мъка...
28
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тикви, не разбрахте ли че руснаците казаха "Няма ЮП!", при това не (само) заради нас. В момента играят със Запада на "кой е по-голямо к*пеленце". След като търбите и заготовките са готови (прави ги немска фирма), трасето е определено, направени са компенсации на собствениците, още по-дълбоко им го нахедрят като спират проекта. По същия начин както Франция се отказа да прати двата поръчани и направени кораба "Мистрал"
27
7
 
16
 
! Отговори
Борисов е велик преди 9 години
Борисов е велик меринжей,ся тарикатски ще изкупи Русия за 100$ и стой та гледай!само да не се излъже да обменя $ за рубли щот пак ще *** нещата!!!
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сетиха се най после браво .
25
2
 
28
 
! Отговори
Аврамов преди 9 години
Жалки и долни престъпници и българоубийци.Друго няма какво да кажа.
24
3
 
42
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
КОГАТО СЕ ГОВОРИ И СЕ ВЪРШИ НЕЩО КЪДЕТО НЕ МУ Е МЯСТОТО ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА. НЯМА НА КЪДЕ ЕС НЕ ПОМАГАТ, ПАК РУСИЯ ЩЕ ПОМАГА. НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХА ДО СЕГА, ЧЕ ЕС НИТО САЩ ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ЕНЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ НАШИТЕ ***!!!!!!
23
2
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Рано сте злоупотребили с опиати.
22
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
18 = и да не се целувате с Путин и да не се навеждате много.-----Путин не приема прошляци и не се целува с предатели.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевPrav si, mnogo po-dobre e "amerikanski", avstralijski (!), UK, cheshki i na vsjakakvi *** NEOKOLONIZATORI korporatsii, da smukvat po deset kozji ot opurpanija bulgarin s "amerikanski" TEC-ove, avstralijski i kanadski dobiv na zlato, cheshka prodazjba na bulgarite na bulgarskija tok, anglijska - na bulgarskata voda, da "investirat" chrez otkroven grabezj ot tupija bulgarin, zabluzjdavan ot prestupnite si pravitelstva ... Drugo si e, Kirijak...,drugo
20
4
 
23
 
! Отговори
Що за Предатели? преди 9 години
Нещастнищи! Вие Доблест нямате ли? Да се молите като мишки! Май руснаците прави се оказаха.. Много пари щеха да бликнат от ЮП.. Нали??? Дано ФСБ ви растрелят при КТО.. По грешка!
19
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия затъва, тея за тръбопровод тръгнали!*** му пари под дупарата...
18
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василев...кое е по-добре, да си купиш домати за 1 лв от производителя или за 10 лв от прекупвачи. Защо на първо място слагате омразата, а после интересите си? То се знае - пишете като ненормални за дребни центове и се надявате на американски визи! Ама като сте НЕКАДЪРНИ и *** никой не ви иска и се задавяте в собствената си омраза.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15, а къде блея простият българин, та избра това некадърно, мутренско управление? Съучастници сме.