В Русия създадоха движение "Антимайдан"

Целта му ще е да не допуска "цветни революции"
15 яну 2015 18:23,
149
В Русия създадоха движение "Антимайдан"
Снимка: Reuters, архив

Руски политици и обществени дейци създават движение "Антимайдан", за да не допуснат "цветни революции" в страната, съобщи днес членът на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Дмитрий Саблин, цитиран от ТАСС. Той е първи заместник-председател на общоруската патриотична организация "Бойно братство".

В инициативната група на движението, освен Саблин, влизат Александър Залдостанов - президент на общоруския мотоклуб "Нощни вълци", писателят Николай Стариков - съпредседател на партията "Велико отечество", Вячеслав Шабанов - ветеран от войната в Афганистан, Юлия Березикова - световна шампионка по бой без правила, и други.

"Ние разбираме предизвикателствата на съвремието, виждаме какво става в братска Украйна. Сега главната ни задача е да не допуснем "майдан" в Русия", подчерта сенаторът Саблин. "Ще се събираме навсякъде, където се събира и опозицията", добави той.

Стариков разясни последното намерение съвсем конкретно: още днес участниците в "Антимайдана" излизат на Манежния площад в Москва, където по същото време е насрочена протестна акция на привържениците на опозиционера Алексей Навални.

Към "Антимайдана" се присъединяват и казаци. Под възванието са се подписали 11 атамани от Централната казашка войска. Един от лидерите на казаците - Андрей Шустров, каза, че на днешната акция в Москва казаците ще носят лозунги и плакати в подкрепа на президента на Русия, очевидно с цел да се противопоставят на хората на Навални.

Саблин обясни, че "Антимайдан" ще има щаб, изпълком и персонално членство, но засега движението не е оформено юридически. Той не изключи с течение на времето то да прерасне в международно. "Ние се събираме заедно, за да не допуснем цветни революции, които носят хаос и анархия", се казва в манифеста.

Залдостанов пък отбеляза, че привържениците на движението ще се борят с идеологическите противници "независимо дали властите ще позволяват това или не".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
12
 
4
 
! Отговори
дърпчестър преди 9 години
До Анонимен"С всеки изминат ден девалвацията на рублата намалява броят на ***.ените"За да сме честни, те дори не са платени, поне не болшинството. Посланието на путинизма (ционистки конспирации, пан-славянство, и т.н) е конструирано и поддържано така, че да привлича две основни групи хора: 1. бедни лузъри без перспектива в променилия се свят и 2. аутисти. Не е хубаво човек да се подиграва с която и да е от двете групи, но какво да кажа....аз не съм добър човек.
67
3
 
10
 
! Отговори
Виктория Нюланд преди 9 години
Съвсем нормално, човек никога не знае кога някой ще реши да налее 5 милиарда в "демокрацията" на държавата ти.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
69, казах само, че Гогол е роден в Украйна. Това, че всичките му произведения са написани на руски език е безспорен факт. На украински език няма публикуван и един ред, но това не променя мястото на раждането му.
65
6
 
6
 
! Отговори
ааааа преди 9 години
До Анонимен 73 Бооже,кой го е казал А ти направил ли си хладилник,автомобил и телевизор като хората а ????????? Айде айде ,виж си своя ла*нян г*з и после оплювай руснаците Инак това е правилно решение,такива майдауни не водят до нищо добро Пресен пример ,Украйна ,малко по-престоял Либия ,Ирак Въобще където вършее чичо Сам и остават роуни и прислугващ персонал
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА МЕСАРЯ 71 ХАШЛАК ОДИ У ЧЕЧНЯ ДА ИМ КАЖЕШ ЧЕ ЩЕ ГИ ПРАВИШ НА КАИМА ХА........ХА-ХА-ХА................ТИИНИ
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка държава трябва да има готов план за противодействие срещу организирани престъпни групи.
62
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
утром 12 января механик-водитель танка 18-летний Валерий Пермяков из Читы дезертировал с российской базы с табельным автоматом. Во время побега ему захотелось пить, и он пробрался в дом семьи Аветисян, который расположен в получасе ходьбы от части.Поскольку побег был совершен рано утром, Аветисяны еще спали. Однако, когда один из членов семьи проснулся, услышав шум, Пермяков якобы испугался, что о его нахождении в доме будет доложено начальству базы. Садист открыл огонь из автомата Калашникова), а когда тот заклинил, начал орудовать штык-ножом.
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
85% ОТ РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ПОДКРЕПЯТ ПУТИН ,БОЦИЯН ГО ПОДКРЕПИХА10% ДРУГИТЕ БЯХА КУПЕНИ ГЛАСОВЕ
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тази страна всичко се повтаря.Все им революции и войни в главите.....Направете поне един хладилник,телевизор или автомобил като хората.Вси си измислят врагове,все някой им е крив,че са изостанали.,,Готви се за война,за да живееш в мир'',това им е лозунга.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам какво остана от държавата, която някога се казваше Украйна, подобно анти-движение е в рамките на разумното.
58
0
 
2
 
! Отговори
хей хей преди 9 години
До Анонимен"ТОВА ЗА ЧЕЧЕНСКОТО ГО КАЖИ НА НЯКОИ ЧЕЧЕНЕЦ НЕМОГАТ ТИ НАМЕРЯТ ЧАСТИТЕ НА ТЯЛОТО ТОВА НЕ СА БЪЛГАРИТЕ ПУ..И"Киевски девици с белите ръце са правили кървавицата от хубаво месце, смляно с танкови вериги в Новороссия и горено с украинска ракетна артилерия. Турчинов лично е избрал подправките. Дебелината на продукта е точно по средностатистическата ширина на *** отверствие, измерено по места в клубовете на Атака.
57
0
 
5
 
! Отговори
64-ти преди 9 години
Гогол е роден в Украйна ,но ЖИВЕЕ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ,столица на Русия.,,Мъртви души'' е роман писан в Русия.Учеше се в 9 клас на гимназиите.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шпицкомандите са отдавна известни ... и с безславен край.
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При все това, революция през няколко години ще настане. Ако те не искат "цветна революция", то ще бъде кървава
54
3
 
2
 
! Отговори
ржевски преди 9 години
До Анонимен>малко ви остава ***, много малкоСам товарищ Путин ще доплува на делфин през Черно море, да поведе бедните, мързеливи, и некадърни селяни! Лично ще короняса Волен за доживотен диктатор, и всеки верен атакист ще стане шеф на фабрика или надзирател в лагер! От чешмите ще потече водка! Какъв живот само ще настане!
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
59, Родината на Гогол е Украйна, съжалявам.
52
3
 
2
 
! Отговори
KGB преди 9 години
HAHAHAHA - DA NE DOPUSKA REVOLUCIII.......... RUSNAKA PAK IZBI RIBATA ! KGB - NA DOBROVOLNI NA4ALA !!!!! VODKA !!!!
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,43-ти,нали си останалите двама герои на Доньо Донев,не се крий като един,дето не го поканиха на 70 годишнина от Аушвиц.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА 35 ТОВА ЗА ЧЕЧЕНСКОТО ГО КАЖИ НА НЯКОИ ЧЕЧЕНЕЦ НЕМОГАТ ТИ НАМЕРЯТ ЧАСТИТЕ НА ТЯЛОТО ТОВА НЕ СА БЪЛГАРИТЕ ПУ..И
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един руски писател е написал ,,Мъртви души'',Николай Гогол.Великия скъперник-Плюшкин остава всичко да изгние,но не го дава на децата си.Така е и с властта в Родината на Гогол.Всичко може да се потопи,но властта си е власт.