В Русия създадоха движение "Антимайдан"

Целта му ще е да не допуска "цветни революции"
15 яну 2015 18:23,
149
В Русия създадоха движение "Антимайдан"
Снимка: Reuters, архив

Руски политици и обществени дейци създават движение "Антимайдан", за да не допуснат "цветни революции" в страната, съобщи днес членът на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Дмитрий Саблин, цитиран от ТАСС. Той е първи заместник-председател на общоруската патриотична организация "Бойно братство".

В инициативната група на движението, освен Саблин, влизат Александър Залдостанов - президент на общоруския мотоклуб "Нощни вълци", писателят Николай Стариков - съпредседател на партията "Велико отечество", Вячеслав Шабанов - ветеран от войната в Афганистан, Юлия Березикова - световна шампионка по бой без правила, и други.

"Ние разбираме предизвикателствата на съвремието, виждаме какво става в братска Украйна. Сега главната ни задача е да не допуснем "майдан" в Русия", подчерта сенаторът Саблин. "Ще се събираме навсякъде, където се събира и опозицията", добави той.

Стариков разясни последното намерение съвсем конкретно: още днес участниците в "Антимайдана" излизат на Манежния площад в Москва, където по същото време е насрочена протестна акция на привържениците на опозиционера Алексей Навални.

Към "Антимайдана" се присъединяват и казаци. Под възванието са се подписали 11 атамани от Централната казашка войска. Един от лидерите на казаците - Андрей Шустров, каза, че на днешната акция в Москва казаците ще носят лозунги и плакати в подкрепа на президента на Русия, очевидно с цел да се противопоставят на хората на Навални.

Саблин обясни, че "Антимайдан" ще има щаб, изпълком и персонално членство, но засега движението не е оформено юридически. Той не изключи с течение на времето то да прерасне в международно. "Ние се събираме заедно, за да не допуснем цветни революции, които носят хаос и анархия", се казва в манифеста.

Залдостанов пък отбеляза, че привържениците на движението ще се борят с идеологическите противници "независимо дали властите ще позволяват това или не".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
10
 
6
 
! Отговори
До 107 преди 9 години
Червена баба да не забравиш да си смениш нацапаните ***.
87
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно, борбата с тероризма изисква да не се допуска терористични движения от типа на ИД и Майдана да заграбват цели държави (както стана с Украйна) или части от тях (както стана с Ирак и Сирия).
86
9
 
11
 
! Отговори
До 109 преди 9 години
Значи на теб ти харесва България да има проблеми? Е няма такива национални предатели като вас русофилите. Това което ме успокоява е с времето постепенно ще изчезнете.
85
9
 
9
 
! Отговори
Кеш-мъни рекърдс преди 9 години
***, защо огромното мнозинство български емигранти отиват в отвратителния запад, а не в РФ?И как се чувствате, като знаете, че водите обречена битка?
84
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Руски политици и обществени дейци създават движение "Антимайдан", за да не допуснат "цветни революции" в страната"Имам един елементарен въпрос! Защо им е на руснаците да правят революции? Нима не са доволни от живота си и от управлението на Путин? Нима политиците се страхуват от собствения си народ, че да създават такива движения?
83
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако европа откаже газта по турски к.р или поток ще бъде пренасочена за КИТАИ Е СЪОБЩИЛ СЕРГЕИ КОПРЯНОВ дано се разсърдят Руснаците и пренасочат газта към Китаи а европа нека взима от където иска
82
13
 
13
 
! Отговори
Кирил Български преди 9 години
Русия е Великата сила, която е най-голям приятел на България! Българи и руснаци сме духовно и културно свързани братски славянски народа! Това е обективно обусловено от ред дадености: исторически, прагматически, цивилизационни - Православната християнска духовност и култура към която принадлежат, и България, и Русия! Да живее вековечната българо-руска дружба!
81
10
 
11
 
! Отговори
ММ преди 9 години
Русия в лицето, на тези които са създали и подкрепят подобни простотии само доказват, че си заслужават страданията. Умилкване около режима, когато падне рано или късно, ще кажат как са членували с отвращение, за да могат да се изхранват.
80
15
 
9
 
! Отговори
One_half преди 9 години
А тук трябва да избием всички русофили - национални предатели докато е време още.
79
4
 
7
 
! Отговори
до94 преди 9 години
ами ходи на запад да го видиш какво е от едната страна негрота от другата забулени с патури бежи там много е хубаво
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно 'светлото' дело на Sturmabteilung (SA) намира нови поддръжници! Хайл Пу!
77
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези удариха дъното! Очевадно докато гнома е на власт Русия ще тъне в тирания. Какво след - публичен разстрел за всеки който не е съгласен с великия вожд?
76
3
 
15
 
! Отговори
до 94 преди 9 години
"Някой да е отхапал територия от Либия, или от Ирак, или Афганистан?"Така е, никой не е отхапвал територии от тях, просто превзеха целите държави.
75
12
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 9 години
Точно така умнико до какви светли бъднини водят Сталин, Димитров, Путин. Ехеее, направиха най-великите нации. Най-проспериращите народи. ***! И какво общо има Либия с Украйна? Някой да е отхапал територия от Либия, или от Ирак, или Афганистан? *** безпросветни, изпрани мозъци с руски перални "Чайки". Ходете си у Русия, какво правите тук, каквото и да правите тук Русия няма да стане, умните хора се изметоха на Запад, защо *** не си отидоха у Русия.
74
12
 
5
 
! Отговори
сидероглу преди 9 години
Щом взимат превантивни мерки,ясно е голям шнорхел ще ядат руснаците.
73
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
18-годишен руски войник избяга от базата си в Гюмри, Армения и изби 5 човека от едно семейство.Първо ги разстрелял с калашник, а после доубил с нож.Оцеляло е само 6-месечно бебе, тежко ранено с опасност за живота.
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе ,онази "революция" от 17г. не трябваше да допускате! ко? са прайте на никой не му дреме за вас ***.. дори не ви се смеят вече..
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
славянин, Русия през 2014 е произвела 2.2 млн автомобили.
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хитро, ако се надигнат майданци, руските власти няма да бъдат замесени, тъй като антимайданските отряди ще поемат нещата в свои ръце. Запада няма да е в състояние да лицемерничи призовавайки властта да си изтегли силите, а единствения вариант ще е да призове руската власт да използва милицията за да укроти страстите, което разбира се означава и край на всякакви бойни действия и успех за Кремъл. По-добре е да си подготвен, за да ти е мирна главата.
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СОРОСОДИ ИЛИЗАХТЕ ЛИ ТО.КИТЕ НА КОНЯ НА ИЗПРОВОДЯК ЧЕ ВА ЧАКА И ШАБЕКА ОБОНГО