В Русия създадоха движение "Антимайдан"

Целта му ще е да не допуска "цветни революции"
15 яну 2015 18:23,
149
В Русия създадоха движение "Антимайдан"
Снимка: Reuters, архив

Руски политици и обществени дейци създават движение "Антимайдан", за да не допуснат "цветни революции" в страната, съобщи днес членът на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Дмитрий Саблин, цитиран от ТАСС. Той е първи заместник-председател на общоруската патриотична организация "Бойно братство".

В инициативната група на движението, освен Саблин, влизат Александър Залдостанов - президент на общоруския мотоклуб "Нощни вълци", писателят Николай Стариков - съпредседател на партията "Велико отечество", Вячеслав Шабанов - ветеран от войната в Афганистан, Юлия Березикова - световна шампионка по бой без правила, и други.

"Ние разбираме предизвикателствата на съвремието, виждаме какво става в братска Украйна. Сега главната ни задача е да не допуснем "майдан" в Русия", подчерта сенаторът Саблин. "Ще се събираме навсякъде, където се събира и опозицията", добави той.

Стариков разясни последното намерение съвсем конкретно: още днес участниците в "Антимайдана" излизат на Манежния площад в Москва, където по същото време е насрочена протестна акция на привържениците на опозиционера Алексей Навални.

Към "Антимайдана" се присъединяват и казаци. Под възванието са се подписали 11 атамани от Централната казашка войска. Един от лидерите на казаците - Андрей Шустров, каза, че на днешната акция в Москва казаците ще носят лозунги и плакати в подкрепа на президента на Русия, очевидно с цел да се противопоставят на хората на Навални.

Саблин обясни, че "Антимайдан" ще има щаб, изпълком и персонално членство, но засега движението не е оформено юридически. Той не изключи с течение на времето то да прерасне в международно. "Ние се събираме заедно, за да не допуснем цветни революции, които носят хаос и анархия", се казва в манифеста.

Залдостанов пък отбеляза, че привържениците на движението ще се борят с идеологическите противници "независимо дали властите ще позволяват това или не".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
охохохохо преди 9 години
До до 29 охо бохоСтрашна кървавица, брат ми, и малко чеченско има вътре! Дебела, сочна, месцето вътре с Град горено!
27
13
 
8
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
СТАХ ЛОЗЕ ПАЗИ. На Путин му отбива. *** си създава врагове за да оправдае некадърното си управление.
26
3
 
16
 
! Отговори
ГОРДА УШАНКА преди 9 години
До Путин:Просто мачкай !
25
0
 
5
 
! Отговори
до 29 охо бохо преди 9 години
Завинаги духащия под вода, здравей! Слушай, трябва спешно да ти кажа нещо. Уговорил съм свеж вносот от Украйна на дебела кървавица, направени от кайма новороссийски наемници. Знам че обичаш такива дебели продълговати предмети да си ги вкарваш отзад, кажи къде да ги доставим!......Опа Тримата *** налазиха форума:)Здрасти как си?Виждам,че се нервиш нещо...и днес няма да ви вдигат заработката от 5 на 7 цента за коментар.Знаеш как е криза рублата потъва,петрола също.Стаагнация навсякъде.
24
9
 
15
 
! Отговори
баба Пенка Растата преди 9 години
Видеха че идва дебелото и решиха да бетонират топлите си местенца.Всеки трябва свободно да изразява мнението и позицията си.Когато затискаш една тенджера под налягане,рано или късно тя ще избухне и колкото по-късно стане,толкова по опустошителни ще са последствията.
23
15
 
4
 
! Отговори
охохохо преди 9 години
До vargЗавинаги духащия под вода, здравей! Слушай, трябва спешно да ти кажа нещо. Уговорил съм свеж вносот от Украйна на дебела кървавица, направени от кайма новороссийски наемници. Знам че обичаш такива дебели продълговати предмети да си ги вкарваш отзад, кажи къде да ги доставим!
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
марийче нещо си се объракала със снимката или ти само хамерикански разбираш.
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То се вида, че т.нар "демокрация" - "власт на народа" е само маска на демонокрацията - власт на демоните. И в Ирак, и в Сирия, и в Украйна, и в Либия...
20
13
 
7
 
! Отговори
ровещ в кофи преди 9 години
До onz"некой да ми обясни разликите между фолкщурма и антимайдана"Никой не може. Те и атакистите така, от крайно десни внезапно странаха крайно леви.
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забелязане е една Бяла Златка , запасала патрондаш и полева мешка, да застъпва наряд.
18
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,записахте ли се вече ?
17
3
 
4
 
! Отговори
Ходом марш, новобран преди 9 години
Майдан, антимайдан, скоро ще ви видим вуниформа, с бойна пушка през рамо. Вашия братчед - украинеца, вече мобилизира до 50 годишни жени. Няма да има лабаво. Тъй като в провинцията останаха 70 годишни старци, вие шопчетата и тези млади, ако ги има в провинцията, янките ще ни научат да прескачате тарабите, с раница и пушка на гърба. Пък вие си бистррете политиката по плацовете.
16
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много правилно-иначе американците си купуват 200-300 продажни душици като в Украйна и в арабските страни и разтурят подредените и богати държави за да са добре и да лапат те.Ама какво ще даваме пример с други държави0то и тук стана същото стотина хъшлака с бради ни излъгаха и сега всички духаме супата 99% голтаци и 1% милионери и милиардери
15
4
 
6
 
! Отговори
ха..ха преди 9 години
Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това.4 март 1991 г.в. ДемокрацияВОЛЕН СИДЕРОВ
14
9
 
36
 
! Отговори
Антиционист преди 9 години
Браво БРАТУШКИ, само така, НЕ на ционистките псевдо революции. Чакаме ви и в България на поредния поход срещу ционизма и неговото отроче нацизма. А на загубените по-долу ще кажа- много *** се радваха и у БГ 1990 и бяха на Орлов мост крещяха глупости, а сега ги питайте... ровят по кофите.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде по-добре парите и активността си, дадени на тези "патриоти", да отправят в мирната посока
12
3
 
5
 
! Отговори
рус лан преди 9 години
Къде са танковете?
11
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що бе не ви ли хареса демонократизацията на Украйна, Либия, Сирия, Ирак, България...
10
23
 
10
 
! Отговори
руснак преди 9 години
Руснаците не протестират просто се изнасят в бели държави,масово.
9
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На страха очите са големи.Привижда им се Майдан зад всеки ъгъл на мавзолея на сифилистика.