Бисер Киров отказа украинска награда: Спрете войната!

Певецът обяснява, че това е хуманитарен, а не политически жест
22 яну 2015 16:50, Елка Василева
202
Бисер Киров отказа украинска награда: Спрете войната!
Бисер Киров. Снимка: архив, Булфото

Популярният в страните от бившия СССР български певец и композитор Бисер Киров отказа да приеме украинската награда „Човек на годината“, която Украйна присъжда на видни дейци на културата. Той е изпратил писмо за това до организаторите на наградата.

Пред вестник „Российская газета“ Бисер Киров обяснява, че отказът му от наградата е хуманитарен, а не политически жест. „Гледам как всеки ден в Украйна загиват хора. Потресен съм от позицията на Киев. Президентът Порошенко обявява мобилизация, иска да събере сто и няколко хиляди войници, които да се сражават не с някакъв враг, а със своя народ. А самият Порошенко отива в Цюрих, за да разказва там за мирните преговори. Това е безумие!“, възклицава Бисер Киров.

Моето писмо е моят лозунг „Спрете войната!“, казва певецът. „Ако то поне в някаква степен помогне за спиране на кръвопролитието, ще смятам това за основното, което съм направил в живота си. Това е страшно да си „Човек на годината“ в Украйна, когато там загиват толкова хиляди деца, мирни жители, войници“, споделя Бисер Киров.

Той казва, че го боли душата за хората на Украйна, която нарича невероятна страна, в която „мирно живееха украинци, българи, молдовци, гърци, руснаци, татари – над 70 националности“.

Сега там всичко е разрушено, най-важен е станал национализмът, забранено е да се говори на родния език, казва Бисер Киров и заключава: „А след това се чудят, че някой е поискал да се отдели“.

Певецът пожелава мир на украинския народ, „да се прегърнат и да намерят своето мирно решение“.

Бисер Киров казва още, че хората в България с вълнение се отнасят към събитията в Русия и в Украйна. „За съжаление в последно време от българските екрани върви поток от русофобия. Но аз съм убеден, че това е демонстративна, платена пропаганда. Вече сме имали подобни периоди, преживели сме ги, ще преживеем и този театър на политиката“, смята Бисер Киров.

За Русия той споделя, че е огромна част от неговия живот и присърце приема всичко случващо се в тази страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
1
 
! Отговори
Dolen_Liderov преди 9 години
Путнска *** и антибъгларин!
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-после един достоен човек и творец
145
11
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Хвърли си каубойската шапка, обий валенки, Бекир ! Хвърли си еуропейския паспорт в знак на протест. Не те ли е срам да си еврогеец!
144
16
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Страшен *** се оказа тоя Бисер Киров. Направо не съм очаквал да се продаде така безсрамно на руското посолство. Къде в Украйна руският език е забранен, Бекире?
143
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Бисере!
142
3
 
14
 
! Отговори
бг преди 9 години
Българските естрадни певци са прекрасни хора-патриоти
141
1
 
9
 
! Отговори
бг преди 9 години
Имало ли е референдуми във Флорида и Хаваии?
140
6
 
22
 
! Отговори
бг преди 9 години
Бисер Киров е българин,а Росен Плевнелиев е муслемин.
139
5
 
23
 
! Отговори
Кирил Тодоров преди 9 години
Аз не мога да разбера все още някой от коментарите тук. В Крим имаше РЕФЕРЕНДУМ и 97% от хората казаха, че искат в Русия, какво повече от това? Какви анексии, какви съседи? И браво за доблестната позиция на Бисер Киров!
138
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАХАХА, КАКЪВТО МУ Е ДЕМОДЕ СТИЛА, ТАКЪВ И ДЕМОДЕ ВЪЗГЛЕДА. ХУБАВОТО Е, ЧЕ ТАКИВА КАТО БИСЕР КИРОВ И ЦЯЛАТА РУСКА ПАСМИНА СИ ОТИВАТ И ЗА НАША РАДОСТ НА ТЯХНО МЯСТО НЯМА ДА ОСТАНЕ НИЩО, КАТО ПУКНАТ ПУТИНОФИЛИТЕ, ЗАЩОТО И АЗ СЪМ ДОНЯКЪДЕ РУСОФИЛ НЕ ЗНАМ КАКВО ЩЕ ПРАВИ ИМПЕРСКА РУСИЯ ЗА ДА ЗАХЛЕБИ СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛИ, ГОТОВИ ДА СЕ ПРОДАДАТ НА РУСКИЯ БОТУШ, СЕГА И КАТО НЯМА КИНТИ ОТ ЮЖЕН ПОТОК, НЕ ЗНАМ, КОФТИ РАБОТА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЦАР *** СИГУРНО ИМА ПЛАН И ЗА ТОВА.
137
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета коментарите надолу - ами нормално, руски *** харесват руска ***. Много ми е интересно Бисер Киров, който изведнъж взе че почна да разбира и взема позиции, как ще обясни анексирането на Крим? Това за Крим е много интересно, вече никой не казва и копче за това, все едно е супер нормално, съседите да ти влязат в къщата и да кажат, че едната стая е тяхна
136
4
 
12
 
! Отговори
бг преди 9 години
Сатанинските *** Брийдлав и Столтенберг са врагове на България.
135
2
 
21
 
! Отговори
до 163 преди 9 години
Да не сте взели твърда дрога?. Спрете. Животът ви е обречен.
134
55
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На такива като вас Бисере ви остава една шепа живот. Компромиси няма да правим със никого и никога. Радваите се на последната пролет на вашето поколение . Играта отива към своя краи и много ще боли .
133
26
 
6
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
Жалко, преди време мислех, че си вярващ човек, заради семейството ти. Но и това се оказа измама. Моите съболезнования на всички, които са те приемали чистосърдечно, заради родителите ти... уви, стават и такива грешки.
132
46
 
13
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
Браво, Бисере. Русия е в твоето сърце, Русия те обича и ти я обичаш - ти си достоен руснак. Ноооо. След като е така, бъди така добър да не се правиш на българин, защото освен отделни помазани индивиди като тебе, българският народ като цяло от Русия е получил единствено едни такива циреи като Кремиковци, ликвидирането на частната инициатива в селското стопанство, заедно със самото селско стопанство, унищожаването на черноморското ни крайбрежие чрез окупирането му.. няма място за останалото..
131
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е щом Киров иска, Порошенко няма кк да му откаже. Да се обяви края официално!
130
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УкропЗапознати сме с творчеството на Михаил Булгаков. Напълно си прав, че потомците на Шариков в България се множат и се наричат гербери, а титлата баш Шариков с гордост я носи Буда Токвоний.
129
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Бисере! Добре че има някой да поизмие срама от това че сме българи!
128
9
 
72
 
! Отговори
Je suis Odessa преди 9 години
Поклон доземи, г-н Киров! Останали са и сърцати хора с морал в България!Аплодисменти!