В Русия създадоха движение "Антимайдан"

Целта му ще е да не допуска "цветни революции"
15 яну 2015 18:23,
149
В Русия създадоха движение "Антимайдан"
Снимка: Reuters, архив

Руски политици и обществени дейци създават движение "Антимайдан", за да не допуснат "цветни революции" в страната, съобщи днес членът на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Дмитрий Саблин, цитиран от ТАСС. Той е първи заместник-председател на общоруската патриотична организация "Бойно братство".

В инициативната група на движението, освен Саблин, влизат Александър Залдостанов - президент на общоруския мотоклуб "Нощни вълци", писателят Николай Стариков - съпредседател на партията "Велико отечество", Вячеслав Шабанов - ветеран от войната в Афганистан, Юлия Березикова - световна шампионка по бой без правила, и други.

"Ние разбираме предизвикателствата на съвремието, виждаме какво става в братска Украйна. Сега главната ни задача е да не допуснем "майдан" в Русия", подчерта сенаторът Саблин. "Ще се събираме навсякъде, където се събира и опозицията", добави той.

Стариков разясни последното намерение съвсем конкретно: още днес участниците в "Антимайдана" излизат на Манежния площад в Москва, където по същото време е насрочена протестна акция на привържениците на опозиционера Алексей Навални.

Към "Антимайдана" се присъединяват и казаци. Под възванието са се подписали 11 атамани от Централната казашка войска. Един от лидерите на казаците - Андрей Шустров, каза, че на днешната акция в Москва казаците ще носят лозунги и плакати в подкрепа на президента на Русия, очевидно с цел да се противопоставят на хората на Навални.

Саблин обясни, че "Антимайдан" ще има щаб, изпълком и персонално членство, но засега движението не е оформено юридически. Той не изключи с течение на времето то да прерасне в международно. "Ние се събираме заедно, за да не допуснем цветни революции, които носят хаос и анархия", се казва в манифеста.

Залдостанов пък отбеляза, че привържениците на движението ще се борят с идеологическите противници "независимо дали властите ще позволяват това или не".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
54 преди 9 години
*** ТИ НЕ СИ ОТ АТАКА КНИЖКА ИЗКАИ ОТ БОЦИЯН ТОИ ИМА
47
4
 
8
 
! Отговори
Отегчен информатор преди 9 години
В Русия СЛУЖБИТЕ създадоха движение "Антимайдан"Пак ли не разбтахте БЕ!?
46
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Га има движение и антипутлер, тогава ще се оправят!
45
2
 
3
 
! Отговори
уберщумпфатакист преди 9 години
До Анонимен>не мислете за ПутинДай си номера на партийната книжка. Немедленно! Такива предатели като теб нямат място в Атака!
44
1
 
13
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Днес трябваше да се състои Майдан в Москва на Манежа, но излязоха само десетина с бели ленти и хиляди представители на патриотичните сили - Антимайдан. Към този час всико приключи без ексцеси.
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не мислете за Путин мислете че ва чака ГОЛЯМ ТУРСКИ К.Р С ТУРСКИЯТ ПОТОК ТРЯБВА ДА ГО КРЪСТЯТ ТУРСКИ К.Р
42
0
 
1
 
! Отговори
41 до 43 преди 9 години
Та нали съм Българин,защо да се срамувам.А ти да не си останалите двама???
41
14
 
5
 
! Отговори
баба Пенка Растата преди 9 години
Жалко,много жалко за руснаците в русия.Най кофти е да те мачка собственият управник.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега я втасаха в Русия."Антимайдан" нямат шанс срещу НПО снайперистите на Навални.Що народ отстреляха тези снайперисти в Киев на "Майдан",сега в Москва ще продължат да изпращат единични убийствени изстрели заредени с атлантически ценности срещу народа на площада.
39
5
 
9
 
! Отговори
БОЯТ НАСТАНА преди 9 години
ВОЛЕН ЩЕ НИ ПОВЕДЕ ОТ ВАРАДЕРО!11!!
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,Свободата'' на отиващия си Мильо/ционер/ пу.То власт/кокал/ така ли се пуска и всички противници в кауша.
37
9
 
7
 
! Отговори
МОБИЛИЗАЦИЯ!! преди 9 години
Всички чугунени *** да ся явят по списък за извозване през Черно море за участие в антимайдани. Да се носи бельо за два дни, консерва с Русенско, и снимка на *** до сърцето!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нали имат кока кола
35
6
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
Путиновото братство..... ,но ,,Кажи кои са ти приятелите,за да ти кажа какъв си''...........................................................................................................................Ти си един от тримата герои на Доньо Донев предполагам!По забавен си от анимацията:)
34
1
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 9 години
Да бе тъпчо,я виж на снимката от украинския майдан колко палатки и колко хора ,дето представляват огромното народно недоволство има.Естествено помагат и братските американски снайперисти
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путиновото братство..... ,но ,,Кажи кои са ти приятелите,за да ти кажа какъв си''.
32
0
 
7
 
! Отговори
фолклорист преди 9 години
На зла круша, зъл прът.
31
1
 
8
 
! Отговори
рубашката преди 9 години
99% одобрение са малко.Необходими са минимум 100%.
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия руснаци се усетиха и почват леко полеко да създават НПО-та по примера на атлантическите ценности.Контра на контрата срещу Путин.А рублата пада,петрола надолу,а тея НПО създават.Довечера на Манежния Навални със сигурност ще издуха "Антимайдана",защото той притежава заклинанието на атлантическите ценности и носи жезъла на огнехвърлящата демокрация срещу неправедниците.
29
4
 
4
 
! Отговори
надат преди 9 години
Майдан се бе намирал върху земята. Значи, Антимайдан ще бъде под земята. От курса по елементарна физика.